Για το ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ του ισραηλινού απαρτχάιντ (απάντηση στο άρθρο της Τέτας Παπαδοπούλου στην Ελευθεροτυπία)

 

—————————————————————————————————————————————————-
Posted on Δεκεμβρίου 2, 2011 by intifadagr

Από την Ελευθεροτυπία στις 30/11/2011 με προσθήκη κάποιων links

Για το ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ του ισραηλινού απαρτχάιντ

Δεν μας εξέπληξαν οι απόψεις της κ. Τέτας Παπαδοπούλου για το ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ εναντίον του ισραηλινού απαρτχάιντ («Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία», 26/11/2011, σελ. 46).

Αλλά το γιατί επέλεξε σε μια στήλη για την Ευρώπη να μας γράψει για μια «είδηση που έρχεται από τη Μέση Ανατολή» και μάλιστα με καθυστέρηση… εξίμισι ετών! (το κείμενο του Ισραηλινού καθηγητή Μεναχέμ Μάγκιντορ και του Παλαιστίνιου Σάρι Νουσέιμπε υπογράφηκε τον Μάιο του 2005!).

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του άρθρου θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

1 «Οι Βρετανοί πανεπιστημιακοί αποκλείουν τους Ισραηλινούς συναδέλφους τους -π.χ. των Πανεπιστημίων Bar-Ilan και Χάιφας» επειδή το Πανεπιστήμιο της Χάιφας παραβίασε την ακαδημαϊκή ελευθερία του καθηγητή Ιλαν Πάπε παρενοχλώντας τον επειδή επέκρινε την ισραηλινή κατοχή, και το Πανεπιστήμιο Μπαρ Ιλάν επειδή υιοθέτησε κολέγιο των -παράνομων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο- εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

2 Για το «από πού κι ώς πού ευθύνονται οι Ισραηλινοί πανεπιστημιακοί» για το ότι «συνεχίζεται η ισραηλινή κατοχή στη Δυτική Οχθη» απαντούν οι Παλαιστίνιοι ακαδημαϊκοί της καμπάνιας PACBI στο

Angela Z. Ioannidou
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο