Πειθαρχικές Κυρώσεις στους Ακροδεξιούς Ευέλπιδες-στο Απυρόβλητο η διοίκηση της ΣΣΕ

Πειθαρχικές Κυρώσεις στους Ακροδεξιούς Ευέλπιδες-στο Απυρόβλητο η διοίκηση της ΣΣΕ

 Στο Πειθαρχικό ο αρχηγός της Σχολής Ευελπίδων – 20 μέρες φυλάκιση σε 5 σπουδαστές

http://www.newsit.gr/files/Image/02-12-2011/resized/EYELPIDES_533_355.jpg

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες των Στρατιωτικών Αρχών για το γεγονός που σόκαρε της κοινωνίας μας σχετικά με τη δράση Ακροδεξιών υποψήφιων αξιωματικών στην Σχολή Ευελπίδων.  Όλα ξεκίνησαν δημοσίευμα από το ΒΗΜΑ που αποκάλυψε ότι η τελετή για την επέτειο του Πολυτεχνείου της ΣΣΕ μετατράπηκε σε «Γιορτή της Χούντας» από τον αρχηγό της Σχολής, με την πλειονότητα των Ευέλπιδων να ζητωκραυγάζουν σχετικά συνθήματα! Ο επικίνδυνος ακροδεξιός Εύελπις ήταν επίσης επικεφαλής του τμήματος των Ευέλπιδων που παρά τη διαταγή αναβολής της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη λόγω των αντιδράσεων του κόσμου, ήθελαν να παρελάσουν και έκαναν σημειωτόν τραγουδώντας εθνικιστικά εμβατήρια, με την ενθάρρυνση της Χρυσής Αυγής!

Στην Σχολή Ευελπίδων, εν γνώσει της διοίκησης, η εθνικιστική προπαγάνδα και τα καψόνια αποτελούν μέρος της εκπαίδευσης όπως και σε κάθε Στρατιωτική Σχολή. Ο πρωτοετής Δ.Παπαντώνης, κατάγγειλε ότι τεταρτοετείς σπουδαστές βασανίζουν νεοεισαχθέντες συναδέλφους τους προκαλώντας τους σοβαρά τραύματα και εξαναγκάζοντάς τους σε παραίτηση. Οι ευέλπιδες Ν.Ταλιαδούρος και οι αδελφοί Φαραντάτου (πρωταγωνιστές στα τραγούδια της χούντας) είχαν μετατρέψει σε κολαστήριο τους κοιτώνες και τον προαύλιο χώρο της Σχολής Ευελπίδων: καψόνι με κάμψεις έχοντας στην πλάτη στρώματα και κουβέρτες, που βιντεοσκοπούνταν με κινητό τηλέφωνο, πρόκληση χημικού ατυχήματος στο μάτι, βρισιές και προσωπικές προσβολές με σεξιστικό περιεχόμενο. Ο Δ.Παπαντώνης υπέβαλε αναφορά στην διοίκηση της Σχολής Ευελπίδων, κατήγγειλε τα όσα συνέβαιναν, κατονομάζοντας τους βασανιστές του. Η Διοίκηση στήριξε τους βασανιστές και ο καταγγέλλων εύελπις εξωθήθηκε σε  παραίτηση!

Οι Στρατιωτικές Αρχές επέλεξαν να επικεντρώσουν στις καταγγελίες για τη δράση των Ακροδεξιών Ευέλπιδων, σε ένα πλαίσιο διάσωσης της φήμης του Στρατού, απομόνωσης και καταδίκης των ακραίων συμπεριφορών, ενώ ουσιαστικά διαιωνίζουν τα όσα συμβαίνουν στις Στρατιωτικές Σχολές, αφήνοντας στο Απυρόβλητο τη Διοίκηση της ΣΣΕ, μη λαμβάνοντας κανένα μέτρο για την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της. Το συμπέρασμα είναι ότι στον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να γαλουχήσουν με ακραίες μεθόδους και εθνικιστική προπαγάνδα τους νέους αξιωματικούς ώστε να είναι προετοιμασμένοι για θερμά πολεμικά επεισόδια που θα προκαλέσει ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός μεταξύ των κρατών Ελλάδας-Τουρκίας, για την συμμετοχή τους στις δολοφονικές αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, αναλαμβάνοντας επίσης ρόλο Απεργοσπάστη και αποστολές Καταστολής των κοινωνικών κινημάτων.

 

Σύμφωνα με την πολιτική αυτή επιλογή, στο Πειθαρχικό της Σχολής Ευελπίδων, με το ερώτημα της αποπομπής, παραπέμπεται ο αρχηγός της Σχολής, ο οποίος φέρεται ότι πρωταγωνίστησε στην αμαύρωση της επετείου του Πολυτεχνείου με χουντικούς ύμνους. Παράλληλα ο φάκελος παραδόθηκε την Παρασκευή το πρωί στον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου για να εξακριβωθεί εάν ο αρχηγός της Σχολής περιέπεσε σε ποινικά αδικήματα.

Αυτό αναφέρει το πόρισμα των δύο Ενόρκων Διοικητικών Εξετάσεων (ΕΔΕ) οι οποίες διενεργήθηκαν παράλληλα και ανεξάρτητα τόσο από την διοίκηση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων όσο και από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).

Επιπλέον επιβάλλεται ποινή φυλάκισης 20 ημερών στους ευέλπιδες που «με βήμα σημειωτόν απήγγειλαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου», ενώ δεν επιβάλλεται καμία ποινή σε πρωτοετείς σπουδαστές και σε αξιωματικούς της Σχολής Ευελπίδων: «Ο αρχηγός της Σχολής διώκεται πειθαρχικά, του αφαιρέθηκε η διοίκηση και παραπέμπονται πειθαρχικά το σύνολο των ευελπίδων, όσων δηλαδή ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, πλην των πρωτοετών. Παράλληλα διετάχθη από τον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου προκαταρκτική εξέταση για πιθανή τέλεση ποινικών αδικημάτων», αναφέρει το πόρισμα.

Σύμφωνα με τις ανακρίσεις που έγιναν, ο αρχηγός της Σχολής αναφέρθηκε απαξιωτικά για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, χαρακτηρίζοντάς την «μπούρδα». Μόλις τελείωσε η απαγγελία του ύμνου και το σημειωτόν, κάποιοι χειροκρότησαν.

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι από τις 15 Νοεμβρίου (δύο ημέρες δηλαδή πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου) ο αρχηγός της Σχολής ζήτησε από έναν σπουδαστή να του βρει τον ύμνο της 21ης Απριλίου και στις 16 Νοεμβρίου (την παραμονή της επετείου) είχε δώσει τον ύμνο σε έξι σπουδαστές της Σχολής «για να τον μάθουν». Τελικά ο έκτος σπουδαστής του είπαν να μην συμμετάσχει διότι είχε κυπριακή καταγωγή.

Η δεύτερη ΕΔΕ, που διενήργησε παράλληλα το ΓΕΣ διεξήχθη για να διαπιστωθεί πώς δεν έγινε γνωστό το επεισόδιο στη Διοίκηση της Σχολής.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι και αυτή τη φορά τα υλικά των ερευνών των Στρατιωτικών αρχών βλέπουν το φως της δημοσιότητας διαμέσου της εφημερίδας ΒΗΜΑ, που φαίνεται ότι διατηρεί προνομιακή σχέση με το ΓΕΣ και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλο.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   diktiospartakos.blogsppot.com

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments