«Απομακρύνουν» τις εκλογές, θεωρούν «κανονική» την κυβέρνηση

altΠαρ’ όλο που η κυβέρνηση Παπαδήμου σχηματίστηκε με το πρόσχημα του «εκτάκτου» των συνθηκών, ως κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» και τα κόμματα που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση αναφέρονταν σε «κατ’ αρχήν συμφωνία» για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου, η συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Σταυρόπουλου στο «Βήμα της Κυριακής» και η ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής δίνουν άλλη εικόνα για τις προθέσεις της συγκυβέρνησης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρώην αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και νυν υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Σταυρόπουλος, δήλωσε ότι «“κυβερνήσεις ειδικού σκοπού” δεν προβλέπονται από το Σύνταγµα».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, είπε: «Εάν θέλουμε να έρθει προς ψήφιση το πρόγραμμα με τη μορφή νέας δανειακής σύμβασης, έστω στις αρχές του Ιανουαρίου πλέον… πρέπει να κινηθούμε με ταχύτητα».

Οι ενδείξεις αυτές, σε συνδυασμό με τον σχηματισμό αντίστοιχης κυβέρνησης στην Ιταλία, καθιστούν φανερές τις προθέσεις του σχήματος συγκυβέρνησης, να παραμείνει στην εξουσία τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας της παρούσας Βουλής.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο