“Καλάθι αλληλεγγύης”, η νέα κίνηση υποστήριξης πεινασμένων

Τοδαμε πριν μερικές μέρες στην Κοζάνη.

Με πρωτοβουλία του εκεί δήμου, έχουν τοποθετηθεί καλάθια στα σούπερ μάρκετ της πόλης, όπου κάθε πελάτης μπορεί να αφήσει ότι τρόφιμο θέλει, ακόμη και νωπό όπως κρέας. Δυο φορές την ημέρα, τα “καλάθια” συγκεντρώνονται από δύο οδηγούς του δήμου, 12 ακόμη εθελοντές μαγειρεύουν σε καθημερινή βαση και οι οδηγοί μοιράζουν σε σπίτια περίπου 120 μερίδες έτοιμου φαγητού.

Αρωγοί στην προσπάθεια είναι ένας φούρνος της πόλης που παρέχει δωρεάν ψωμί, δύο επιχειρήσεις οπωρολαχανικών που παρέχουν δωρεάν προϊόντα και μιά βιοτεχνία σαλατών που περέχει δωρεάν ελαιόλαδο.

Ο δήμος της πόλης παρέχει το χωρο παρασκευής, 3 υπαλλήλους και όλη την οργάνωση που στηρίζεται κυρίως σε καμιά 15αριά συνολικά εθελοντές που με ένα τηλεφώνημα πάνε από τις 5 το πρωί για να βοηθήσουν, ανάλογα με τη δυσκολία του φαγητού.

 

 

Η κίνηση βρήκε μιμητές, στη Νάουσα.

Κι εκεί, στα σούπερ μάρκετ της πόλης μπήκαν “καλάθια αλληλεγγύης” με τον ίδιο σκοπό, τη συγκέντρωση ειδών διατροφής, χωρίς όμως να ανακοινωθεί κάποια παραπέρα οργάνωση.

Ακόμη, αρκετοί ακόμα δήμοι σκέφτονται να οργανώσουν παρόμοιες δράσεις.

 

Πρέπει να σημειώσω πως το “καλάθι αλληλεγγύης” δίνει μια άμεση πληροφόρηση   σε όποιον και όποια θέλει να βοηθήσει, καθώς όλοι βλέπουν τι συγκεντρώνεται εκεί κάθε μέρα ή ακόμη και το μενού της επόμενης και να ρυθμίσουν ανάλογα τη συνεισφορά τους.

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο