Δεύτερη προκλητική αθώωση των αστυνομικών για την δολοφονία του Νίκου Σακελλίωνα

Γράφει η Sylvia αναλαμβάνοντας την πλήρη ευθύνη των σχολιασμών και της κρίσης που ακολουθεί για τα όσα διαδραματίστηκαν στο δικαστήριο.

   Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων και την ανακοίνωση της απόφασης από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, ολοκληρώθηκε  σήμερα 31 Μαρτίου, η δίκη β’βαθμού για την δολοφονία του Νίκου Σακελλίων.

Στην αγόρευση τους οι συνήγοροι των 4 κατηγορούμενων αστυνομικών (οι αστυνομικοί είναι οι :Πανέλας, Μουστέλη, Παπαναστασίου, Βαϊτσούδης), ακολούθησαν τακτική εντυπωσιασμού αλλά και προσβολής προς το πρόσωπο του πατέρα του θανόντος και του βασικού μάρτυρα κατηγορίας. Ο Έκτoρας Κουφόπουλος, ο βασικός μαρτυρας κατηγορίας, που περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις σκηνές βίας που είδε και την επίθεση που δέχτηκε το θύμα, από τους αστυνομικούς, κατηγορήθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισής τους, επειδή δεν βρήκε την ψυχραιμία να πάει να πάρει από το διαμέρισμα του, την υψηλής ανάλυσης κάμερα που είχε ως οπερατέρ, και να καταγράψει το συμβάν. Όφειλε σύμφωνα με τους συνηγόρους, ο μάρτυρας, να γνωρίζει ότι το άτομο που δεχόταν την επίθεση θα πέθαινε, όφειλε να γνωρίζει ποιος ήταν, όφειλε να διακρινει ακριβώς τον αριθμό των αστυνομικών που παρευρίσκονταν και να δείξει τέτοια ψυχρότητα, ώστε να καταγράψει με κάμερα από την αρχή το γεγονός.

Ένας μάρτυρας που ταλαιπωρείται εδω και 7 χρόνια, ξοδεύοντας χρήματα για τις μετακινήσεις του, μιας και ζει πλέον στην επαρχία, ένας άνθρωπος που εκρεμούν εις βάρος του άλλες τρεις δίκες μετά τις μηνύσεις των αστυνομικών εναντίον του για ψευδορκία, αποφάσισε να μπει σε αυτόν τον κυκεώνα για να πει ψέματα, συμφωνα πάντα με την λογική των συνηγόρων υπέρασπισης. 

Παράλληλα ο συνήγορος στην αγόρευσή του άφησε να εννοηθεί, ότι οι 3 μάρτυρες συνοριοφύλακες που εντοπίστηκαν και εν τέλει κατέθεσαν μετά από έρευνα των εσωτερικών υποθέσεων, και αναφέρουν ότι είδαν τους αστυνομικους να προχωρούν σε σύλληψη του θύματος, γνωρίζουν τόσες πολλες λεπτομέρειες για την υπόθεση, γιατι εμπλέκονται με κάποιον ύπουλο τρόπο σε αυτήν.  Εμειναν βέβαια αναπάντητα τα ερωτήματα του πώς εμπλέκονται, αν ειναι συνεργία ή συγκάλυψη. 

Συνεχίζοντας την αγόρευσή του ο συνήγορος υπεράσπισης, κατηγόρησε για ανικανότητα την γιατρό του ΕΚΑΒ, που λέει ότι κατά την διάρκεια της διασωλήνωσης του θύματος δεν βρήκε κανένα σακουλάκι, στο οποίο,όπως αναφέρει η πλευρα των κατηγορουμένων, οφείλεται και ο θάνατος του Νίκου Σακελλίων, το οποίο σακουλάκι βέβαια βρέθηκε μετά. Η γιατρός σύμφωνα με τον συνήγορο, ή δεν έκανε σωστά την διασωλήνωση, ή δεν την έκανε καθόλου. Ενώ προκλητικότατα προσθέτει ότι έχει ελάχιστη σημασία το πώς πέθανε τελικά το θύμα, ελάχιστη σημασία έχει το αν δεν φορούσε παπούτσια ή το πώς ήταν τα ρούχα του, αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν αποδεικνύεται ότι άσκησαν βία οι αστυνομικοι ή ότι μπορούσαν να κάνουν κάτι να τον σώσουν και δεν το έκαναν, καθώς ακόμα κι αν ειχε καταπιει το σακουλάκι δεν κατάλαβαν ότι πνιγόταν, γιατί ήταν νέοι και άπειροι και οι αστυνομικοί βγαίνουν για περιπολία χωρίς καμία εκπαίδευση.

Και σαφώς ακολουθεί η αγιοποίηση των αστυνομικών με τα συνήθη μικροαστικά πρότυπα,”είναι καλοί οικογενειάρχες, έχουν κάνει παιδιά, και αγαπούν την δουλειά τους”. Ενώ αντιθέτως ο πατέρας του θύματος δεν θα πρέπε να δημοσιοποιεί το γεγονός του θανάτου του γιου του, και να μιλαει για τους κατηγορουμένους στα social media, όπως χαρακτηριστικά είπε ο δικηγόρος των αστυνομικών, καθώς τους διαβάλλει και φοβούνται να πανε σπίτια τους.

Κοινώς και ανακεφαλαιώνοντας, ο μάρτυρας κατηγορίας επέλεξε να ταλαιπωρείται και να ξοδεύει χρήματα για να πει ψέματα, η γιατρός του ΕΚΑΒ δεν έκανε καλά την δουλειά της, η ιατροδικαστής που μιλαει για βία δεν εκανε κι αυτή καλά την δουλειά της και δεν ειναι σωστή επιστήμονας, ενώ από την άλλη μέριά οι κατηγορούμενοι λένε ότι βρέθηκαν στο συμβάν αφού είχε πέσει κάτω το θύμα, αλλά ακόμα κι αν ήταν από πριν εκεί και είχαν προχωρήσει σε σύλληψή του, δεν άσκησαν βία. Με λίγα λόγια, δεν έχει σημασία αν λένε ψέματα ή όχι, ούτε το πότε εμφανίστηκαν,  είτε έτσι, είτε αλλιώς δεν φταίνε σε κάτι, και ειναι καλοί οικογενειάρχες.

Απέναντι σε όλη αυτή την παράκρουση, μια έδρα απαθής, χωρίς καμία διάθεση να ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση και τις αιτίες θανάτου του Νικου Σακελλίων, διακόπτει για 1 μόνο ώρα, για να πάρει απόφαση για ανθρωποκτονία που ταλαιπωρεί την οικογένεια του θύματος 7 χρόνια και επιστρέφει με δυό μόνο φράσεις :” το δικαστήριο κηρύσσει τους κατηγορούμενους αθώους, γιατί δεν αποδείχτηκε ότι επέδειξαν κάπου αμέλεια”. Χωρίς αιτιιολόγηση, ούτε καν για τον πατέρα που περίμενε. Την αιτιολόγηση θα την πάρει όταν θα καθαρογραφεί η απόφαση. Τόσο απλά.

Η ελληνική δικαιοσύνη σκότωσε για τρίτη φορά το Νίκο Σακελλίων, όπως δήλωσε και ο πατέρας του θύματος Δημήτρης Σακελλίων. Η ελληνική ” δικαιοσύνη” (και η γράφουσα επιλέγει συνειδητά να βάλει την λέξη “δικαιοσύνη” σε εισαγωγικά), αθωώνει για άλλη μια φορά αστυνομικούς που έχουν επιδείξει βία, ανοίγοντας τον δρόμο για περισσότερα θύματα αστυνομικής βίας και προσθέτοντας ακόμη περισσότερη ψευδαίσθηση εξουσίας στη στολή που περιφέρουν και με την οποία νομίζουν, ότι αποκτούν και το δικαίωμα να αφαιρούν ζωές και να στέλνουν ανθρώπους στα νοσοκομεία.

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις του πατέρα του Νίκου, Δημήτρη Σακελλίων, ο οποίος απόλυτα δικαιολογημένα ειναι εξοργισμένος με την απόφαση

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=rgJJp4t-Fec&feature=youtu.be","width":"800","height":"450"}

(Για το ιστορικό της υπόθεσης και την εξέλιξή της  στο τριμελές εφετείο,  δείτε εδώ :http://omniatv.com/community/videos/video/1745-dixos-kavatza-i-dolofonia-tou-nikou-sakellion?groupid=53)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο