Μερικές πρώτες σκέψεις για την δολοφονία του Killah P

Ο κύκλος αίματος από την πλευρά της Χρυσής Αυγής ωστόσο έχει ανοίξει από καιρό και το συγκεκριμένο δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Μετά από τις δολοφονίες μεταναστών, το κυνήγι αντιφασιστών και το ξυλο στους κομμουνιστές (με καδρόνια που έφεραν καρφιά) πριν λίγα 24ωρα, πλέον η Χρυσή Αυγή, με την απόλυτη και πλήρη κάλυψη της αστυνομίας και του Υπουργείου προστασίας του πολίτη και της κυβέρνησης, δολοφονεί ανοιχτά στον δρόμο οποιονδήποτε έχει διαφορετική άποψη. Η νομιμοποίηση της κρατικής και ακροδεξιάς βίας, που από καιρό ταυτίζονται, θα αντικρουστεί από το επιχείρημα της θεωρίας των δύο άκρων: “μα και στον Σύριζα υπάρχουν ομάδες που υποστηρίζουν την ένοπλη βία”, σε έναν Σϋριζα που στην προσπάθεια να δείξει υποτελής και ικανός συστημικά να ανέβει στην κυβέρνηση, έχει φιμώσει κάθε άποψη που θα μπορούσε να θεωρηθεί “εξτρεμιστική”. Τα ΜΜΕ θα προσπαθήσουν σαφέστατα να μειώσουν το γεγονός. Ήδη στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, οι παρουσιαστές Λυριτζής και Οικονόμου είχαν σαν πρώτο θέμα τους την ήττα του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο, ενώ έκαναν μια απλή αναφορά για μια δολοφονία που είχε ως κίνητρο ποδοσφαιρική διαφορά και ο Άρης Προτοσάλτε αποφάσισε να καλέσει τον Κασιδιάρη για να κάνει ανάλυση του ίδιου θέματος, στο ίδιο κανάλι που ο Μπάμπης Παπαδημητρίου “θα δεχόταν να συμμετάσχει στην κυβέρνηση η σοβαρή ΧΑ”. Το φίδι που η κοινωνία εξέθρεψε έχει βγει από το αυγό του και δαγκώνει και η κοινωνία φέρει ΑΠΟΛΥΤΗ την ευθύνη γι’ αυτό. Ώρα να λουστεί τις συνέπειες…

Η οποιαδήποτε αντίδραση σαφώς και θα θεωρηθεί “ακραία” και θα κατασταλλεί από την αστυνομία, ως αντιστάθμισμα στα μπουκάλια μπύρας που βρέθηκαν στις καταλήψεις “γιάφκες”. Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να απολαμβάνει πλήρους ασυλίας και να δολοφονεί. Μια κατάσταση εκτός ορίων. Ο κυκλος του αίματος έχει ανοίξει. Τα όρια της αξιοπρέπειας έχουν ξεπεραστεί.

ToSofoPaidi

ΥΓ: Όχι, δεν αρκεί η σύλληψη και τιμωρία του δολοφόνου, διότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Χωρίς αυταπάτες, κανένα κράτος δεν πρόκειται να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα που το ίδιο εξέθρεψε.

ΥΓ2: Όχι, δεν αρκεί η απλή καταδίκη του γεγονότος από οποιονδήποτε πολιτικό χώρο. Η αριστερά και ο αναρχικός χώρος οφείλουν να συναντηθούν και να δράσουν στον δρόμο και στις γειτονιές.

 

 

(1) Επειδή ανά πάσα στιγμή μπορεί η Αλεξίου να κατεβάσει το post για να γλιτώσει το λιντσάρισμα (όχι πως έχει τέτοια αντανακλαστικά ντροπής), αντιγράφω εδώ: 

Nantia Alexiou shared a photo. 32 minutes ago via mobile · 

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: Τον τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι.

Φραστικό επεισόδιο, μεταξύ θαμώνων καφετέριας, επί της Π.Τσαλδάρη στην Αμφιάλη, δέκα λεπτά μετά τις δώδεκα το βράδυ(18/09), κατέληξε στο θανάσιμο τραυματισμό 34χρονου.

Ύστερα απο αναζητήσεις συνρληφθη ως δράστης 45χρονος άνδρας.

Απο καταθέσεις, ο νεαρός με την παρέα του- παρακολουθούσαν τον αγώνα, όταν ύστερα απο φραστικό επεισόδιο, με τη συζήτηση να μεταφερεται στην πολιτικη, δέχθηκε επιθεση απο άνδρα, ο οποιος με μαχαίρι τον τραυμάτισε βαρύτατα στο στήθος. 

Σύμφωνα με τους διασώστες του ΕΚΑΒ, η κατάσταση κατα τη μεταφορά του ηταν κρίσιμη. Οπως διαπιστώθηκε το θύμα έφερε σοβαρό τραύμα στην καρδιά και εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο νεαρός κατέληξε στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.

Απο την ταυτοποίηση, πρόκειται για τον 34χρονο Παύλο Φύσσα, γνωστό στη hip-hop σκηνή ως «Killah P». Οι καλλιτεχνικες του ανησυχίες, οι εμφανίσεις του σε μουσικες σκηνές, και η έντονη πολιτικη του δράση ως υποστηρικτής αριστερών πολιτικων οργανώσεων και μέλος της “αντιφα”, τον προσδιόριζαν ως ενα έντονα πολιτικοποιημένο ατομα, και γνωστο στην ευρυτερη περιοχή. 

Για την Αστυνομία, όλα τα ενδεχόμενα, παραμένουν ανοιχτά, ως προς τα αιτία που οδήγησαν στη συμπλοκή και το θανάσιμο τραυματισμό του 34χρονου. Με την προανάκριση να ειναι σε εξέλιξη, εξετάζεται αν ο δραστης προσδιορίζεται σε πολιτικό χώρο- κατι που μέχρι στιγμής δεν εχει προκυψει- και η αντιπαράθεση μεταξύ των δυο ατόμων, ηταν “ακραια διαφωνια”η οποια κατέληξε στο θανάσιμο τραυματισμό του 34χρονου.

Ύστερα απο αναζητήσεις εντοπίσθηκε απο σταθμούς ΔΙΑΣ και ΑΔ, ένα άτομο τα χαρακτηριστικά του οποίοι ταίριαζαν με τις περιγραφές των αυτοπτων, και σε έλεγχο που διενήργησαν οι Αστυνομικοί εντοπισαν στην κατοχή του ενα μαχαίρι, και τον προσηγαγαν. 

Δεν εχει διευκρινιστεί αν στο επεισόδιο ηταν μονο ένα άτομο- απο την πλευρά του δράστη- ή ενεπλακησαν περισσότερα, ωστόσο ο 45χρ. συνελήφθη και κρατείται στο ΤΑ Κερατσινιου.

Κάλεσματα απηύθυναν Αριστερές οργανώσεις και Αντιεξουσιαστικοί ιστοτοποι, απο την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το επεισόδιο. 

Περισσότερα απο 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στο σημείο, ενώ επικρατησε ενταση με φραστικες επιθέσεις προς αστυνομικούς οι οποιοι διενεργουν προανάκριση για το περιστατικό. Νωρίτερα ατομα ειχαν συγκεντρωθεί και στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. 

Αριστερές ομάδες, και οργανώσεις έχουν καλέσει σε συγκέντρωση στην περιοχή της Αμφιαλης, για το απόγευμα (18/09) στις 18.00.

b2ap3_thumbnail_529470_10151818737722226_1167130602_n.jpg

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: Ενα άτομο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μαχαίρι, προσήχθη και εξετάζεται ως δράστης επεισοδίου με τραυματισμό θαμώνα καφετέριας, επί της Π.Τσαλδάρη. Ο τραυματίας φέρει σοβαρό τραύμα στο στήθος, σύμφωνα με τους διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποιοι τον παρέλαβαν από το σημείο, και τον μετέφερεαν στο Νοσοκομείο. Ερευνες και αναζητήσεις στην περιοχή συνεχίζονται.

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο