Έφηβοι βασανίζονται και πεθαίνουν σε στρατόπεδο για να γίνουν “άντρες”.

Toυς δολοφόνησαν επειδή ήταν ομοφυλόφιλοι; Η φωτογραφία ενός ταλαιπωρημένου ετοιμοθάνατου έφηβου, μια σημαία ναζιστικού τύπου και ανάμεσα τους ένα στρατόπεδο που αναλαμβάνει να μετατρέψει “θηλυπρεπείς” νέους σε άντρες.

Raymond Buys, seen laying on his death bed in April 2011, was allegedly starved, tortured and killed at a camp to turn him into a 'man'.


Κοιτάξτε αυτή τη φωτογραφία και φανταστείτε έναν 15χρονο έφηβο που θεωρείται θηλυπρεπής να στέλνεται από τη μητέρα του σε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης που διοικείαι από έναν ακροδεξιό, για να γίνει άντρας και στη συνέχεια να εμφανίζεται σε μια

νοσοκομειακή κλίνη και να δείχνει έτσι, υποστηριζόμενος μηχανικά για να ζήσει. Αυτό ακριβώς συνέβη στον

Raymond Buys ο οποίος πέθανε δύο εβδομάδες αργότερα.

Είχε μείνει πετσί και κόκαλο, αφυδατωμένος, με τραυματισμούς μεταξύ των οποίων αρκετά κατάγματα στο κρανίο. 

Ο Alex de Koker, ο ιδιοκτήτης του Echo Wild Game Rangers ,ένα στρατόπεδο στη ζούγκλα, χρέωνε 2.000 δολάρια ανά μήνα για το πρόγραμμά του, διαβεβαιώνοντας τους γονείς ότι θα μπορούσε να βοηθήσει τους εφήβους να γίνουν άντρες.


Ωστόσο, με λίγο ψάξιμο τα υπονοούμενα ότι στόχευαν στην “επανόρθωση” των εφήβων που υποπτεύονταν, ότι μπορεί να είναι ομοφυλόφιλοι άρχισαν να εμφανίζονται.


Η ιδέα της κατασκήνωσης ήταν προφανώς να “μετατρέψει” τους έφηβους σε άντρες και να “θεραπεύσει” τα θηλυπρεπή χαρακτηριστικά τους. Ένας άλλος τρόπος για μια γκέι επανορθωτική θεραπεία, να χτυπούν αλύπητα τους έφηβους και

αν τα βασανιστήρια δεν επέφεραν την επιθυμητή αλλαγή, τότε σίγουρα θα την επέφερε η δολοφονία. Άλωστε ένας νεκρός έφηβος δεν είναι ομοφυλόφιλος.


Το ακροδεξιό κόμμα και οι δεξιοί που στρέφονται σε κινήσεις ρατσιστικές ενάντιον των ομοφυλόφιλων είναι ιδιαίτερα διαδεδομένοι στη Νότια Αφρική.

 

Όπως φαίνεται ο de Korker ήταν μέλος του ακροδεξιού AWB / Iron κίνημα Φρουρών, που είχε επικεφαλής τον δολοφονημένο ρατσιστή Eugene Terreblanche.

Το κίνημα αυτό

είναι μια ακροδεξιά ομάδα της λευκής υπεροχής που φέρει σημαία ναζιστικού τύπου.

AWB FLAG

AWB FLAG

Ένα πρώην μέλος παραστρατιωτικής ομάδας στη Νότια Αφρική, 

ισχυρίζεται ότι τα τρία εφτάρια της σημαίας συμβολίζουν την υπεροχή πάνω από το διάβολο. Η ομάδα δεν ανέχεται την ύπαρξη ομοφυλόφιλων και πιστεύουν στην απόλυτη συμμόρφωση των φύλων.

 Ως προς του έφηβους που δολοφονήθηκαν στο στρατόπεδο δ

εν υπάρχει επιβεβαίωση ότι αυτοί οι νεαροί άνδρες ήταν στην πραγματικότητα ομοφυλόφιλοι.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα πολιτιστικά κριτήρια της περιοχής, αν κάποιος είναι θηλυπρεπής, τότε αυτόματα θεωρείται ομοφυλόφιλος.

Ένας 15χρονος, Νότιο Αφρικανός, κρατήθηκε αλυσοδεμένος στο κρεβάτι του και

ξυλοκοπήθηκε με σανίδες και σωλήνες σε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης που υπερηφανευόταν ότι μετατρέπει σε “άνδρες” τα μέλη του.
 Ο

Raymond Buys, ο οποίος είχε μαθησιακές δυσκολίες, εισήχθη στο νοσοκομείο για να τεθεί σε μηχανική υποστήριξη δύο μήνες μετά από ένα τρίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο ανήκει και οργανώνεται από τον Alex de Κοker’s Echo, στο στρατόπεδο “Wild Game Rangers” , που βρίσκεται στη ζούγκλα μία ώρα νότια του Γιοχάνεσμπουργκ.

Ο Raymond ήταν σοβαρά αδυνατισμένος και αφυδατωμένος, είχε βλάβη στον εγκέφαλο, ένα σπασμένο χέρι και μώλωπες και καψίματα από τσιγάρο σε όλο το σώμα του.

Η μητέρα του είχε πει ότι οι πιθανότητες επιβίωσης του ήταν «σχεδόν μηδενικές».

Πέθανε δύο εβδομάδες αργότερα.

“Έστειλα τον γιο μου εκεί για να γίνει καλύτερος άνθρωπος, για να έχει ένα καλύτερο μέλλον”, δηλωσε η Wilma Buys στην εφημερίδα Daily Telegraph.

“Εμπιστεύτηκα τον Alex de Κoker με τη ζωή του  γιου μου.”

Ο κ. de Κoker, 49 ετών, και ο υπάλληλός του Michael Erasmus, ετών 20, βρίσκονται σήμερα σε δίκη με την κατηγορία του φόνου, της κακοποίησης και της παραμέλησης παιδιών, καθώς και για την πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών που επέφεραν το θάνατο του Raymond Buys.

Ο θάνατός του φέρεται να ήταν o τρίτος, ανάμεσα σε παιδιά που παρακολούθησαν το πρόγραμμα, που διοργάνωνε ο de Koker.

 

Το 2007, ο 25χρονος ο Erich Calitz πέθανε από σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο, σύμφωνα με την εφημερίδα Rapport.

Το ίδιο έτος, ο 19χρονος Nicholas van der Walt, πέθανε στο ίδιο στρατόπεδο εκπαίδευσης που λειτουργούσε στο Swartruggens στη βορειοδυτική επαρχία.

Η αδελφή του κ. Calitz, Μathilda Groenwald είπε στην εφημερίδα

Johannesburg’s Star, ότι ο αδελφός της είχε ελαφρά εγκεφαλική βλάβη και υπέφερε για να ανταποκριθεί στις εργασίες που του έθεταν.

Είπε επίσης ότι χτυπήθηκε βάναυσα, όταν ζήτησε να εγκαταλείψει το στρατόπεδο, προσθέτοντας: “ο Alex (de Κoker) του είπε ότι δεν ήταν ομοφυλόφιλος και ότι θα κάνει τα πάντα για να γίνει άντρας.”

Ο κ. de Koker καταδικάστηκε σε ποινή με αναστολή το 2009, για τον  θάνατο του κ. Calitz αλλά διέφυγε τις κατηγορίες για το θάνατο του κ. van der Walt, ο οποίος θεωρήθηκε ότι επήλθε μετά από καρδιακή προσβολή.

Η κ. Buys είπε πως ο γιος της είχε διαγνωστεί με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα και υπέφερε στο σχολείο. Το στρατόπεδο της το πρότεινε ένας φίλος της. 

Όταν πήγε να δει τον κ. de Κoker, της είπε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει το γιο της να βρει δουλειά στον τομέα του εμπορίου άγριας ζωής.

Είπε ότι ο γιος της ξεκίνησε στο προγράμμα στις 12 Ιανουαρίου 2011.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο μηνών, είπε, μίλησε με τον γιο της μόνο τρεις φορές – ενώ ο κ. de Koker της είπε ότι ο γιος της αυτοτραυματιζόταν.

“Στον Raymond επιτρεπόταν να μου μιλήσει μόνο από το μεγάφωνο”, είπε.

“Όταν τον ρώτησα γιατί αυτοτραυματίζεται”, μου είπε “Μαμά, δεν το κάνω εγώ αυτό στον εαυτό μου”.

Ο κ. de Koker τηλεφώνησε στην κ. Buys στις 23 Μαρτίου να της πει, πως ο γιος της είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Όταν έφτασε, τον βρήκε ετοιμοθάνατο.

Αυτή την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της δίκης των δύο ανδρών στο Vereeneging Επαρχιακό Δικαστήριο, ένα αγόρι που μοιραζόταν μια σκηνή με τον κ. Buys  ξέσπασε σε λυγμούς καθώς θυμήθηκε την σκληρή δουλειά που τους πίεζαν να κάνουν, κυρίως χειρωνακτικές εργασίες,  συμπεριλαμβανομένου της κοπής χόρτου με μαχαίρια και την στοίβαξη πετρών για την κατασκευή ενός φράγματος.

Ο Gerhard Oosthuizen, 19 ετών, είπε πως ο κ. Buys ήταν αλυσοδεμένος στο κρεβάτι του, αφού προσπάθησε να διαφύγει, και του απαγόρευαν να πάει στην τουαλέτα, με αποτέλεσμα να λερώνεται κατ ‘επανάληψη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Beeld.

Ειπώθηκε επίσης  στο δικαστήριο ότι σε μία περίπτωση, όταν ο κ. Buys πήγε να κάνει την ανάγκη του σε έναν αγρό, ενώ οι νεοσύλλεκτοι εργάζονταν, τον ανάγκασαν να φάει τα περιττώματά του.

Σε μια άλλη περίπτωση, είπε ο κ. Oosthuizen, όταν ο Buys έριξε στο πάτωμα λίγη σκόνη πλυσίματος, τον ανάγκασαν να φάει ό,τι είχε χυθεί, με αποτέλεσμα να κάνει εμετό.

Είπε πως ο κ. Buys ξυλοκοπήθηκε με σανίδες, ξύλα και πλαστικούς σωλήνες όταν απέτυχε να ακολουθήσει τις διαταγές, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι είχε δει μια φορά τον κ. Buys σε μια καλύβα στο στρατόπεδο με μια μαξιλαροθήκη πάνω από το κεφάλι του, και τους κ. de Κόκερ και κ. Erasmus να τον χτυπούν με ένα όπλο αναισθητοποίησης.

“Εκείνος ούρλιαζε … Ήμουν φοβισμένος και έτρεξα μακριά,” αναφέρει ο μάρτυρας στην εφημερίδα.

Η δίκη έχει αναβληθεί μέχρι το τέλος του Μαΐου. O

de Koker και o Erasmus παραμένουν υπό κράτηση.

Τόσο ο κ. de Κoker, όσο και ο κ. Erasmus έχουν δηλώσει αθώοι.

Η υπόθεση συνεχίζεται.

b2ap3_thumbnail_001.png

(πηγές : http://oblogdeeoblogda.me/2013/04/25/man-up-or-die-murders-of-effeminate-teens-at-south-african-ranger-training-camp/

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/southafrica/10015978/Teen-dies-after-being-beaten-at-camp-that-makes-men-out-of-boys.html

Gay teens starved, tortured, killed at camp to turn them into ‘men’

 

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο