Συμπαράσταση στους απεργούς της Ελλ. Χαλυβουργίας

Ελληνική Χαλυβουργία - Απεργία Αυτοκινητοπομπή αλληλεγγύης στους απεργούς της “Ελληνικής Χαλυβουργίας” πραγματοποιήθηκε χτες (27/11) στον Ασπρόπυργο.

Οι περίπου 400 απεργοί, που συνεχίζουν για 28η μέρα την απεργία, διεκδικούν την άμεση επαναπρόσληψη των 34 απολυμένων συναδέλφων τους, αντιστεκόμενοι παράλληλα στις προσπάθειες της εργοδοσίας για εκ περιτροπής εργασία (πενθήμερο-πεντάωρο) και μείωση των μισθών τους.

Η απόφαση για απεργία ανανεώνεται κάθε εβδομάδα, με τους συμμετέχοντες στις συνελεύσεις να αγγίζουν το σύνολο των εργαζομένων, παρά τις απόπειρες της εργοδοσίας να παρουσιάσει συμβιβαστικό πρόσωπο με ημι-παραχωρήσεις που δεν καλύπτουν το σύνολο των αιτημάτων των απεργών.

Οι περίπου 60-70 άνθρωποι που έφτασαν στον Ασπρόπυργο με την αυτοκινητοπομπή, εξέφρασαν στους απεργούς την συμπαράστασή τους.

Συμπαράσταση στην απεργία έχουν εκφράσει κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα άνθρωποι από πολλά μέρη της Ελλάδας, αλλά και από την Ινδία, καθώς αντιπροσωπεία συνδικάτου από το Νέο Δελχί επισκέφθηκε τους απεργούς.

[ενημέρωση – φωτογραφίες: Κατάληψη ΕΣΗΕΑ]

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο