Επιστολή του απεργού πείνας Σπ. Στρατούλη σχετικά με τη μεταχείρισή του στο νοσοκομείο

Επιστολή που έστειλε σήμερα, Τρίτη 10 Δεκεμβρίου,ο απεργός πείνας Σπύρος Στρατούλης  σχετικά με τη μεταχείρισή του στο νοσοκομείο, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, μετά από 21 ημέρες απεργίας πείνας

 

b2ap3_thumbnail_allileggyi-ston-spyro-stratoyli.jpg  

 

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο μετά από κατάποση μεταλλικών αντικειμένων που έκανα προκειμένου να ενισχύσω τον αγώνα μου με σκληρότερα μέσα, προκειμένου να καταλάβουν καλά οι «κριτές» μου, πως είμαι παρών, ακούω την αδιαφορία τους και συμμετέχω ενεργητικά στη μάχη που δίνω. Από τότε που έγινε αυτό αντιληπτό από τη φυλακή, σε μία ώρα πραγματοποιήθηκε η μεταγωγή μου από την ένοπλη φρουρά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, πισθάγκωνα δεμένος και σε κλούβα. Εκεί βρέθηκα αντιμέτωπος με κάτι πρωτόγνωρο, με γιατρούς που κάτω από την άσπρη ρόμπα φορούσαν εκείνη της αστυνομίας και οι οποίοι λέγανε πως δεν έχω καταπιεί τίποτα και πως θα το αποδείξουν. Το αποτέλεσμα τους διέψευσε. Στην αρχή με βάλανε σε μία αναπηρική καρέκλα και με κράτησαν δεμένο με χειροπέδες σε ένα χώρο εξέτασης. Ο γιατρός ρώτησε τη φρουρά εάν θα είναι παρόντες οι αστυνομικοί και απάντησαν όλοι μαζί « εννοείται »! Οι μπάτσοι πιστοί στο ρόλο τους με χλευάζανε και εγώ τους απαντούσα.

Από τη μία στιγμή στην άλλη, βρέθηκα να υπόκειμαι γαστροσκόπηση χωρίς να με ρωτήσουν για αυτό ή να με ενημερώσουν καν. Τριάντα περίπου ένοπλοι φρουροί ήταν μέσα στο θάλαμο νοσηλείας και παρακολουθούσαν την παραπάνω διαδικασία, όπως και την προηγούμενη, όταν έγινε η λήψη του ιατρικού μου ιστορικού με ερωτήσεις που μου απεύθυναν οι γιατροί παρουσία τους και για το λόγο αυτό δεν ήθελα να απαντήσω. Έβαλαν αντιτετανικό ορό και κάποιες νοσοκόμες μου έκαναν ενέσεις, εκ των υστέρων έμαθα πως έγιναν προφανώς για να προκαλέσουν μέθη στη διάρκεια της γαστροσκόπησης με αποτέλεσμα να χάσω τα πάντα μπροστά μου για πολλές ώρες, ήμουν ξαπλωμένος, μετά δε θυμάμαι τίποτα.

Χρόνο αργότερα, χωρίς να μπορώ να το προσδιορίσω καλά, από όλα τα παραπάνω, οι μπάτσοι με ενημερώνανε ότι ήμουν εχθρικός με το ιατρικό προσωπικό και ότι έπρεπε να ζητήσω συγνώμη γιατί ήμουν έξαλλος και τώρα ερωτώμαι : Ποιοι με έκαναν έξαλλο, πως έγινε αυτό, γιατί μου έκαναν γαστροσκόπηση χωρίς να με ενημερώσουν, γιατί η αστυνομία ήταν παρούσα στην εκτέλεση ιατρικών πράξεων και τις ήξερε πριν από εμένα για μένα, γιατί να υποστώ το βασανισμό μου ; Για το καλό μου ; Αναγκάστηκα να υπογράψω για να εξέλθω από το νοσοκομείο, γιατί, όπως μου είπανε, ειδάλλως θα μου έκαναν εισαγωγή στο χειρουργείο. Τέτοιο καλό να μου λείπει.

Καμία εμπιστοσύνη στο τι σκεφτόντουσαν και το τι θα έκαναν, μετά από όλα τα παραπάνω. Την επόμενη ημέρα είχα ήδη γυρίσει στη φυλακή και την Πέμπτη 5η Δεκεμβρίου, δύο ημέρες αργότερα, δηλαδή, γιατροί της φυλακής ζητήσανε να μεταβώ στο νοσοκομείο γιατί ήμουν πολύ αδύναμος, όπως μου είπανε, όμως εγώ αρνήθηκα να ανεχτώ άλλη μία εξευτελιστική, όπως την παραπάνω, μεταχείριση από γιατρούς και αστυνομία και δε θα αφήσω αναπάντητο τον βασανισμό μου, καλά είναι να πιστέψουν τις δηλώσεις μου αυτή τη φορά. Η καχυποψία, τα ψεματάκια και η συνεργασία ιατρικού προσωπικού και αστυνομίας, δε θα φέρουν το επιδιωκόμενο σκοπό της τρομοκράτησης μου. Συνεχίζω, βοηθούμενος από την αλληλεγγύη.

 

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Σπύρος Στρατούλης

κρατούμενος της φυλακής Λάρισας

 

 

 

 

undefined

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο