Η σημαία των Ζαπατίστας στην Μεξικανική πρεσβεία του Λονδίνου

Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2011

από filistina

b2ap3_thumbnail_zapflag.jpgΥποστηρικτές των Ζαπατίστας  οργάνωσαν το Σάββατο 3 Δεκέμβρη μια εντυπωσιακή δράση υποστήριξης του Μεξικανικού  επαναστατικού κινήματος στα πλαίσια του Σαββατοκύριακου της αμφισβήτησης ενάντια στην καταπίεση.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν από το Λονδίνο στην περιοχή με τις πρεσβείες, όπου οι διαδηλωτές αντικατέστησαν την τρίχρωμη ιμπεριαλιστική σημαία της Μεξικανικής πρεσβείας με το κόκκινο αστέρι των Ζαπατίστας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία  με μουσική και  πανό στους δρόμους του Λονδίνου όπου και μοιράστηκαν φυλλάδια σχετικά με την  κατάσταση των Τσιάπας.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν καλή και πολλοί άνθρωποι σταμάτησαν για να μιλήσουν και να συζητήσουν τα θέματα.

Το Σαββατοκύριακο των δράσεων και διαδηλώσεων σε όλο τον κόσμο έγινε μετά από έκκληση που είχαν απευθύνει οι αντάρτες Ζαπατίστας για ένα Σαββατοκύριακο   αλληλεγγύης εναντίον ενός κύματος βίαιης πολιτικής καταστολής που απευθύνεται σε αυτούς και το Εθνικό Κογκρέσο Ιθαγενών (CNI).

 Η ανακοίνωση των Ζαπατίστας :

«Καλούμε τον καθένα να κινητοποιηθεί στις 3 και 4 Δεκεμβρίου, έτσι ώστε, σύμφωνα με τους δικούς μας τρόπους,   μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε  στους τόπους μας, να δείξουμε την αλληλεγγύη μας με τις οργανώσεις και τα άτομα που αποτελούν μέρος της Άλλης Καμπάνιας στο Μεξικό και που είναι, ή που έχουν πέσει θύματα βίας της κυβέρνησης, και να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στην καταστολή του μεξικανικού κράτους που δολοφονεί, απαγάγει, και θέτει υπό κράτηση  παράνομα   κοινωνικούς ακτιβιστές που βρίσκονται σε αντίθεση με τις πολιτικές της στέρησης, της εκμετάλλευσης και του θανάτου.

“Η κινητοποίηση των δυνάμεών μας στη χώρα θα βοηθήσουν να ελευθερωθούν οι φυλακισμένοι μας, να διασωθούν οι αγνοούμενοι, να εντοπιστούν οι δολοφόνοι και να αποδωθεί δικαιοσύνη. «Παλεύουμε κατά της ατιμωρησίας ενός διεφθαρμένου πολιτικού καθεστώτος το οποίο δεν είναι σε θέση να προσφέρει στους ανθρώπους μας, τις λύσεις που χρειάζονται για να ζήσουν καλά και ειρηνικά.

“Ο αγώνας των Ζαπατίστας συντρόφων-ισσών (compañer@s) δείχνει ότι υπάρχει ένας άλλος τρόπος και  ναι,  μπορείτε να ζήσετε καλά, με ασφάλεια και ευημερία.

 
“Έτσι,  τους επιτεθονται, τους φοβίζουν και προσπαθούν να καταστρέψουν τα σχολεία και τις κλινικές τους, δεν θέλουν     να εξαπλωθεί το παράδειγμά τους.

“Γι ‘αυτό τον λόγο ο αγώνας να αλλάξουν  τα πράγματα σε αυτή τη χώρα απαιτεί τη δέσμευσή μας, μαχητικό ακτιβισμό και την αλληλεγγύη στους  Ζαπατίστας  αδελφούς και τις αδελφές μας, το CNI, τους πολιτικούς κρατούμενους και τους αγνοούμενους.
“Καλούμε όλους να καταλάβουμε τις  δημόσιες  πλατείες των πόλεών μας  την 3η και 4η Δεκεμβρίου και να υψώσουμε τις φωνές μας για να απαιτήσουμε:

“ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ” 

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο   Υποδιοικητής Μάρκος μιλάει για το ρόλο των παγκόσμιων νεοφιλελεύθερων μέσων στα οποία, περιττό να πούμε, ότι ο  συνεχής αγώνας των Ζαπατίστας μόλις που αναφέρεται.

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=5OTy3aLBSMw","width":"800","height":"450"}

ΠΗΓΗ: vastminority.blogspot.com  indymedia.org.uk

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο