Κρατικές “αναθυμιάσεις”-Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

 b2ap3_thumbnail_988757_262175893937753_340495097_n.jpg

 

γράφει η filistina

(δυο λόγια μόνο γιατί αφ’ ενός, ο κόμπος στο λαιμό δεν επιτρέπει τα πολλά λόγια, και αφετέρου νομίζω πως ότι και αν πω θα ακουστεί κοινότοπο…)

Πιθανόν δεν ήταν η πρώτη φορά που η 54χρονη γυναίκα άναβε το μαγκάλι για να ζεσταθεί – εκείνη και το 13 χρόνων κοριτσάκι της –  στο σπίτι τους που δεν είχε ρεύμα. Ίσως εκείνη τη μέρα το κρύο ήταν αβάσταχτο και δεν μισάνοιξε το παράθυρο για να μπαίνει καθαρός αέρας, όπως τις άλλες φορές. Άλλωστε θα ήταν κάτι καινούργιο για εκείνη  να προσπαθεί να επιβιώσει έτσι όπως επιβίωναν οι άνθρωποι σ’ αυτόν τον τόπο πριν από 100 χρόνια.  Και τώρα, το 2014 στην Έλλάδα, εκείνη αναγκαζόταν να μαγειρεύει φαγητό στη φωτιά από ξύλα και να ζεσταίνει εκεί   το νερό για να κάνουν μπάνιο. Το κοριτσάκι, 13 χρόνων,  μάλλον θα διάβαζε τα μαθήματά του με κεριά ή λάμπες πετρελαίου – λογικά πήγαινε στην Α’ Γυμνασίου.

 Δεν ξέρω, υποθέσεις κάνω…

Αυτό που είναι σίγουρο όμως, είναι ότι το σπίτι τους δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα διότι  η γυναίκα είχε χάσει τη δουλειά της  και δεν είχε χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η γυναίκα αυτή -που έχασε το κοριτσάκι της από αναθυμιάσεις μαγκαλιού- κάποτε είχε μια δουλειά και η ζωή της κυλούσε φυσιολογικά.

Και αυτό που είναι ακόμα πιο σίγουρο είναι ότι ο μοναδικός υπαίτιος γι’ αυτή την εγκληματική πράξη είναι το ίδιος το κράτος και η εγκληματική πολιτική που ασκεί τα τελευταία χρόνια σε βάρος όλων των πολιτών αυτού του τόπου, και όχι αυτή η γυναίκα που οι αχρείοι τόλμησαν να συλλάβουν αμέσως μόλις είχε δει το παιδί της νεκρό.*

Αν δεν καταλάβουμε το συντομότερο  ότι ο αέρας λιγοστεύει για όλους μας, αν δεν βγούμε από το λήθαργό μας,  αν δεν αντιδράσουμε και αν δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, ανοίγοντας ένα παράθυρο στην αληθινή ζωή , οι κρατικές αναθυμιάσεις θα μας πνίξουν όλους.

Οι “κρατικές αναθυμιάσεις” μάς κοιμίζουν και, σαν τις αναθυμιάσεις ενός μαγκαλιού, μας σκοτώνουν χωρίς να το έχουμε πάρει χαμπάρι.  Και στη συνέχεια, και με μεγάλη ευκολία, το κράτος θα μας κολλήσει την ταμπέλα του ενόχου στο κούτελο.

Και όποιος κατάλαβε…

Πρόκειται για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης (από καιρό) και όλα θα εξαρτηθούν από τις επιλογές μας.

 

* H γυναίκα συνελήφθη και σε βάρος της  σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Στη συνέχεια την αφήσανε ελεύθερη επειδή τους φάνηκε πολύ αυστηρή (λέει) η δίωξη σ’ αυτή την περίπτωση. Και για να εκφράσουν πιο έντονα την “αλληλεγγύη” τους, της δίνουν εντολή απέλασης που πρέπει να πραγματοποιηθεί σε 30 μέρες.
 

undefined

undefined

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο