Το Ισραήλ βομβαρδίζει το νότιο Λίβανο

alt

 

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ο Λιβανικός στρατός και οι Προσωρινές Δυνάμεις των  Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (UNIFIL), δήλωσαν ότι το Ισραήλ απέλυσε τέσσερεις βόμβες σε νότιες περιοχές του Λιβάνου.

Σύμφωνα με αξιωματούχους εντός του λιβανικού στρατού και της UNIFIL,ο ισραηλινός βομβαρδισμός έλαβε χώρα μετά από έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε στο βόρειο Ισραήλ από το Λίβανο.

Η UNIFIL και ο στρατός του Λιβάνου έχει ξεκινήσει μια έρευνα για το περιστατικό. Αναφορές λένε ότι παρακλάδι της Αλ Κάιντα  που εδρεύει στο νότιο Λίβανο, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με τη  ρουκέτα.

Αξιωματούχοι της UNIFIL   είπαν ότι το περιστατικό είχε ως στόχο την υπονόμευση της σταθερότητας στο νότιο Λίβανο, προσθέτοντας ότι η UNIFIL έχει αναπτύξει επιπλέον στρατεύματα στην περιοχή για να αποτρέψει την κλιμάκωση των επιθέσεων.

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Σουλεϊμάν δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί από το Ισραήλ ήταν μια παραβίαση του  ψηφίσματος 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ,  το οποίο απευθύνει έκκληση για “μια πλήρη παύση των εχθροπραξιών στον μακροχρόνιο πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ.”

 presstv

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο