Μηχανοκίνητη πορεία και συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Κώστα Σακκά

b2ap3_thumbnail_moto.jpg

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5/7/2013, έξω από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον αναρχικό προφυλακισμένο Κώστα Σακκά που διήνυε την 32η ημέρα απεργίας πείνας.

Ο Κώστας Σακκάς απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή του, καθώς έχει συμπληρώσει πάνω από 30 μήνες προφυλάκισης χωρίς δίκη, πολύ πέρα από το ανώτατο όριο των 18 μηνών προφυλάκισης, με δύο ξεχωριστές ποινικές διώξεις να έχουν ασκηθεί εναντίον του για συμμετοχή στην «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», κατηγορία που αρνείται τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της.

Για την συγκέντρωση αλληλεγγύης ξεκίνησε μοτοπορεία από τα Προπύλαια, με συμμετοχή περίπου 250 δικύκλων, η οποία κατέληξε μπροστά στο νοσοκομείο, μέσω κεντρικών δρόμων. Κατά τη διάρκεια της μοτοπορείας ρίφθηκαν χιλιάδες ενημερωτικά τρικάκια και φωνάζονταν συνθήματα όπως «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά», «μπουρλότο και φωτιά σε όλα τα κελιά, λευτεριά στον Κώστα το Σακκά». Η ανταπόκριση περαστικών στους δρόμους και κόσμου από τις περιοχές που περνούσε η μοτοπορεία ήταν μεγάλη, δείχνοντας ενδιαφέρον να ενημερωθούν για το θέμα.

{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=HP3R9YWapEY","width":"560","height":"315"}

 

Στις 7:20 περίπου η μοτοπορεία έφθασε έξω από το νοσοκομείο, όπου ενώθηκε με άλλους συγκεντρωμένους, ενώ παράλληλα προσερχόταν και άλλος κόσμος με άλλα μέσα. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν συνολικά πάνω από 1500 άνθρωποι.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ο Κώστας Σακκάς μπόρεσε να εμφανιστεί πίσω από το σιδηρόφρακτο παράθυρο και να φωνάξει «Μέχρι τη νίκη, μέχρι το τέλος ρε!».

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=s4gunImLQKE","width":"560","height":"315"}

 

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο