Εισβολή αστυνομίας σε σπίτια στην Ιερισσό μέσα στη νύχτα για δύο συλλήψεις

Γύρω στις 3:15 τα ξημερώματα της Τετάρτης, αστυνομικοί εισέβαλαν – σπάζοντας τις πόρτες – σε σπίτια στην Ιερισσό, συλλαμβανοντας κατοίκους της.

b2ap3_thumbnail_62.jpgb2ap3_thumbnail_ceb1cebdcf84ceb9cc81ceb3cf81ceb1cf86cebf-ceb1cf80cebfcc81-kaith-003.jpgb2ap3_thumbnail_kaith-008.jpgb2ap3_thumbnail_kaith-010.jpg

Φωτό: Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων

Χτύπησαν οι καμπάνες του χωριού και ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην πλατεία. Στην Ιερισσό μετέβησαν επίσης κάτοικοι από τα γύρω χωριά.

Λίγο πριν τις 6 το πρωΐ, κάτοικοι έσπασαν το αστυνομικό τμήμα Ιερισσού, από το οποίο απουσίαζε όλο το προσωπικό, πέταξαν τα πάντα έξω και τα έκαψαν. Οι αστυνομικοί είχαν αφήσει μέσα στο έρημο τμήμα και όπλα:

b2ap3_thumbnail_at-ierissou-oplo.jpg

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής το απόγευμα της ίδιας μέρας, ανεστάλη η λειτουργία του ΑΤ Ιερισσού.

Στις 8 το πρωΐ, οι κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής προγραμμάτισαν συγκέντρωση στα δικαστήρια Πολυγύρου έως μετά τις 10, όταν και έμαθαν ότι οι δύο συλληφθέντες κρατούνταν στην Θεσσαλονίκη και επρόκειτο να απολογηθούν εκεί, οπότε και αποφασίστηκε η μετάβαση – όσων ήταν δυνατόν – στη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες τελικά αντιμετωπίζουν κατηγορίες για 7 κακουργήματα και 14 πλημμελήματα, όπως: απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπρησμό και έκρηξη, ληστεία από άτομα που έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίες εργάτες της εταιρίας ξυλοκόπησαν κάτοικο της Ιερισσού, ενώ ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Α.Τ Αρναίας.

Στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Καμάρα, στις 12 το μεσημέρι και ακολούθησε πορεία, λίγο μετά τηις 13:20 προς τα δικαστήρια. Αργότερα, έγινε γνωστό ότι οι συλληφθέντες θα απολογούνταν μέσα στην αστυνομική διεύθυνση και η πορεία συνεχίστηκε προς την ΓΑΔΘ, όπου και ενώθηκε με κατοίκους της Χαλκιδικής.

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, βγήκαν από το κτίριο της ΓΑΔΘ οι δικηγόροι των συλληφθέντων καικατήγγειλαν  ότι η διαδικασία θα έπρεπε να γίνεται στα δικαστήρια και όχι στην ΓΑΔΘ. Χαρακτήρισαν την διαδικασία νομότυπη και όχι νόμιμη. Την ίδια στιγμή, οι 2 συλληφθέντες έβγαλαν τα χέρια τους από το παράθυρο του 1ου ορόφου της ΓΑΔΘ και χαιρέτησαν τους συγκεντρωμένους οι οποίοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Οι δύο συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να λάβουν γνώση του κατηγορητηρίου και να απολογηθούν την Κυριακή. Έως τότε θα παραμείνουν κρατούμενοι.

Παράλληλα, στην περικυκλωμένη από ΜΑΤ Ιερισσό οι κάτοικοι έστησαν οδοφράγματα για να μπλοκάρουν τις εισόδους και εξόδους του χωριού με βάρδιες.

Πληροφορίες από την κάλυψη του AlterThess

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο