Ποιοί είναι οι Τούρκοι πολιτικοί κρατούμενοι που βρίσκονται σε απεργία πείνας

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν πραγματοποιεί εδώ και μερικές ημέρες δράσεις συμπαράστασης και ενημέρωσης των πολιτών για την έκδοση των τεσσάρων. Στην κινητοποίησή τους οι αρχές απαντούν με διώξεις και προσαγωγές. Τα τελευταία 24ωρα επτά αλληλέγγυοι έχουν προσαχθεί τουλάχιστον τρεις φορές με την κατηγορία της «ρύπανσης περιβάλλοντος».  

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=rfJQvn-AiPg","width":"560","height":"315"}

 {"video":"https://www.youtube.com/watch?v=H_KQYIdLIYs","width":"560","height":"315"}

 

Ποιοί είναι  οι πολιτικοί κρατούμενοι που έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 29 Σεπτέμβρη:

 

b2ap3_thumbnail_tourk1.jpg

Ο Ahmet Düzgün Yüksel που ως δικηγόρος στην Τουρκία ασχολούνταν με υποθέσεις δολοφονίας πολιτών και καταπάτησης των δικαιωμάτων και επειδή έγινε στόχος του φασισμού προσέφυγε στη Γερμανία. Στη Γερμανία, με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε δημοκρατικές δραστηριότητες όπως στις εκδηλώσεις της 1ης Μάη, στη διοργάνωση συναυλιών, στη διανομή ενημερωτικού υλικού, στο άνοιγμα τραπεζιού για διανομή ενημερωτικού υλικού, σε δραστηριότητες αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους, συνελήφθη, κρατήθηκε 4 χρόνια σε ένα κελί στην απομόνωση, και του επέτρεπαν να προαυλίζεται μόνο μια ώρα την ημέρα. Λόγω των βαριά ανθυγιεινών συνθηκών της απομόνωσης αρρώστησε και αποφυλακίστηκε με όρους. Για να μην ξανακλειστεί στις φυλακές της Γερμανίας ήρθε στην Ελλάδα με σκοπό να ζητήσει πολιτικό άσυλο, όμως συνελήφθη και αποφασίστηκε η έκδοσή του στη Γερμανία. Στη Γερμανία θα εκτίσει άλλα 3 χρόνια φυλάκισης σε συνθήκες απομόνωσης. Ο Ahmet Düzgün Yüksel, για να σταματήσει αυτή η αδικία σε βάρος του άρχισε Απεργία Πείνας Αορίστου Χρόνου.

 

b2ap3_thumbnail_tourk2.jpg

O Erdoğan Çakır, είναι ένας επαναστάτης που εδώ και 36 χρόνια εργάζεται ως εργάτης στη Γαλλία. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7 χρόνων επειδή συμμετείχε σε δημοκρατικές δραστηριότητες όπως η διοργάνωση συναυλιών με το μουσικό συγκρότημα yorum, η πώληση περιοδικών, η συμμετοχή του σε καλοκαιρινά κάμπινγκ. Για να μην εκτίσει αυτή την άδικη ποινή όταν ήρθε στην Ελλάδα συνελήφθη και αποφασίστηκε η έκδοσή του στη Γαλλία. Ο Erdoğan Çakır, για να σταματήσει αυτή η αδικία σε βάρος του άρχισε Απεργία Πείνας Αορίστου Χρόνου.

 

b2ap3_thumbnail_toyrk3.jpg

Ο   Hasan Biber συνελήφθη στις 30 Ιουλίου 2013. Υπήρξε πρόεδρος συνδικάτου, που λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης στην Τουρκία συνελήφθη πολλές φορές και γύρισε από τον θάνατο, που ταυτόχρονα είναι ποιητής και συγγραφέας, στις 26 Σεπτέμβρη δικάστηκε στο δικαστήριο του Πειραιά και αποφασίστηκε η έκδοσή του στην Τουρκία. Στον φάκελο της δικογραφίας του Hasan Biber περιλαμβανόταν και ένα επίσημο έγγραφο της Αμερικής. Η Αμερική επίσημα ζήτησε από την Ελλάδα όλα τα στοιχεία που αυτή έχει για τους  Hasan Biber, Mehmet Yayla και για τον επαναστάτη από την Τουρκία Bulut Yayla, ο οποίος πριν από λίγο καιρό απήχθη στο κέντρο της Αθήνας μπροστά στα μάτια όλων και παραδόθηκε στο φασιστικό τουρκικό κράτος, επίσης, ζητούσε τη συμμετοχή του FBI στις ανακρίσεις των συλληφθέντων. Αυτό το έγγραφο αποδεικνύει ότι η Ελλάδα, πλέον και τη Δικαιοσύνη της άρχισε να την παραδίδει στην Αμερική.  Και σήμερα, η απόφαση έκδοσης του Hasan Biber, σημαίνει την επικύρωση της εκτέλεσής του στην Τουρκία.

Γι’ αυτό το λόγο, ο Hasan Biber δηλώνει: «ο φασισμός δεν είναι απειλή μόνο στη χώρα μας αλλά είναι απειλή και για τις γειτονικές χώρες. Και ειδικά για την Ελλάδα. Τα πλοία σας, τα αεροπλάνα σας, παρενοχλούνται. Ο ελληνικός λαός υποτιμάται. Εμείς αγωνιζόμαστε και ενάντια σε αυτά. Γι’ αυτό το λόγο θεωρώ ότι αυτή η απόφαση δεν είναι δίκαια» και τόνισε ότι αρχίζει απεργία πείνας επ’ αόριστον.

b2ap3_thumbnail_tourk4.jpg

Ο Mehmet Yayla συνελήφθη στις 30 Ιουλίου 2013. Η Αμερική ζήτησε  από την Ελλάδα όλα τα στοιχεία που έχει για τον Mehmet Yayla. Ξεκίνησε απεργία πείνας στις 29 Σεπτέμβρη σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των συντρόφων του.

 

 Συγκέντρωση συμπαράστασης στην πλατεία Συντάγματος, στο περίπτερο της Επιτροπής Αλληλεγγύης στου Πολιτικούς Πρόσφυγες από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, Παρασκευή 25/10 ώρα 5.30μμ.

Πορεία Αλληλεγγύης την Παρασκευή 1/11 με προσυγκέντρωση στις 6μμ στα Προπύλαια.

 

ΠΗΓΕΣ: oagonas,tvxs

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο