Μη επανδρωμένο αεροσκάφος σκοτώνει 15 ανθρώπους σε γαμήλια τελετή στην Υεμένη

b2ap3_thumbnail_16.si.jpg

 

Δεκαπέντε άνθρωποι που πήγαιναν σε γαμήλια τελετή στην Υεμένη σκοτώθηκαν σε  αεροπορική επιδρομή, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η επίθεση έγινε από μη επανδρωμένο  αεροσκάφος  και ότι οι άνθρωποι είχαν χτυπηθεί αντί για ένα κομβόι της Αλ – Κάιντα .

” Αεροπορική επιδρομή έχασε το στόχο της και  χτύπησε ένα κομβόι γαμήλιας τελετής , δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν αμέσως και άλλοι πέντε που τραυματίστηκαν πέθαναν αμέσως μετά που εισαχθήκαν στο νοσοκομείο “, δήλωσε στο Ρόιτερς ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Υεμένης.

Πέντε ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στη Radda , στην κεντρική επαρχία αλ – Μπάιντα.

Η ομάδα ήταν καθ ‘οδόν προς το χωριό της Qaifa , στο χώρο του γάμου , όταν χτυπήθηκε . Η επίθεση άφησε απανθρακωμένα πτώματα σκορπισμένα στο δρόμο και καμένα οχήματα. 

Μπορεί οι αξιωματούχοι να μην έχουν εντοπίσει την πηγή της αεροπορικής επιδρομής, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης την αποδίδουν σε μη επανδρωμένο  αεροσκάφος .

Κανένα σχόλιο δεν ακολούθησε ως προς τους υπεύθυνους για την επιδρομή, ωστόσο, οι είναι γνωστό ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ  στην κυβέρνηση της Υεμένης συμπεριλαμβάνει  επιθέσεις με μη-επανδρωμένα αεροσκάφη. 

Η Ουάσιγκτον αύξησε πρόσφατα την συχνότητα των επιθέσεων με μη-επανδρωμένα αεροσκάφη στην Υεμένη – παρά τη διαδεδομένη κριτική που προκλήθηκε από το γεγονός ότι τα χτυπήματα δεν είναι πάντα ακριβή. Τον Οκτώβριο , ο Ειδικός Εισηγητής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την αντιτρομοκρατία, Μπεν Έμερσον , δήλωσε ότι από τα αμερικανικά χτυπήματα των μη-επανδρωμένων αεροσκαφών σκοτώθηκαν 2.200 άνθρωποι κατά την τελευταία δεκαετία, 400 από τους οποίους ήταν άμαχοι .

“Υπάρχουν πολλά , πολλά παραδείγματα αμάχων – γυναίκες , παιδιά , ηλικιωμένοι – που σκοτώνονται από αυτά τα αεροσκάφη”, δήλωσε η ακτιβίστρια Leah Bolger στο RT.  “Aκόμη κι αν οι επιθέσεις – σ΄αυτούς που η CIA σκοπεύει να επιτεθεί – βρουν το στόχο τους, πρόκειται για παράνομες επθέσεις που είναι έξω από τη δικαστική διαδικασία. Παραβιάζουν την ανεξαρτησία της Υεμένης , του Πακιστάν , του Αφγανιστάν . Ακόμη και αν το πρόσωπο στο οποίο γίνεται η επίθεση είναι πράγματι μέλος της Αλ – Κάιντα – έως ότου μπορεί να αποδειχθεί ότι έχει κάνει κάτι που είναι ενάντια στο νόμο – πρόκειται για εξωδικαστική δολοφονία. “

Η Υεμένη θεωρείται ότι είναι η βάση της πιο ενεργής πτέρυγας του μαχητικού δικτύου ης Αλ – Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο.

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι το πρόγραμμα των μη-επανδρωμένων αεροσκαφών στη χώρα δεν έχει κάνει τίποτα για να ανακόψει την ανάπτυξη της Αλ Κάιντα  αντιθέτως έχει αυξήσει την υποστήριξη στο  δίκτυο . Ωστόσο , τον Αύγουστο , η Υεμένη ζήτησε από τις ΗΠΑ να προμηθεύσουν  τη χώρα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη , προκειμένου να την βοηθήσουν να καταπολεμήσει την απειλή της Αλ – Κάιντα .

RT

undefinedundefined

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο