η “έξυπνη” τηλεόραση σε παρακολουθεί

 

 

Το εκπληκτικό είναι ότι στη συνέχεια, ανακάλυψε -εξετάζοντας την κίνηση των δεδομένων του διαδικτύου- ότι η τηλεόρασή του έστελνε αναφορές στην εταιρεία LG για το τί παρακολουθούσε, ΑΣΧΕΤΩΣ εάν είχε ορίσει την επιλογή “Συλλογή στοιχείων θέασης” στο “ανοιχτό” (ενεργοποίηση) ή στο “κλειστό” (απενεργοποίηση).

 

LG options screen. Source: DoctorBeet

Οθόνη επιλογών LG. Πηγή: DoctorBeet

 

Ορίστε η απάντηση που έλαβε ο DoctorBeet από το γραφείο υποστήριξης πελατών της LG όταν ζήτησε να σχολιάσουν την υποχρεωτικά ενεργοποιημένη συλλογή στοιχείων και τη δημιουργία προφίλ των πελατών:

 

Δυστυχώς, εφόσον αποδεχθήκατε τους Όρους και Κανονισμούς της τηλεόρασής σας, τα παράπονά σας θα έπρεπε να απευθύνονται στο κατάστημα λιανικής πώλησης. Κατανοούμε ότι αισθάνεσθε ότι έπρεπε να είχατε ειδοποιηθεί για τους συγκεκριμένους Όρους και Κανονισμούς στο σημείο πώλησης, και για προφανείς λόγους η LG δεν δύναται να σχολιάσει το τί συνέβη εκεί.

Λυπούμαστε για την όποια ταλαιπωρία η οποία προκλήθηκε από αυτό. Εάν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε πάλι μαζί μας.

 

Όσον αφορά παραπάνω ζητήματα ιδιωτικότητας, ο DoctorBeet ανακάλυψε ότι η LG Smart τηλεόρασή του, προσπαθούσε να στείλει στην εταιρεία ακόμα και τα ονόματα αρχείων στα οποία είχε πρόσβαση με USB στικάκια από την τηλεόρασή του.

Ο DoctorBeet το δοκίμασε δημιουργώντας ένα αρχείο με το όνομα Midget_Porn_2013.avi, βάζοντας το USB στην τηλεόρασή του και προσπαθώντας να δει το αρχείο από εκεί.

 

Media content test. Source: DoctorBeet

Δοκιμή περιεχομένων αρχείων. Πηγή: DoctorBeet

 

Με κάθε βεβαιότητα, η κίνηση δεδομένων διαδικτύου έδειχνε ότι η τηλεόρασή του προσπαθούσε να μοιραστεί με την LG τις πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία που παρακολουθούσε στο διαδίκτυο.

 

Network traffic mentioning "Midget_Porn_2013.avi". Source: DoctorBeet

Κίνηση διαδικτύου που αναφέρει το αρχείο “Midget_Porn_2013.avi”. Πηγή: DoctorBeet

 

Το Σεπτέμβριο, το The Register ανέφερε ότι η LG είχε συνάψει συμφωνία με την Cognitive Networks για να παρέχει στοχευμένες διαφημίσεις, βασισμένες στην ανάλυση των εικόνων που προβάλλονται στην οθόνη της τηλεόρασης -αλλά αυτό δεν φαίνεται να σχετίζεται με την επιλογή που αποκάλυψε ο DoctorBeet.

Είναι ξεκάθαρο ότι η LG θέλει να καρπωθεί κέρδη από τα εκατομμύρια των δεκτών τηλεόρασης που έχει πουλήσει, μέσω στοχευμένης διαφήμισης. Αλλά, εάν οι καταναλωτές δεν έχουν προειδοποιηθεί σωστά για αυτό το χαρακτηριστικό, και δεν διαθέτουν τρόπο να το απενεργοποιήσουν, η πιο λογική επιλογή ίσως είναι να διαλέξουν διαφορετική μάρκα τηλεόρασης. 

 

Διαβάστε περισσότερα στο DoctorBeet’s blog, συμπεριλαμβανομένης μίας λίστας με domains που μπορείτε να μπλοκάρετε στο ρούτερ σας, για να αποφύγετε την αποστολή δεδομένων της θέασής σας από την τηλεόρασή σας.

Άλλα σχετικά αναγνώσματα:

 

* LG says it will push out firmware update for spy TVs, but fails to apologise

 

* LG fumbles response to Smart TV spying revelation, withdraws Smart Ad video

 

Πηγή: http://grahamcluley.com/2013/11/lg-smart-tv-can-spy/

Μετάφραση: espoir

undefined

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο