Τρίκαλα- Γαλάτσι- Ηράκλειο – Γάζα, με μια μικρή Κιβωτό (φωτορεπορτάζ)

Την ίδια στιγμή στην αποκλεισμένη Γάζα, εκατοντάδες παιδιά έριξαν τα καραβάκια τους (μίνι-κιβωτούς) στα νερά του λιμανιού της Γάζας, προσπαθώντας να τραβήξουν, έστω για λίγο την προσοχή του κόσμου στα δεινά τους που όλο και χειροτερεύουν λόγω της Ισραηλινής κατοχής.

ΤΡΙΚΑΛΑ

Έχοντας την εμπειρία του εγκλωβισμού, οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας της φυλακής Τρικάλων, ένιωσαν ίσως περισσότερο από όλους μας την ανάγκη των  παιδιών της Γάζας για ελευθερία και για μια φυσιολογική ζωή. Οι μαθητές (από διάφορες χώρες) αφού ενημερώθηκαν  για το θέμα της αποκλεισμένης Γάζας, αποφάσισαν να στείλουν το μήνυμά τους μέσα από τα καραβάκια που έφτιαξαν, και στα οποία έγραψαν-στις γλώσσες τους-μηνύματα για την ειρήνη και την ελευθερία. Συντονίστρια της εξαιρετικής αυτής προσπάθειας, η διευθύντρια του ΣΔΕ, Έφη Χατζημάνου.

b2ap3_thumbnail_g14-599x275.jpgb2ap3_thumbnail_g3.jpgb2ap3_thumbnail_g15.jpgb2ap3_thumbnail_g9.jpg


 

  ΑΘΗΝΑ, ΓΑΛΑΤΣΙ

 

Δεκάδες παιδιά και μεγάλοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση “Καραβάκια για τη Γάζα” που συνδιοργάνωσε η Πρωτοβουλία  “Ένα Καράβι για τη Γάζα”, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, με το χώρο πολιτισμού “παίρνω αμπάριζα” στο Γαλάτσι. Τα παιδιά (και οι μεγάλοι) έφτιαξαν καραβάκια, τα ζωγράφισαν και  έγραψαν συνθήματα στα πανιά τους. Στη συνέχεια, παιδιά και μεγάλοι μεταφέρθηκαν στο κολυμβητήριο Γαλατσίου, όπου και έριξαν τα καραβάκια στο νερό, ως ένα συμβολικό μήνυμα για το τέλος του αποκλεισμού της Γάζας.

Να σημειώσουμε ότι το κολυμβητήριο του Γαλατσίου, παραμένει κλειστό αφού παραμένουν απλήρωτοι οι υπάλληλοί του.

 

b2ap3_thumbnail_galark1.JPGb2ap3_thumbnail_galark2.JPGb2ap3_thumbnail_galark3.JPGb2ap3_thumbnail_galark4.JPGb2ap3_thumbnail_galark5.JPGb2ap3_thumbnail_galark7.JPGb2ap3_thumbnail_galark8.JPGb2ap3_thumbnail_galark6.JPG

 

 

 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΚΡΗΤΗ

Μεγάλη η επιτυχία είχε και η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας “Ένα Καράβι για τη Γάζα”, στο Ηράκλειο, με περίπου 50 παιδιά να φτιάχνουν καραβάκια, τα οποία στη συνέχεια έριξαν στη θάλασσα στο λιμάνι του Ηρακλείου, για να “σαλπάρουνε” για τη Γάζα.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο Ηράκλειο.


 b2ap3_thumbnail_arkcrete7.jpgb2ap3_thumbnail_arkcrete8.jpgb2ap3_thumbnail_arkCrete3.JPGb2ap3_thumbnail_arkCrete2.JPGb2ap3_thumbnail_arkCrete1.JPGb2ap3_thumbnail_arkcrete6.JPG

 

 

 

ΓΑΖΑ, ΛΙΜΑΝΙ

Σε κάποιο άλλο σημείο  της Μεσογείου – της ίδιας  θάλασσας που έριξαν τα καραβάκια τους τα παιδιά της Κρήτης – στο λιμάνι της Γάζας, κάποια παιδιά που είναι εγκλωβισμένα εκεί, έριξαν κι αυτά τα καραβάκια τους στο νερό για να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου στα προβλήματα τους. Και για να εκφράσουν την ελπίδα τους ότι ο κόσμος που θα τα δει  θα σταματήσει να γυρίζει το κεφάλι αλλού και ότι θα πιέσει το Ισραήλ να άρει τον παράνομο αποκλεισμό της Γάζας.


b2ap3_thumbnail_gazakids27.jpgb2ap3_thumbnail_gazakids10.jpgb2ap3_thumbnail_gazakids11.jpgb2ap3_thumbnail_gazakids13.jpg

b2ap3_thumbnail_gazakids30.jpgb2ap3_thumbnail_gazakids31.jpgb2ap3_thumbnail_gazakids32.jpgb2ap3_thumbnail_gazakids33.jpg b2ap3_thumbnail_gazakids34.jpgb2ap3_thumbnail_gazakids35.jpg  b2ap3_thumbnail_gazakids36.jpgb2ap3_thumbnail_gazakids37.jpgb2ap3_thumbnail_gazakids38.jpgb2ap3_thumbnail_gazakids39.jpgb2ap3_thumbnail_gazakids40.jpgb2ap3_thumbnail_gazakids27.jpg

 

 

ΒΙΝΤΕΟ από τον απόπλο των “μίνι-κιβωτών” στο λιμάνι της Γάζας,  τη; Ρόζα Σιάνο:

 

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=Igt9RuFPyFY","width":"800","height":"450"}

 

 

Αν και όλες οι  εκδηλώσεις ήταν επιτυχημένες, εμείς θα ευχηθούμε να είναι οι τελευταίες.  Και θα ευχηθούμε, να είναι αληθινά τα επόμενα καραβάκια έτσι ώστε να μπορούν τα παιδιά της Γάζας να ταξιδεύουν ελεύθερα  στη Μεσόγειο,  όπου και όποτε επιθυμούν.  

Περισσότερες πληροφορίες για το εγχείρημα της Κιβωτού της Γάζας: www.gazaark.org/el/

 

undefined

undefined

undefined

undefined

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο