Τρανταλίδης – Τριλογία & Gilad Atzmon: Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ

 

Οι Trilogia, που αποτελούνται από τον ντράμερ Γιώργο Τρανταλίδη, τον Γιώργο Κοντραφούρη στο hammond και τον Γιώτη Σαμαρά στην ηλεκτρική κιθάρα, συμπράττουν με τον σαξοφωνίστα Γκιλάντ Άτσμον, τον εύψυχο Εβραίο που δηλώνει εβραιόφωνος Παλαιστίνιος. Πέρα από τη μαχητική πολιτική στάση του, ο Άτσμον είναι ένας από τους παγκοσμίως γνωστούς τζαζίστες που ενώνει την ορμητικότητα του bebop με τους ήχους της Ανατολής.

Πρόκειται για την πρώτη επί σκηνής συνεργασία των τεσσάρων αυτών σπουδαίων μουσικών της τζαζ και του σύγχρονου αυτοσχεδιασμού, η οποία δημιουργεί αίσθηση και προσδοκίες αφού ο καθένας τους έχει πίσω του μια μεγάλη προσωπική δισκογραφία και μια σημαντική διαδρομή είτε ως επικεφαλής γκρουπ είτε ως συνεργαζόμενος με άλλα διεθνή σχήματα.

Οι Trilogia και ο Γκιλάντ Άτσμον θα ξεδιπλώσουν με ευφάνταστο τρόπο μια μουσική γεμάτη ρυθμό, απόλαυση, ψυχή, ένταση, υποδειγματικά παιξίματα και κύριο χαρακτηριστικό τη μείξη Δύσης και Ανατολής. Ένα σύγχρονο αλλά και διαχρονικό fusion με όχημα την τζαζ και τον αυτοσχεδιασμό και επιβάτες τη μνήμη της παράδοσης και των ήχων της Ελλάδας, της Μεσογείου και του Αραβικού κόσμου.

Trilogia
Γιώργος Τρανταλίδης: ντραμς
Γιώργος Κοντραφούρης: hammond
Γιώτης Σαμαράς: ηλεκτρική κιθάρα
Guest
Gilad Atzmon: σαξόφωνο

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στη  Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

 tickethour.com

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο