10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Εργασιακό δελτίο 18/11/2011

Εργασιακό δελτίο 18/11/2011

 

Μπάτσοι μπήκαν στο ΑΠΘ, 38 χρόνια μετά την τραγική εισβολή στο Μετσόβιο.
Έφοδος δυνάμεων των ΜΑΤ στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έγινε στη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο. Η πρώτη επίσημη εφαρμογή της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, πραγματοποιήθηκε στην επέτειο του Πολυτεχνείου και την ώρα μάλιστα που γινόταν σχετική εκδήλωση σε αίθουσα του ΑΠΘ.
Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ καταδίωξαν νεαρούς διαδηλωτές, που είχαν συγκεντρωθεί στην Εγνατία και στη συνέχεια μπήκαν στο πανεπιστήμιο.
Πρόκειται για πρωτοφανές γεγονός στα μεταπολιτευτικά χρονικά καθώς η αστυνομία για πρώτη φορά εφαρμόζει το νέο νόμο που καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο.
Οι αστυνομικοί έκαναν μια προσαγωγή και στη συνέχεια αποχώρησαν από το ΑΠΘ. Την ώρα της καταδίωξης στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, είχε συναυλία ο Θάνος Μικρούτσικος για το Πολυτεχνείο παρουσία των πρυτανικών αρχών.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=326784

 

.

.

.

.

Βίντεο-απάτη του Μέγκα εικονογραφεί την αντίληψη περί δημοκρατίας στα χρόνια της διαρκούς έκτακτης ανάγκης. Μετά τη …διασκευή του ντοκουμέντου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, μια καλοκαιρινή διαδήλωση μετατρέπεται σε πορεία του Πολυτεχνείου

Στο χτεσινό κεντρικό δελτίο του Μέγκα, το θέμα της πορείας εικονογραφήθηκε με πλάνα από συγκρούσεις του καλοκαιριού στην πλατεία Συντάγματος. Στο βίντεο του δελτίου η απάτη ξεκινάει στο 42:10. Διακρίνονται καθαρά τα πανό “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” και “Συλλογή υπογραφών για δημοψήφισμα”, που ήταν στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων το καλοκαίρι, αλλά βέβαια χτες δεν υπήρχαν. Επίσης το πλάνο είναι πρωινό, ενώ το πραγματικό πλάνο από χτες, που προηγείται (μάλλον από τα λουλουδάδικα), είναι πολύ πιο σκοτεινό.

Προφανώς δεν είχαν αρκετά πλάνα με δακρυγόνα και αρκετές εικόνες με μολότοφ, είπαν λοιπόν να κάνουν ένα φλας μπακ – χωρις έστω το τακτ να ενημερώσουν τον τηλεθεατή…

Το βίντεο-απάτη εδώ.   (μετα το 38:00)
http://www.rednotebook.gr/details.php?id=3905

.

.

.

.

 

Νέα διαμαρτυρία στα Goody’s για απόλυση εργαζομένου
Σε νέα διαμαρτυρία πρόκειται να προχωρήσουν στις 20:00 το βράδυ οι εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού στη Θεσσαλονίκη για την απόλυση συναδέλφου τους από τα Goody’s.
Το Σωματείο Επισιτισμού Θεσσαλονίκης καταγγέλλει πως ο εργαζόμενος από τα Goody’s στη Λ. Νίκης απολύθηκε άδικα και ζητούν την ανάκληση της απόλυσής του.
Διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 20:00 με σημείο συνάντηση το παρκάκι απέναντι από το Λευκό Πύργο.
http://www.seleo.gr

.

.

.

.

 

Απεργούν οι φαρμακοποιοί Αττικής και Πειραιά τη Δευτέρα
Την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας για τη Δευτέρα αποφάσισαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης των διοικητικών τους συμβουλίων.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
“Ήδη, ως αποτέλεσμα της πολιτικής του Υπουργού Υγείας, κου Λοβέρδου, παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων από την αγορά, ενώ το επόμενο διάστημα προβλέπονται συνθήκες πλήρους παράλυσης της φαρμακευτικής περίθαλψης. Μέχρι τώρα, τα φαρμακεία έχουν δεχθεί δυσανάλογα μεγάλα βάρη, που τα έχουν επιβαρύνει δραματικά και τα έχουν φέρει στο χείλος της καταστροφής. Είναι σαφές ότι αυτή η κατάσταση δεν έχει σχέση με την έξοδο της χώρας από την κρίση και εκφράζουμε τη λύπη μας και την αγανάκτησή μας, για την άκριτη και επιπόλαια αντιγραφή των μεθοδεύσεων του κου Λοβέρδου από τον Πρωθυπουργό, κο Παπαδήμο. Ως λειτουργοί της δημόσιας υγείας, που έχουμε δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο: Καλούμε τον κο Πρωθυπουργό και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μη γίνουν ακούσια υποχείρια των πολιτικών σκοπιμοτήτων, που υπαγορεύουν τις κινήσεις του κου Λοβέρδου. Καλούμε τους ασφαλισμένους και όλο τον ελληνικό λαό να μας συμπαρασταθεί και να δει με κατανόηση τις μεγάλες κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών που έρχονται, καθώς αφορούν κυρίως τη δική τους περίθαλψη. Τέλος, καλούμε τους φαρμακοποιούς να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, για να απαντήσουμε μαζικά, δυναμικά και ψύχραιμα σε κάθε προβοκάτσια ή προσπάθεια αιφνιδιασμού που θα επιχειρήσει ο κ. Λοβέρδος”.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=326983

.

.

.

.

.

alt
Τέντες κατά πάντων για μονιμοποίηση συμβασιούχων
Παρά τις ομόφωνες αποφάσεις της πλήρους Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έχει ταχθεί υπέρ της συνταγματικότητας της μεταβατικής διάταξης του διατάγματος Παυλόπουλου για τη μονιμοποίηση συμβασιούχων, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες υποστηρίζει ότι αυτή είναι αντίθετη με το Σύνταγμα.
Κατά τη χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια, ο κ. Τέντες ανέφερε ότι η επίμαχη ρύθμιση (άρθρο 11 του Π.Δ. 164/2004) που επιτρέπει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου παραβιάζει το άρθρο 103 του Συντάγματος και κινείται «στην αποκρουόμενη από το Σύνταγμα λογική της πρακτικής του παρελθόντος των “τακτοποιήσεων” και των “μετατροπών”».
Η εισαγγελική εισήγηση έγινε με αφορμή την εκδίκαση αίτησης του ΤΕΙ Λαμίας με την οποία ζητεί να αναιρεθεί απόφαση του Εφετείου που δικαίωσε συμβασιούχο. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου από το Β’ Εργατικό Τμήμα επειδή η απόφαση του Τμήματος ελήφθη με διαφορά μιας ψήφου. Ο κ. Τέντες, αν και συμφώνησε ότι η συγκεκριμένη συμβασιούχος πληροί τις προϋποθέσεις για μονιμοποίηση, διότι προσελήφθη για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών με διαδοχικές συμβάσεις εργασίας, έθεσε ζήτημα αντισυνταγματικότητας του άρθρου 11 του διατάγματος Παυλόπουλου.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=326850

 

.

.

.

.

.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη προσπάθεια ορισμένων εργοδοτών-ιδιοκτητών Μ.Μ.Ε., που στο όνομα της κρίσης και με όπλα την απόλυση, το φόβο, την ανεργία και σε μια επίδειξη δύναμης τις διώξεις συνδικαλιστικών στελεχών, έχουν ξεκινήσει τσουνάμι απολύσεων και εργασιακής αυθαιρεσίας.
Αυτή την αντεργατική τους συμπεριφορά εξέφρασαν με τον χειρότερο τρόπο οι ιδιοκτήτες του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (Δ.Ο.Λ.) απολύοντας τον συνδικαλιστή-πρόεδρο της Ενωσης Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Χρήστο Μαϊδη.
Θεωρούμε την απόλυση του συναδέλφου Χρήστου Μαϊδη συνδικαλιστική δίωξη και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψή του. Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε στην εργοδοσία να φορτώσει την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δουλειά και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.
http://financialcrimesnews.blogspot.com/

.

.

.

.

alt

 

Στην απόφαση για κήρυξη 48ωρης απεργίας στην “Ελευθεροτυπία” την Δευτέρα-Τρίτη προχώρησε την Πέμπτη το πρωί το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ παραμένουν επί τέσσερις σχεδόν μήνες απλήρωτοι. Η διοίκηση αν και υποσχέθηκε ότι θα κατέβαλε την Τετάρτη κάποιο μικρό ποσό έναντι(500.000 ευρώ), μετέθεσε το ενδεχόμενο για σήμερα. Επικαλούμενη ωστόσο το κλείσιμο νωρίς τράπεζας του κέντρου λόγω της πορείας του Πολυτεχνείου(!) δεν έδωσε τελικά δεκάρα, μεταθέτοντας για σήμερα Παρασκευή ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
http://financialcrimesnews.blogspot.com/

.

.

.

.

.

 

Oι εργαζόμενοι στον Αγγελιοφόρο διεκδικούν την επιστροφή των 14 απολυμένων και παράλληλα προσπαθούν να αμυνθούν απέναντι στις αξιώσεις της εταιρείας για νέες περικοπές στους μισθούς που θα φτάνουν το 35% (25% αν δεν επιστρέψουν οι απολυμένοι) . Η ΕΣΗΕΜ-Θ αποφάσισε την πραγματοποίηση διαμαρτυρίας στις 8 το βράδυ απόψε έξω από το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», όπου θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης Philoxenia. Όσοι μπορούν, πρέπει να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και ενώνοντας την φωνή τους, απέναντι στις εργοδοτικές ορέξεις που πλέον επιφέρουν συντριπτικά χτυπήματα σε βάρος των κεκτημένων μας.
http://asyntaxtostypos.wordpress.com/

.

.

.

.

.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΚΕΡΔΟΣ”
Κατά τη σημερινή συνέλευσή μας (14/11) οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα “ΚΕΡΔΟΣ” – τεχνικοί και δημοσιογράφοι – μετά την πληροφόρηση από τους συναδέλφους μας ότι ξεκίνησε η διαδικασία υπογραφής ατομικών συμβάσεων, θα θέλαμε να επαναλάβουμε στη διοίκηση της εταιρείας το ψήφισμα προηγούμενηςσυνέλευσής μας (σημ.:”Oι εργαζόμενοι στην εφημερίδα “ΚΕΡΔΟΣ” – τεχνικοί και δημοσιογράφοι – κατά τη γενική συνέλευσή μας την 1η Νοεμβρίου 2011 αποφασίσαμε ομοφώνως ότι δε θα υπογράψουμε οιαδήποτε ατομική σύμβαση εργασίας, καλυπτόμενοι από τις ισχύουσες ΣΣΕ ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ-ΕΙΗΕΑ”).
Ως εκ τούτου καλούμε τη διοίκηση να σταματήσει την εν λόγω διαδικασία έως ότου ολοκληρωθούν οι διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις για τις ΣΣΕ ΕΣΗΕΑ – ΕΙΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ-ΕΙΗΕΑ.
Ένα σχόλιο από το παρελθόν
Η επιθετική τακτική της εργοδοσίας στο «ΚΕΡΔΟΣ» είχε προετοιμαστεί πολύ νωρίτερα με μια κίνηση ματ: την απόλυση του συνδικαλιστικού εκπροσώπου των εργαζομένων στη εφημερίδα, τον Ιούλιο του 2010, επειδή αντέδρασε στη λογοκρισία, που διαπράχθηκε σε δημοσιογραφικά κείμενά του, για τα εργασιακά μέτρα της Κυβέρνησης.
Οι συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ, αν και αρχικά κήρυξαν απεργιακές κινητοποιήσεις στην εφημερίδα, στη συνέχεια τις πάγωσαν με το πρόσχημα των διαβεβαιώσεων της εργοδοσίας, διαβεβαιώσεις που ξεχάστηκαν, πολύ απλά γιατί δεν τηρήθηκαν ποτέ.
Επειδή οι σημερινές εξελίξεις είναι απόρροια των πρόσφατων παλιών και, κυρίως, επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνθηκολογήσουμε με τα αφεντικά, πόσο μάλλον με τα συνδικαλιστικά τους τσιράκια, παραθέτουμε σχετική ανάρτησή μας για το θέμα με ημερομηνία 19 Ιουλίου 2010:
Απαξίωση του «Casus Belli» από ΕΣΗΕΑ
Αναστολή των απεργιών στο «ΚΕΡΔΟΣ» από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ. Η «Ένωση» επικαλείται τη «δέσμευση της εκδότριας εταιρείας της εφημερίδας «Κέρδος», με βάση την οποία «το Σεπτέμβριο θα επανεξετασθεί το θέμα του απολυθέντος συναδέλφου Τζώρτζη Ρούσσου και ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις από την εφημερίδα».
Υπενθυμίζουμε ότι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της εφημερίδας απολύθηκε επειδή αντέδρασε στη λογοκρισία, που διαπράχθηκε σε δημοσιογραφικά κείμενά του, για τα εργασιακά μέτρα της Κυβέρνησης.
Στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ», μετά την απόλυση του εκπροσώπου των εργαζομένων Τζώρτζη Ρούσσου, πραγματοποιήθηκαν από την ΕΣΗΕΑ οι ακόλουθες απεργίες: μία 24ωρη (9/7), μία 48ωρη (13 & 14/7) και μία 24ωρη (16/7) για την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου μας.
Σε σχετική ανακοίνωση (13/7) αναφερόταν ότι «η απόλυση συνδικαλιστικού εκπροσώπου είναι για ένα Σωματείο «Casus Belli» και η ΕΣΗΕΑ δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τις ιστορικές θέσεις της για την υπεράσπιση του δικαιώματος του συνδικαλίζεσθαι, καθώς και την ελευθερία της έκφρασης».
Μόλις τρεις μέρες μετά, οι «ιστορικές θέσεις» της ΕΣΗΕΑ προσαρμόστηκαν στη σύγχρονη ιστορία, αυτής που απαιτεί την άνευ όρων παράδοση των εργαζόμενων στα χέρια του κεφαλαίου. Μόλις τρεις μέρες μετά, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ «αποφάσισε την αναστολή των προγραμματισμένων, από την ερχόμενη Δευτέρα 19/7, απεργιακών κινητοποιήσεων, μετά τη δέσμευση της εκδότριας εταιρείας της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ», ότι τον Σεπτέμβριο θα επανεξετασθεί το θέμα του απολυθέντος συναδέλφου Τζώρτζη Ρούσσου και ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις από την εφημερίδα»!
Πόσο ξεπουλημένοι μπορεί να είναι, όχι οι Σομπολοτσαλαπάτηδες, οι άλλοι, οι «αριστεροί» στο Δ.Σ. που μπορούν τη μια μέρα να ονομάζουν αιτία πολέμου την απόλυση ενός συνδικαλιστικού εκπροσώπου των εργαζομένων σε ένα μαγαζί και μετά από τρεις μέρες να τα παίρνουν όλα πίσω; Πόσο ήσυχη έχουν τη συνείδησή τους, αφήνοντας να κοπεί το σχοινί που κρατάει τη θηλιά που έχει περαστεί στο λαιμό ενός απολυμένου συνδικαλιστικού εκπροσώπου;
Και τι προσωπικά ανταλλάγματα έχουν λάβει για να πλέκουν τις θηλιές στο λαιμό των υπόλοιπων εργαζόμενων που, φυσικά, αντιλαμβάνονται ότι αν η ΕΣΗΕΑ δεν μπορεί να καλύψει τον συνδικαλιστικό τους εκπρόσωπο, τότε εκείνοι είναι χαμένοι από χέρι; Είναι γνωστό ότι όσο πιο υψηλό είναι το ξεπούλημά τους (με το αντίστοιχο αντίτιμο) τόσο πιο βαρύ είναι το τίμημα, με τις αντίστοιχες σφαγές, στο χώρο των εργαζομένων.
http://taxikometopo.wordpress.com/

.

.

.

.

 

alt
H οργάνωση ομάδων περιφρούρησης στις εργατογειτονιές και συνοικίες του Περάματος άρχισε να παίρνει πλέον «σάρκα και οστά».

 

Η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος απευθύνοντας το κάλεσμα του αγωνιστικού ξεσηκωμού, διοργανώνει τοπικές συγκεντρώσεις, όπως αυτή που έγινε προχτές το απόγευμα στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, από όπου εργαζόμενοι, άνθρωποι του μόχθου και νεολαίοι αναλαμβάνουν δράση ως ομάδα περιφρούρησης, για να μην κοπεί το ρεύμα σε καμιά λαϊκή οικογένεια της περιοχής, να μην κοπεί το νερό, να μη βγει κανένα σπίτι σε πλειστηριασμό, για να αντιμετωπίζονται με συλλογικό και αγωνιστικό τρόπο τα χαράτσια και συνολικά τα προβλήματα που φορτώνει στις πλάτες των εργατικών λαϊκών οικογενειών η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, το μαύρο κυβερνητικό μέτωπο, για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6550359&publDate=18/11/2011

.

.

.

.

.

Συνεχίζεται και κορυφώνεται ο αγώνας των εργαζομένων στη «ΦΟΥΛΓΚΟΡ». Χτες πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων η οποία ολοκληρώνεται σήμερα. Οι εργάτες της «ΦΟΥΛΓΚΟΡ» απαιτούν την υπογραφή ικανοποιητικής σύμβασης εργασίας και αντιδρούν στις συνεχιζόμενες απολύσεις που πραγματοποιεί η εργοδοσία. Η εταιρεία, που πρόσφατα εξαγοράστηκε από τον όμιλο Στασινόπουλου, συνεχίζει την αντεργατική επίθεση που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη διοίκηση με τις απολύσεις και την εντατικοποίηση της εργασίας. Μόνο σε λίγους μήνες, από τον Αύγουστο, έγιναν πάνω από 60 απολύσεις.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6549743&publDate=18/11/2011

.

.

.

.

.

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες 24ωρη απεργία στην αρτοβιομηχανία «ΚΑΤΣΕΛΗΣ». Οι εργάτες από το πρωί βρέθηκαν έξω από τις πύλες του εργοστασίου, απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Η εργοδοσία, άλλωστε, χρωστάει στους εργαζόμενους δύο μηνιάτικα.
Το πρωί, έκλεισαν συμβολικά το δρόμο που περνάει μπροστά από το εργοστάσιο, ενώ λίγο αργότερα πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη λεωφόρο Δημοκρατίας, όπου και μοίρασαν προκηρύξεις στους διερχόμενους οδηγούς – στη συντριπτική τους πλειοψηφία εργαζόμενοι στα εργοστάσια της περιοχής – και τους ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Να σημειωθεί, δε, πως το εργοστάσιο υπολειτουργεί εδώ και ένα δεκαπενθήμερο, με τις γραμμές παραγωγής να μη «βγάζουν» την κανονική τους παραγωγή, αλλά πολύ μειωμένη.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6549570&publDate=18/11/2011

.

.

.

.

.

.

 

Η Διοίκηση του «Ευαγγελισμού» αποφάσισε την παράταση της σύμβασης του ιδιωτικού συνεργείου φύλαξης αλλά με μισό σχεδόν προσωπικό. Μάλιστα η εργοδοσία του ιδιωτικού συνεργείου προχώρησε σε τρομοκρατικές πιέσεις στο προσωπικό.
Πιο συγκεκριμένα οι φύλακες μειώθηκαν από 68 σε 33 για τη γενική εφημερία και την αργία ή σε 19 σε γενική καθημερινή εφημερία. Την απόφαση για τη μείωση του προσωπικού καταψήφισαν οι εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζομένων στο ΔΣ του νοσοκομείου. Σε ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζόμενων καταγγέλλει «την εργοδοσία αλλά και τη Διοίκηση του νοσοκομείου που όπως δήλωσε θα προβεί σε διαπραγματεύσεις με τους εργολάβους για μείωση προσωπικού – ωρών εργασίας και μισθού και με τα άλλα συνεργεία (σίτισης, καθαριότητας) και συναινεί στις περικοπές και στις απολύσεις που ετοιμάζουν οι εργολάβοι»
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6550013&publDate=18/11/2011

.

.

.

.

.

.

«Λουκέτο» στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» ανακοίνωσε ότι βάζει ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη. Με μια ανακοίνωση δύο γραμμών ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι «η εταιρεία σταματά να λειτουργεί το ξενοδοχείο στις 27 Δεκέμβρη», ενώ δεν κάνει κουβέντα για καταβολή των δεδουλευμένων 2 και 3 μηνών που τους οφείλει. Οι 120 εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι για μήνες, τώρα βρίσκονται και μπροστά στην πόρτα της ανεργίας.
Θυμίζουμε ότι το κτίριο ανήκει στο ΙΚΑ και σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την εκ νέου ενοικίαση και εκμετάλλευση του κτιρίου.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6549796&publDate=18/11/2011

.

.

.

.

.

.

 

Προσοχη ! Λαμόγιο !
alt
Φρουρούμενος στον «Ευαγγελισμό» παραμένει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καπράνος που έχει κριθεί προφυλακιστέος για την υπόθεση της αγοράς δομημένου ομολόγου αξίας 130 εκατ. ευρώ από το ΤΣΠΕΑΘ, το 2006.
Ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ μετά την απολογία του για τέσσερα κακουργήματα (απιστία, απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκία) όπου ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ομόφωνα ότι πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή, ο Καπράνος αισθάνθηκε έντονη δυσφορία,και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Ο δημοσιογράφος φέρεται ότι αγόρασε με τα λεφτά του Ταμείου δομημένο ομόλογο ύψους 136 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο του 2006 και από αυτή την αγοραπωλησία αποκόμισε περιουσιακό όφελος καθώς σε λογαριασμούς του (και στην Ελβετία) βρέθηκαν καταθέσεις ύψους 1,8 εκατ. ευρώ. Όπως φαίνεται να προκύπτει και από την άρση τραπεζικού απορρήτου και τη διαβίβαση στο Εφετείο ογκωδέστατου φακέλου με στοιχεία από την Ελβετία, στο όνομα του Καπράνου εμβάστηκαν λίγες μόλις μέρες μετά την αγορά του ομολόγου ποσά ύψους 1,887 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς του στις τράπεζες HSBC Λονδίνου, Midland Πειραιά και Vontobel Γενεύης.
Η ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
ΤΟΥ ΤΣΠΕΑΘ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΠΡΑΝΟ

Με αφορμή τη δικαστική εξέλιξη που οδήγησε στη σύλληψη του πρώην προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ, Δημήτρη Καπράνου, για το σκάνδαλο του δομημένου ομολόγου των 130 εκατομμυρίων ευρώ, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει:
Οι δημοσιογράφοι απαιτούν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης των δομημένων ομολόγων, που συνιστά καταλήστευση των αποθεματικών του ΤΣΠΕΑΘ και των Ταμείων γενικότερα. Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν και στα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται, αλλά και σε κάθε πολιτικό ή οικονομικό «κέντρο», που συμμετείχε σε αυτή την απαράδεκτη επιχείρηση.
Οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι στον Τύπο απαιτούν την προστασία και την εγγύηση των σημερινών αποθεματικών των Ταμείων από τους κινδύνους του «κουρέματος».
Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι η διαχείριση των οικονομικών των Ταμείων είναι ιερή υπόθεση και απαιτεί απόλυτη διαφάνεια και εντιμότητα. Ούτε ένα ευρώ στο τζόγο. Γι’ αυτό η Ένωσή μας ζητεί από την ελληνική δικαιοσύνη την παραδειγματική τιμωρία οποιουδήποτε εμπλέκεται με ατασθαλίες σε βάρος της αποταμίευσης των ασφαλισμένων.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

http://syspeirosi.wordpress.com/

.

.

.

.

 

alt
Καρατζαφέρης καταθέτει στεφάνι για τη 17Ν

.

.

.

 

Αύριο θα γίνει η πρώτη διαδήλωση των κατοίκων των περιοχών Σεπολιών, Κολωνού και Ακ. Πλάτωνα κατά του χαρατσιού που μας επιβάλει η κυβέρνηση μέσω της ΔΕΗ. Η διαδήλωση αυτή γίνεται μετά από απόφαση της συνέλευσης των κατοίκων τη προηγούμενη Κυριακή.

Συγκεκριμένα η συνέλευση αποφάσισε :
1. Να βγει ψήφισμα ενημερωτικό φυλλάδιο και να μοιραστεί στην συγκέντρωση-πορεία στις γειτονιές που αποφασίστηκε για το Σάββατο 19/11 και ώρα 11 το πρωί στο μετρό.
2. Κείμενο που θα υπογράφουν σύλλογοι εκπαιδευτικών – σωματεία – λαϊκή συνέλευση και κάτοικοι της περιοχής μας
3. Δημιουργία δικτύου αλληλεγγύης σε 3 σημεία στην περιοχή (Κολωνό – Πλάτωνα – Σεπόλια, θα ανακοινωθούν τα συγκεκριμένα σημεία) θα παρευρίσκονται μέλη από τη λαϊκή συνέλευση
4. Νομική προστασία
5. Συνεργείο επανασύνδεσης ρεύματος
6. Μαζικό εξώδικο προς τη ΔΕΗ
7. Κάλεσμα για μαζική παράσταση μαζί με άλλες λαϊκές συνελεύσεις στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο του δήμου της Αθήνας
8. Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο τοπικό γραφείο της ΔΕΗ

http://antigeitonies.blogspot.com/2011/11/blog-post_3132.html

.

.

.

.

.

.

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ασπρόπυργου, πήραν μέρος σε ένα διαφορετικό μάθημα, αγώνα, αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην απεργία διαρκείας και τον αγώνα των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας ενάντια στις απολύσεις 34 συναδέλφων τους και στις αντεργατικές ανατροπές που θέλει να επιβάλει η εργοδοσία.
Μετά την πραγματοποίηση της γιορτής του πολυτεχνείου στο σχολείο, οι μαθητές με ομάδα καθηγητών τους, πορεύτηκαν προς το εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας για να δείξουν την συμπαράσταση τους στους απεργούς ,που για 16η μέρα συνεχίζουν δυναμικά.
Φώναξαν συνθήματα έξω από το εργοστάσιο, στο πλάι των απεργών εργατών και ξεναγήθηκαν στο χώρο στην είσοδο ,όπου οι εργαζόμενοι τους εξήγησαν πως γίνεται η παραγωγή.
Οι μαθητές των πολλών από των οποίων οι γονείς είναι εργαζόμενοι –απεργοί στην Χαλυβουργία, δήλωσαν ότι και στο επόμενο διάστημα, θα κάνουν ο,τι μπορούν για να διατρανώσουν την αλληλεγγύη τους. Γιατί ο αγώνας της Χαλυβουργίας, είναι αγώνας όλων, αυτών που το συμφέρον τους βρίσκεται στη ίδια όχθη με τους εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Για ένα μέτωπο αντίστασης και αγώνα όλου του λαού και των εργαζομένων.
http://antigeitonies.blogspot.com/2011/11/2.html

.

.

.

.

.

 

Παπαρήγα: “Πιθανός ένας πόλεμος με τη συμμετοχή της Ελλάδας στα επόμενα 5 χρόνια”
Την αυξημένη πιθανότητα να εμπλακεί η Ελλάδα, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, σε πολεμική σύρραξη, εξέφρασε η Γ.Γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στον Real FM.
“Δεν το λέμε με ευκολία..δεν μπορεί όμως να μην πεις στο λαό αυτό που είναι πιθανό να συμβεί”, σημείωσε η κ.Παπαρήγα αρχικά, εξηγώντας: ”Η περιοχή είναι πεδίο οξύτατων ανταγωνισμών γύρο από το πετρέλαιο, φυσικό αέριο κτλ. με μεγάλη σημασία για την καπιταλιστική ανάπτυξη και γενικότερα για την ανάπτυξη. Εάν η Ευρώπη χωριστεί σε δύο πόλους, το Γερμανικό και το γαλλικό ενώ υπάρχει ήδη δεδομένη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, όπου υπάρχουν συμφωνίες για 15 διαφορετικούς αγωγούς, πετρελαίου φυσικού αερίου. Σε άλλους ηγούνται οι ΗΠΑ, σε άλλες οι Ρωσία κτλ, ενδιαφέρεται η Γερμανία ενδιαφέρεται η Γαλλία. Επομένως είτε θα έχουμε μία έμμεση σύγκρουση με αυτές τις δυνάμεις είτε άμεση. Σε ποιον άξονα θα βρεθεί η Ελλάδα δεν το ξέρω. Αν θα είναι στο γερμανικό ή στο γαλλικό. Θα εμπλακούμε, είτε σαν επιτιθέμενη δύναμη ή σαν χώρα “θέατρο πολέμου”. Δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς”.
http://left-news.blogspot.com/2011/11/5.html

.

.

.

.

.

Αυξήσεις – “φωτιά” στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος ετοιμάζεται να επιβάλει η ΔΕΗ με την κάλυψη και το φερετζέ της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).
Αυξήσεις – “φωτιά”, οι οποίες θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε διακοπή ρεύματος σε δεκάδες χιλιάδες επιπλέον νοικοκυριά!
Πρόσχημα για την αθλιότητα αυτή, που θα εξαθλιώσει μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους, αποτελεί η αύξηση (;) του κόστους ηλεκτροπαραγωγής το οποίο επικαλείται η ΔΕΗ σύμφωνα με στοιχεία που έχει αποστείλει η πρώτη στη ΡΑΕ. Χαρακτηριστικό είναι πάντως πως τα στοιχεία αυτά δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ενώ δεν αναφέρονται ούτε καν οι προσδιοριστικοί παράγοντες αύξησης του κόστους!
Το μόνο που αναφέρεται είναι πως κατά το 2011 το κόστος αυξήθηκε κατά 16% και για το 2012 αναμένεται αύξηση 3%!!!
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι αυξήσεις θα φτάνουν έως και 40% (!) (μεσοσταθμικά 20%) και θα αφορούν το τμήμα εκείνο των λογαριασμών που αναφέρονται στο ηλεκτρικό ρεύμα (εξαιρούνται δηλαδή τα χαράτσια, οι λοιποί φόροι και τα δημοτικά τέλη). Δηλαδή θα αφορούν τοσό στο “ανταγωνιστικό” κομμάτι (σσ “ενέργειας”) των τιμολογίων όσο και στο “ρυθμιζόμενο”, δηλαδή στα ποσά που αφορούν τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), το τέλος ΑΠΕ κ.λπ.
Επισημαίνεται, αρμοδίως, πως τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται με τα συνολικά σημερινά στοιχεία, δεν πρέπει να συγχέονται με το αίτημα που είχε υποβάλει στις αρχές Οκτωβρίου η ΔΕΗ για 19% αύξηση στα τιμολόγια της ενέργειας.
Και τούτο, διότι η ενέργεια από μόνη της αποτελεί περίπου το 50% του συνολικού λογαριασμού, οπότε εκείνη η αύξηση σήμαινε μια μέση επιβάρυνση του καταναλωτή γύρω στο 10%. Στην παρούσα φάση γίνεται λόγος για διπλάσια μέση αύξηση, στο 20%, αφού περιλαμβάνεται και το «ρυθμιζόμενο» κομμάτι των τιμολογίων.
Το πιο εξωφρενικό από όλα είναι πως οι μεγαλύτερες αυξήσεις θα “κοπανήσουν” τους πλέον αδύναμους, ήτοι τα οικιακά τιμολόγια μικρών καταναλώσεων, έως 800 κιλοβατώρες. Εκεί η αύξηση θα φτάσει το 40%!!!
Και όταν κάνουμε λόγο για μικρούς οικιακούς καταναλωτές, αυτοί αποτελούν κατά κύριο λόγο τους καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώνουν κανονικά το λογαριασμό της ΔΕΗ και έχουν ήδη προβεί σε διακανονισμούς!!!
“Κουρεύονται” οι μισθοί αλλά το κόστος αυξάνεται…
Παρά το γεγονός ότι η ΔΕΗ αποφεύγει να πεί στο ευρύ κοινό το γιατί αυξήθηκε το κόστος, εντούτοις, έχει γνωστό πως το μισθολογικό κόστος έχει μειωθεί πάνω από 15%, λόγω των συνεχόμενων μνημονιακών “κουρεμάτων”!
Αντίστοιχα οι λειτουργικές δαπάνες, επίσης μειώθηκαν κατά 17%!!!
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5537:proetoimazontai-ayksiseis-fotia-reyma&catid=104:2010-07-14-16-10-32&Itemid=314

.

.

.

.

.

 

Σαρωτικές απολύσεις στην “Alapis”

Έως το 50% του συνόλου του προσωπικού της φαρμακευτικής εταιρείας “Alapis ΑΒΕΕ” θα φθάσουν οι απολύσεις εργαζομένων σε αυτήν, σύμφωνα με όσα μεταφέρει σε ανακοίνωσή της η προσωρινή διοίκηση του συλλόγου των εργαζομένων στην εταιρεία.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το 80% των εργαζομένων του ομίλου θα τεθεί από τις αρχές του 2012 σε διαθεσιμότητα.
Ο Σύλλογος αναφέρει ότι αυτές ήταν οι απαντήσεις τις οποίες παρείχε στο σωματείο ο διευθύνων σύμβουλος της “Alapis ABEE”.
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=652392

.

.

.

.

.

Αποχωρεί από την Ελλάδα η BNP Paribas, αφήνοντας 100 εργαζόμενους στον δρόμο

Την ώρα που οι ελληνικές τράπεζες συντονίζονται προκειμένου να μειώσουν τους μισθούς των υπαλλήλων τους τουλάχιστον κατά 20% (Εθνική, Εμπορική Geniki) για να περιορίσουν τις παρενέργειες του επικείμενου “κουρέματος” των ομολόγων, περισσότεροι από 100 τραπεζοϋπάλληλοι κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas να αποχωρήσει από τη χώρα μας.
Η γαλλική τράπεζα, που δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 1981, γνωστοποίησε ότι θα αποχωρήσει στις 23 Ιανουαρίου και στην ανακοίνωση προς το προσωπικό σημειώνει αναφερόμενη, μεταξύ άλλων, στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις: “…Η πολιτική αναταραχή που ακολούθησε οδήγησε σε τεράστια αβεβαιότητα για το άμεσο μέλλον αναφορικά με τη ρευστότητα και τη φερεγγυότητα του κράτους όπως και του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».
Οξύτατη και άμεση ήταν η αντίδραση της ΟΤΟΕ που κάνει λόγο για πολιτική και οικονομική επίθεση η οποία εκδηλώνεται από τις κυρίαρχες ευρωπαϊκές χώρες.
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=652407

.

.

.

.

.

 

Ιστορίες για αρκούδες, τα σχετικά με τη σημαία του Πολυτεχνείου.

…όταν κάποια στιγμή ο κ. Γιάννης Ραγκούσης ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε με τον τότε πρύτανη του Πολυτεχνείου Κώστα Μουτζούρη να παραδοθεί στη Βουλή, απλώς δεν τη βρήκε ποτέ για να υλοποιήσει την υπόσχεσή του.

Η σημαία βρίσκεται στα χέρια του ΠΑΣΟΚ από το 1982 όταν ακόμη η ΕΦΕΕ υπήρχε και λειτουργούσε. Από τότε οι καβγάδες μεταξύ των παρατάξεων ήταν ομηρικοί, αλλά πάντοτε στο τέλος το ΠΑΣΟΚ κατάφερνε να την κρατήσει και να την κληρονομεί από στέλεχος σε στέλεχος. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα η σημαία βρίσκεται στα χέρια κάποιου ή κάποιων τους οποίους δεν γνωρίζει ακόμη και η επίσημη ηγεσία του κόμματος, προφανώς γιατί δεν ασχολήθηκε ποτέ σοβαρά για να το μάθει.

Και τι καλύτερο από όλα είναι το γεγονός ότι η σημαία έχει πλυθεί στο πλυντήριο για να φύγουν τα αίματα. Παρά το γεγονός ότι αυτό έχει συμβεί πριν από αρκετά χρόνια κρατείται ως μυστικό για λίγους μυημένους. Συγκεκριμένα την έπλυνε η μητέρα ενός φοιτητή όταν την ανακάλυψε κρυμμένη σε ένα μπαούλο ερχόμενη στην Αθήνα για να δει τι κάνει ο γιος της και να του συγυρίσει την γκαρσονιέρα στην οποία έμενε.

Προφανώς πρόκειται για ατύχημα αλλά αυτό και μόνο καταδεικνύει το γιατί η σημαία πρέπει να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στον ελληνικό λαό. Το ποιός θα την παραλάβει για να την φυλάει είναι ένα ζήτημα που μπορεί να λυθεί εύκολα. Υπάρχει πάντα η Βουλή όπου μάλιστα μπορεί να εκτεθεί με απόλυτη ασφάλεια, το ίδιο το Πολυτεχνείο στο οποίο ουσιαστικά ανήκει ή έστω η προεδρία της Δημοκρατίας.

Σε ότι αφορά δε στο επιχείρημα ότι και τα στελέχη του ΚΚΕ παρακρατούν τις σφραγίδες της ΕΦΕΕ χωρίς να τους ανήκουν μπορεί μεν να έχουν δίκιο, αλλά προφανώς γνωρίζουν ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Την επομένη της εισβολής των τανκς στο Πολυτεχνείο κάποιοι βρήκαν μια ματωμένη σημαία και τη φυγάδευσαν στα γραφεία της εφημερίδας «Βραδυνή» στην Ομόνοια. Την παρέδωσαν μάλιστα στα χέρια του τότε εκδότη της εφημερίδας Τζώρτζη Αθανασιάδη.

Ο τρόπος διαφυγής της σημαίας από το Πολυτεχνείο παραμένει άγνωστος. Εκείνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι το 1974 (με τη μεταπολίτευση) η σημαία έφθασε στην ΕΦΕΕ και στον πρώτο πρόεδρό της Γιώργο Σταματάκη της ΚΝΕ. Στην πορεία της πρώτης επετείου του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1975, τη σημαία κρατούσαν εκτός από αυτόν οι Στέφανος Τζουμάκας, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης (τότε στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτ. και σήμερα σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά) και ο τότε πρόεδρος της ΕΣΕΕ (των σπουδαστών ΚΑΤΕΕ, μετέπειτα ΤΕΙ).

Το 1976 η σημαία πέρασε στα χέρια του κ. Τζουμάκα της ΠΑΣΠ, προέδρου στην ΕΦΕΕ. Από τον κ. Τζουμάκα η σημαία πέρασε στον κ. Παπουτσή, ο οποίος παρέμεινε πρόεδρος της ΕΦΕΕ ως το 1980.

Από εκεί και πέρα και ενώ το Κεντρικό Συμβούλιο δεν μπορούσε να συγκροτήσει προεδρείο, αλλά πάντως λειτουργούσε έως το 1995 που ουσιαστικά αυτοκαταργήθηκε οριστικά, η σημαία πέρασε διαδοχικά από τα χέρια του Φώτη Χατζημιχάλη, του Γιάννη Τσαμουργκέλη, του Βασίλη Τόγια και στην συνέχεια στα χέρια άλλων αγνώστων πλέον θεματοφυλάκων.
http://www.iefimerida.gr/

.

.

.

 

 

Αυτο που συνεβη στην πρεσβεια συμβαινει καθε χρονο.
Οι πασοκοι φευγουν τρεχοντας πρωτοι πρωτον για να γλιτωσουν απο την οργη του κοσμου και δευτερον για να προστατευσουν τη σημαια.
Αυτο που εγινε φετος ομως ξεπερασε καθε προηγουμενο, καθως αφου ποζαραν στα καναλια και ειπαν τον εθνικο υμνο, πλησιασαν στα ΜΑΤ για να φυγαδευσουν τη σημαια
Αυτο που αλλαξε φετος ηταν οτι ειχαν και απροσκλητους επισκεπτες, κυριως χυμα κοσμο, τυπικους εκπροσωπους των αγανακτισμενων, σχεδον ολοι ανενταχτοι και απειροι πολιτικα ,οι οποιοι ειδαν φως και μπηκαν, μολις η πορεια των πασοκων εστριωε απο την Ακαδημιας στην εισοδο της βουλης, οπου ηταν μαζεμενος αυτος ο χυμα κοσμος. Καμποσοι ακολουθησαν και οταν εφτασαν στην πρεσβεια και πλησιασαν τα ΜΑΤ για να απραδωσουν τη σημαια, οπως γινεται καθε χρονο, καποιος κοσμος που εξακολουθουσε να μην εχει καταλαβει ακριβως τι συμβαινει και αρχισε να σπρωχνει και να προπηλακιζει!
Εγινε λοιπον ενα απιστευτο τουρλουμπουκι, με μια κοινη ομαδα μερικων δεκαδων αναν προσεγγιζουν το κορδονι των μπατσων, οι μισοι για να φυγαδευσουν τη σημαια και τους εαυτους τους κι οι μισοι για να την πεσουν στους μπατσους!

Το αποτελεσμα ηταν τραγελαφος με τους μπατσους να οπισθοχωρουν (πολυ ενδιαφερον ποια ειναι η συγκεκριμενη διμοιρια που ειχε αναλαβει τη φυγαδευση) μετα να κανουν διαδρομο, ο οποιος απετυχε και τη λυση εδωσε ενας κουκουλοφορος!!!! πισω απο τις γραμμες των ΜΑΤ ο οποιος παρελαβε την πατσαβουριασμενη σημαια που του εκσφενδονισε πανω απο τους μπατσους ενας απο τους πασοκους με ραβερσα!!!!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ
Aπο τηλ οσο συνεβαιναν ολα αυτα η πορεια εχει κοπει στο υψος της βουλης, προφανως για να γλιτωσουν τα πασοκια απο κακα συναπαντηματα
Το σκηνικο τελειωσε πριν απο 10 λεπτα, με την αποχωσρηση μεσω της σουτσου
http://omniatv.com/blog/i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-17i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-.html

 

.

.

.

.

alt

Πέσιμο στο Γρυσπολάκη
Επίθεση κατά του τέως πρύτανη και καθηγητή στο Πολυτεχνείο Κρήτης, Ιωακείμ Γρυσπολάκη, έκαναν προχθές φοιτητές του ιδρύματος.
Ο κ. Γρυσπολάκης ισχυρίστηκε ότι κουκουλοφόροι του επιτέθηκαν με γιαούρτια και αυγά, μέσα στο κέντρο της πολης των Χανίων.
“Ας τους χαίρονται όσοι έξω από το Ίδρυμα αλλά και μέσα σε αυτό, του εξέθρεψαν, τους γαλούχησαν. Έχουν μπερδέψει τους κοινωνικούς αγώνες με την αλητεία και τον χουλιγκανισμό”, είπε ο ίδιος.
Ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης έγινε ευρύτερα γνωστός κυρίως το 2007 όταν εισηγήθηκε την ποινικοποίηση των καταλήψεων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα αλλά και την κατάργηση του ασύλου.
Ο ίδιος είχε πει ότι το “άσυλο πλέον χρησιμοποιείται για διακίνηση ναρκωτικών”.
http://www.neolaia.gr/2011/03/31/ioakeim-grispolakis/

Για το περιστατικό ανέφερε:
«Είχαμε μάθημα από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Μπήκα στην αίθουσα και αμέσως μετά από εμένα μπήκε μια ομάδα περίπου τριάντα ατόμων, μου έριξαν αβγά και χειροδίκησαν εναντίον μου. Ζήτησαν να μη διδάξω το μάθημα γιατί, βάσει του νόμου, είμαι πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για την εκλογή του Συμβουλίου στο Πολυτεχνείο. Ηρθαν στην αίθουσα ο αντιπρύτανης κ. Σαριδάκης, όπως και η πρόεδρος του Γενικού Τμήματος, κ. Παπαδοπούλου, και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν, διότι έπρεπε να γίνει μάθημα, ενώ τους είπαν ότι οι όποιες διαφορές δεν πρέπει να λύνονται μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας. Μετά από σαράντα περίπου λεπτά αποχώρησαν και συνέχισα το μάθημα. Βεβαίως, αυτό είναι ένα δείγμα γραφής των προθέσεων αυτών των ατόμων».
http://prezatv.blogspot.com/

 

 

 

http://ergasiakodeltio.wordpress.com

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο