38 οι νεκροί στην Αίγυπτο. Τα δακρυγόνα σκότωσαν ένα μωρό 9 μηνών.

Αίγυπτος: 30 οι νεκροί των βίαιων συγκρούσεων

Τους 38 έφτασαν οι νεκροί από τις αιματηρές συγκρούσεις που σημειώνονται ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις δυνάμεις καταστολής, εδώ και τέσσερις μέρες σε ολόκληρη την Αίγυπτο.

Εκτός ελέγχου για πέμπτη μέρα η κατάσταση στην Αίγυπτο, με τους νεκρούς να αυξάνονται και τις συγκρούσεις να γίνονται όλο και πιο βίαιες.

Η αποκάλυψη της εφημερίδας Αλ Αχράμ πως ανάμεσα στα θύματα είναι και ένα βρέφος 9 μηνών, συγκλονίζει. Το μωρό άφησε την τελευταία του πνοή από ασφυξία στην πόλη Τάντα του Δέλτα του Νείλου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το βρέφος βρισκόταν μαζί με τη μητέρα του κοντά στη διεύθυνση Ασφαλείας της πόλης, όταν η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να εμποδίσει τους διαδηλωτές να εισβάλουν στο κτίριο!

Ακόμη ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και 28 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Αλεξάνδρεια, όπου νωρίς το πρωί της Τετάρτης ξέσπασαν συγκρούσεις.

Υπενθυμίζεται ότι εννέα μήνες μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ, οι πολίτες ζητούν την ανατροπή του στρατιωτικού καθεστώτος, μετά την ανάληψη της εξουσίας από το στρατιωτικό συμβούλιο, οργανώνοντας διαδηλώσεις που, με πυρήνα την ιστορική πλατεία Ταχρίρ, επεκτάθηκαν σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, οι βίαιες τακτικές των δυνάμεων καταστολής του καθεστώτος, που στοίχισαν τη ζωή σε τόσους ανθρώπους, εντείνουν ακόμα περισσότερο την οργισμένη κατάσταση.

 

 

 

 

Ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, ο πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν πριν από τα τέλη του Ιουνίου στην Αίγυπτο κατήγγειλε τη «σφαγή» που διαπράττεται

στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

«Δακρυγόνα που περιέχουν παραλυτικά αέρια και πραγματικές σφαίρες χρησιμοποιήθηκαν κατά των πολιτών στην πλατεία Ταχρίρ. Αυτό είναι σφαγή», σχολίασε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο