Ξανά πίσω στις φυλακές ο Σπύρος Στρατούλης – Νεότερη ιατρική ανακοίνωση

b2ap3_thumbnail_20140108-102602.jpg

 

 

 

Για τέταρτη φορά μεταφέρεται ο απεργός πείνας Σπύρος Στρατούλης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, και για τέταρτη φορά υπογράφει και φεύγει. Σύμφωνα με τον γιατρό του Δημήτρη Μπαμπαλή αλλά και τη δικηγόρο του Στρατούλη Κωνσταντίνα Κάτσια, η αντιμετώπιση του από το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου είναι έως τώρα εντελώς αντιδεοντολογική, με αποκορύφωμα να επιτρέπεται στις αστυνομικές δυνάμεις να παραβρίσκονται στον χώρο εξέτασης αλλά και να απαγορεύεται στον προσωπικό γιατρό του απεργού πείνας να έρθει στην παραμικρή επαφή μαζί του.  Ακούστε και   Δικηγόρος Σπ.Στρατούλη: “Καλώ τον Ιατρικό Σύλλογο να πάρει θέση” (τηλ. επικοινωνία)

 

Η νεότερη ιατρική ανακοίνωση του Δημήτρη Μπαμπαλή, προσωπικού γιατρού του Σπύρου Στρατούλη

 

7/1/2014

Ο κος Σπυρίδωνας Στρατούλης, 41 ετών, κρατούμενος στη φυλακή της Λάρισας διανύει την 58η ημέρα απεργίας πείνας. Έχει συνολικά απωλέσει σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στο ιατρείο του σωφρονιστικού καταστήματος 17 Kgr σωματικού βάρους, που αντιστοιχεί σε 19% του σωματικού βάρους που είχε όταν ξεκίνησε την αποχή από την σίτιση.

Αναφέρει έντονη καταβολή, αδυναμία, νευρικότητα-ευερεθιστότητα, επεισόδια τρόμου των άκρων, θάμβος όρασης και επίμονη δυσκοιλιότητα. Παρουσιάζει συχνά υπογλυκαιμικά επεισόδια και επίμονη ταχυκαρδία με σημαντική επιδείνωση στην όρθια θέση. Με βάση τα παραπάνω εισήχθη χθες 6/1/2014 στην Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Όπως και στις προηγούμενες εισαγωγές του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας δε μου επετράπη όχι μόνο να τον εξετάσω αλλά ούτε καν να μιλήσω μαζί του. Έχω επισημάνει και σε προηγούμενη ανακοίνωση ότι ο αποκλεισμός από τη θεραπευτική ομάδα ενός ιατρού που έχει δημιουργήσει σχέση εμπιστοσύνης με τον απεργό πείνας είναι αντιδεοντολογικός και επηρεάζει τη συνεργασία και τις αποφάσεις του και δημιουργεί επιπλέον κινδύνους για την πορεία της υγείας του.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας (6/1/2014) και υπό άγνωστες σε μένα συνθήκες ο κος Στρατούλης ανέλαβε και πάλι ο ίδιος την ευθύνη της διακοπής της νοσηλείας του και επιστροφής του στη φυλακή.

Η εκτίμησή μου είναι ότι η συνέχιση της απεργίας πείνας από τον κο Στρατούλη λόγω της εξαιρετικά μεγάλης διάρκειας και της ακραίας απώλειας βάρους εγκυμονεί πλέον πολύ μεγάλο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών και μη αναστρέψιμων βλαβών στην υγεία του ή αιφνιδίου θανάτου.

 

                                                                         Δημήτριος Μπαμπαλής

                                                                                    Παθολόγος

                                                                             Επιμελητής Β’ ΕΣΥ  

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο