Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας » για τη νοσηλεία των Τούρκων απεργών πείνας

b2ap3_thumbnail_13.jpg

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. Ν. «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ»

 

 

 

Δελτίο τύπου

 

 

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της γενικής εφημερίας της 7ης Νοεμβρίου, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μας οι δύο από τους τέσσερις Τούρκους  απεργούς πείνας, μετά από εντολή του εισαγγελέα για αναγκαστική νοσηλεία. Έκτοτε, νοσηλεύονται στη Β΄ Παθολογική Κλινική.

 

Όπως πολύ γρήγορα πληροφορηθήκαμε, επικοινωνώντας μαζί τους, οι ίδιοι αρνήθηκαν τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Εξακολουθούν να αρνούνται τόσο τη νοσηλεία τους, όσο και την οποιαδήποτε παροχή ιατρικής βοήθειας.

 

Δύο παρατηρήσεις:

 

Οι Ερντογάν Τσακίρ και Μεχμέτ Γιαϊλά είναι Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες και βρίσκονται σε απεργία πείνας, διεκδικώντας να μην εκδοθούν στην Τουρκία, όπου κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του τουρκικού κράτους. Αιτούνται, και οι τέσσερις, πολιτικό άσυλο. Ο αγώνας τους είναι, λοιπόν, κατεξοχήν πολιτικός.
Η άσκηση καταρχήν της ιατρικής, αλλά και της νοσηλευτικής επιστήμης, διέπεται από κανόνες ηθικής και δεοντολογίας. Ο 1ος από αυτούς τους κανόνες είναι ο σεβασμός στην προσωπικότητα και στη θέληση του ασθενούς. Με άλλα λόγια, το δικαίωμα του καθενός και της καθεμίας από εμάς να αρνηθούμε ιατρική παρέμβαση είναι αναφαίρετο και απαραβίαστο.

 

Οι δύο αυτές παρατηρήσεις μας υποχρεώνουν να καλέσουμε την Πολιτεία να σταματήσει να μετατοπίζει τις ευθύνες στις πλάτες των γιατρών, των νοσηλευτών και των λοιπών εργαζομένων του Ασκληπιείου Βούλας, που καταλαβαίνουν ότι χρησιμοποιούνται ως πιόνια σε ένα «στημένο» παιχνίδι και που, είτε πράξουν έτσι είτε αλλιώς, γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν να  κατηγορηθούν είτε για «αμέλεια», είτε για «παραβίαση» της θέλησης του ασθενούς.

 

Καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να επιλύσει άμεσα ένα θέμα κατεξοχήν πολιτικό, που άπτεται του αγώνα του κουρδικού λαού.

 

Βούλα, 10/11/2013

 

 

Το Δ.Σ.

 

ygeianet

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ:

Ενημέρωση από τη δίκη του συνδικαλιστή απεργού πείνας Χασάν Μπιμπέρ για την έκδοσή του στην Τουρκία

 

Ποιοί είναι οι Τούρκοι πολιτικοί κρατούμενοι που βρίσκονται σε απεργία πείνας

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Χασάν Μπιμπέρ από τις φυλακές Κορυδαλλού

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο