10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Αίγυπτος: 35 νεκροί μέχρι τώρα, συνεχίζονται οι συγκρούσεις

tear-gas-at-tahrir-square

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι συγκρούσεις που ξεκίνησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Πλατεία Ταχρίρ, καθώς χιλιάδες κόσμου συγκεντρώνονται εκεί από την περασμένη Παρασκευή απαιτώντας από τους στρατιωτικούς να ανακοινώσουν χρονοδιάγραμμα αποχώρησης από την εξουσία.

Οι δυνάμεις καταστολής επιτίθενται στο πλήθος με καταιγισμό πυρών. Οι δολοφονηθέντες πολίτες μέχρι στιγμής φτάνουν τους 35, ενώ το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα 1.750 τραυματίες.

Μετά από το υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χτες Κυριακή, ανακοινώθηκε ότι οι βουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 28 Νοεμβρίου, όπως είχε προγραμματιστεί. Από τις βουλευτικές εκλογές πρόκειται να σχηματιστεί συντακτική βουλή που θα επεξεργαστεί μεταρρυθμίσεις στο σύνταγμα και στο πλαίσιο διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών, η ημερομηνία των οποίων δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι παράλληλα με τα πυρά, η αστυνομία επιτίθεται κατά των συγκεντρωμένων με καταιγισμό δακρυγόνων.

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://social.omniatv.com/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο