Κατεβαίνουμε στους δρόμους – Αντιστεκόμαστε

alt Ημέρα Κινητοποιήσεων η σημερινή, με τα μάτια όλων να στρέφονται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Πολλαπλά τα σημεία συγκέντρωσης, με το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών να αναμένεται να παρευρεθεί στο κοινό συλαλλητήριο που προγραμματίζουν από κοινού η ΓΣΕΕ κι η ΑΔΕΔΥ, στις 18.00, στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν Σωματεία εργαζομένων τόσο του ιδιωτικού όσο και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Μεταξύ άλλων :  ΕΥΔΑΠ, ΟΣΕ, ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ, ΕΘΕΛ, ΕΛΤΑ, ΕΥΑΣΘ, Σωματεία ΜΕΤΑΛΛΟΥ (ναυτεργάτες), Σωματεία ΧΗΜΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ, Σωματεία κλάδων ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Φρουρών (σεκιούριτι), ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, Γιατροί ΙΚΑ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ, ΠΟΕΔΥΝ, Σωματεία εργαζομένων στις ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, Σωματεία εργαζομένων στα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, συν τα Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας. Στην αρχή της συγκέντρωσης αναμένονται ομιλίες, ενώ κατά τη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη ΔΕΘ και το Βελλίδειο.

Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ, στις 18.30, με τόπο συγκέντρωσης την Πλατεία Αριστοτέλους. Ομοίως με τη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, και μετά από τις αρχικές ομιλίες, η συγκέντρωση θα κατευθυνθεί προς τη ΔΕΘ και το Βελλίδειο.

Οι πρώτες συγκεντρώσεις όμως στη συμπρωτεύσουσα θα πραγματοποιηθούν από τις 15.00, αρχικά με τους ”Αγανακτισμένους” να ετοιμάζουν 3 διαφορετικές συγκεντρώσεις ”υποδοχής” του πρωθυπουργού, στο Λευκό Πύργο, στο 424 πρώην ΓΣΝ κι ακόμη στη Βασ. Γεωργίου στο Κτήριο των Προσκόπων. Η κεντρική συγκέντρωση του κινήματος των ”Αγανακτισμένων” είναι προγραμματισένη για τις 18.00 στο Λευκό Πύργο. Η κατεύθυνση της πορείας δεν είναι άλλη από το Βελλίδειο.

Επίσης το μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 15.30, συγκέντρωση έχουν προγραμματισμένη κι οι αυτοκινητιστές, με τόπο συγκέντρωσης το Ιβανώφειο, ενώ κι αυτοί με τη σειρά τους στις 18.00, θα ξεκινήσουν πορεία προς το Βελλίδειο με τα πόδια.

Ταυτόχρονα, στις 18.00, συγκέντρωση προγραμματίζουν τα φοιτητικά κινήματα στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, το μπλοκ των αντιεξουσιαστών θα συγκεντρωθεί στην Καμάρα, ενώ ακόμη συγκέντρωση προγραμματίζουν οι φίλαθλοι του Ηρακλή στο Κατσάνειο αθλητικό κέντρο.

Επίσης για σήμερα, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκής, καλεί τα μέλη του να κλείσουν τα καταστήματά τους από τις 15.00 το μεσημέρι.

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί που περιπολούν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της ΔΕΘ, θα αγγίζουν τις 6.000. Από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπεται να στηθούν κάγκελα περιμετρικά του Συνεδριακού Κέντρου, ενώ στο ύψος όπου υπολογίζουν οι αρχές ασφαλείας ότι θα σταματήσουν τους διαδηλωτές, θα τοποθετηθούν οι φράχτες που είχαν χρησιμοποιηθεί στις διαδηλώσεις του Ιουνίου στο Σύνταγμα. Πολύ πιθανό είναι και να χρησιμοποιηθεί το όχημα με τον εκτοξευτήρα νερού, ενώ παράλληλα άντρες των ΜΑΤ θα αναπτυχθούν περιμετρικά των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να γίνει εκταταμένη χρήση του μέτρου των ”προληπτικών προσαγωγών”.

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments