Περικοπές ακόμα και στη σίτηση των νεοσυλλέκτων…

alt

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE

Δεν είχα σκοπό να γράψω αυτό το άρθρο, όμως παρατηρώντας το ιδιαίτερο πάθος που επεδείχθη από τους αξιωματικούς και τους λοχίες στον καθαρισμό του χώρου εστιάσεως και των μαγειρείων, την παραμονή της ημέρας ορκωμοσίας δεν άντεξα. Γιατί οι εντυπώσεις που δίνονται στον έξω κόσμο, είναι τελικά το μόνο πράγμα για το οποίο ενδιαφέρονται. Ας αφήσουμε τις εντυπώσεις αυτές να επηρεάζονται και από την αλήθεια λοιπόν.

Η κατάσταση στα μαγειρεία είναι απελπιστική…  Η μπόχα εκεί μέσα είναι αφόρητη. Το πάτωμα γλιστράει από χυμένα φαγητά, λάδια και κάθε λογής λίγδα και σαπίλα. Πριν μέρες κάποιος έσπασε το χέρι του εν ώρα υπηρεσίας στα μαγειρεία, γλιστρώντας στο πάτωμα αυτό. Αν και είναι δύσκολο κανείς να μπει στα μαγειρεία, οι ποντικοί μπαίνουν ελεύθερα και μάλιστα περιπολούν… Δεν είναι τυχαίο ότι όποιος κάνει υπηρεσία στα μαγειρεία, δύσκολα συνεχίζει να τρώει όπως πριν. Μεγάλος κερδισμένος? Το ΚΨΜ και κατ επέκταση η διοίκηση της μονάδας στην οποία καταλήγουν τα κέρδη από αυτό  (το ΚΨΜ του 239 ΣΕ Μεσολογγίου είναι ένα από τα ακριβότερα σε όλη την Ελλάδα).

 Εκτός από τις συνθήκες υγιεινής του φαγητού, σοβαρότατο πρόβλημα υπάρχει επίσης σε σχέση με τις συνθήκες καθαρισμού των σκευών εστίασης. Οι δίσκοι και τα ποτήρια τις περισσότερες φορές αποτίθενται στο πεντακάθαρο αυτό πάτωμα, και πλένονται με λάστιχο (νερό). Στη συνέχεια συγκεντρώνονται, έτοιμα πια για την επόμενη χρήση. Με αντίστοιχη επιμέλεια «καθαρίζονται» και τα υπόλοιπα σκεύη που χρησιμοποιούνται. Πολλά παιδιά αντιμετώπισαν στομαχικά προβλήματα που ενδεχομένως οφείλονται στις συνθήκες καθαρισμού των σκευών, καθώς εν γένει οι πρώτες ύλες του φαγητού είναι υποφερτές για κατανάλωση, φυσικά με τις δέουσες εξαιρέσεις..

Σημαντικά θέματα εγείρονται σε σχέση με τον προγραμματισμό και την οργάνωση των ποσοτήτων. Καθημερινά, τεράστιες ποσότητες φαγητού καταλήγουν στα σκουπίδια που συγκεντρώνονται ακριβώς έξω από τα μαγειρεία, προσελκύοντας και τρέφοντας κάθε λογής τρωκτικά, έντομα, και  πτηνά, της πλούσιας τοπικής πανίδας, ενώ ταυτόχρονα πολλοί φαντάροι υποσιτίζονται από τις μικρές για κάποιους σε αντίθεση με άλλους μερίδες.

Την ίδια στιγμή δεν είναι λίγου αυτοί στην ευρύτερη περιοχή, που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα απαραίτητα για τη διατροφή τους. Ούτε από την Εκκλησία ( που βρίσκεται ακριβώς έξω απ το στρατόπεδο και θα ΄πρέπε να δείχνει κοινωνική ευαισθησία) ούτε  από το στρατό, δε φαίνεται να έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες για να εξομαλυνθεί με κάποιο τρόπο αυτή η σπατάλη.

Οι περικοπές στον τομέα της εστίασης και η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ γίνονταν εμφανείς σε όλα τα γεύματα, και όχι μόνο στο πρωινό (όπου πολλοί βρίσκονταν να περιφέρονται στα τραπέζια μαζεύοντας τα αποφάγια άλλων, αφού επόμενη ευκαιρία για φαγητό, έστω και απ το ΚΨΜ θα δινόταν μετά από αρκετές ώρες, λόγω προγράμματος).

Την Πέμπτη 10/11/2011, το βραδινό φαγητό τελείωσε. Κάποιοι δεν έφαναν τίποτα εκείνο το βράδυ, καθώς και στο μοναδικό (από τα 2) ανοιχτό ΚΨΜ, οπού σχηματίστηκε μεγάλη ουρά, τα είδη σιγά σιγά τελείωναν…  Να εξετάσουμε και το ενδεχόμενο κάποιοι να έχουν ξεμείνει από χρήματα τις τελευταίες μέρες της βασικής τους εκπαίδευσης? Δε νομίζω να είναι ακραίο…

 

 

Που αλλού….
239 ΣΕ ,   Μεσολόγγι.  2011 Δ1 ΕΣΣΟ

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο