Τείχος του Έβρου: Λέμε ΟΧΙ στην απανθρωπιά, χυδαιότητα και κοροϊδία

Τείχος του Έβρου: Λέμε ΟΧΙ στην απανθρωπιά, χυδαιότητα και κοροϊδία

Η ταξική επίθεση της αντιδραστικής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ δεν εξαντλείται μόνο στους Έλληνες εργαζόμενους, αλλά στοχοποιεί και τους δυστυχισμένους μετανάστες θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που συμμετέχουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, των αντιδραστικών καθεστώτων που συνεργάζονται οι Έλληνες επιχειρηματίες και της τεράστιας καπιταλιστικής κρίσης, που σπέρνει απόγνωση και οδηγεί στη μετανάστευση και τους νέους της χώρας μας.

Σε πέντε μήνες αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών Φυλακίου καθώς και στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών. Τονίζοντας ότι το έργο αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο και τις επόμενες εβδομάδες θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος εργολάβος. «Σε λίγες εβδομάδες, μετά τον προσυμβατικό έλεγχο της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα εγκατασταθεί η ανάδοχος εταιρεία για να ξεκινήσει το έργο του τεχνητού εμποδίου, στη χερσαία ζώνη». Ο υφυπουργός δήλωσε πως “Είναι γνωστά τα προβλήματα αλλά πρέπει να τονίσω ότι για πρώτη φορά υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης μεταναστευτικών ροών στη χώρα, που έχει εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και χρηματοδοτεί την υλοποίησή του»!

Η γλώσσα του τεχνοκράτη δε μπορεί να κρύψει τις άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν οι μετανάστες, συχνά μικρά παιδιά, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που τους φυλακίζουν, δε μπορεί να ωραιοποιήσει τη δημιουργία ενός ακόμη βάρβαρου Τείχους του Αίσχους που ορθώνει ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός απέναντι στα μεταναστευτικά κύματα που πυροδοτεί και η ευρωπαϊκή ιμπεριαλιστική πολιτική (χαρακτηριστικά τα αποτελέσματα της στη Λιβύη).  Ο ολοκληρωτισμός του τεχνοκράτη αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή, αναλαμβάνει να μετατρέψει την Ελλάδα σε οχυρό της Ευρώπης Φρούριο, εγκλωβίζοντας σε Πάτρα-Ηγουμενίτσα και στο κέντρο της Αθήνας τους χιλιάδες απελπισμένους που θέλουν απλώς να περάσουν και να φτάσουν στον προορισμό τους, που είναι η ανεπτυγμένη Ευρώπη. Επιχειρεί ως μπράβος να κάνει face control σηκώνοντας τείχη που καλούνται να πληρώσουν οι αγρίως φορολογούμενοι εργαζόμενοι στη χώρα μας.

Τα ψέματα των κυβερνήσεων Παπανδρέου και της συγκυβέρνησης Παπαδήμου περί ευρωπαϊκής χρηματοδότησης κατέρρευσαν. Την απόφαση της Κομισιόν να μη χρηματοδοτήσει την προωθούμενη κατασκευή φράχτη στον Έβρο επαναβεβαίωσε η αρμόδια Επίτροπος Σ. Μάλστρομ, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Παπανικολάου. Στη γραπτή της απάντηση σημειώνει συγκεκριμένα: «Στις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές για το προταθέν ετήσιο πρόγραμμα του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων, η Επιτροπή ενημέρωσε την Ελλάδα ότι δεν θα υποστήριζε την κατασκευή του φράχτη με κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεδομένου ότι, κατά τη γνώμη της, η ενέργεια αυτή δεν συνιστά από μόνη της λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή». Παράλληλα, η Επίτροπος εκφράζει την ετοιμότητα της ΕΕ να συγχρηματοδοτήσει άλλα αποτελεσματικότερα μέτρα στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής που οι ελληνικές αρχές σχεδιάζουν να θεσπίσουν με στόχο την εξασφάλιση ενός ολοκληρωμένου συστήματος συνοριακής διαχείρισης στο σύνολο των μήκους 200 χλμ. χερσαίων συνόρων με την Τουρκία. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος 2011 για το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων (ΤΕΣ), η Ελλάδα είχε ζητήσει συγχρηματοδότηση ύψους 4,9 εκατ. EUR για την κατασκευή φράχτη μήκους 10,5 χλμ. στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία στην περιοχή του Έβρου.

Παρά την προπαγάνδα των ελληνικών κυβερνήσεων και των μεγαλοδημοσιογράφων είχαν φανεί οι προθέσεις της Ε.Ε. Η εβδομαδιαία έκδοση του Die Zeit έγραψε: ” Ο σχεδιαζόμενος φράχτης δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα καθώς δεν θα ανακόψει τα κύματα των λαθρομεταναστών, που απλά θα αλλάξουν σημείο εισόδου, πιθανότατα από το ποτάμι ή από την θάλασσα, με μοιραίες όμως συνέπειες αφού ήδη σκοτώνονται κατά δεκάδες όσοι χρησιμοποιούν αυτές τις διόδους. Και η κεντροαριστερή Süddeutsche Zeitung συμπλήρωσε: «Το ελληνικό σχέδιο είναι ξεκάθαρα μια πράξη απελπισίας. Υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις ότι ο φράχτης δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, αλλά θα το μεταφέρει αλλού».

ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ – ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η καταστολή είναι μια πολιτική επιλογή της Ευρώπης που γνωρίζει ότι είναι ατελέσφορη. Όμως, το ελληνικό αστικό κατεστημένο, οι Βρυξέλες και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν συνείδηση ότι έτσι ενισχύουν τα δίκτυα των λαθρεμπόρων, κάνουν πιο ευάλωτους τους μετανάστες, πρώτα από όλα απέναντι στους Ευρωπαίους εργοδότες που έχουν τόσο ανάγκη την εργασία των νεαρών μεταναστών, που αδυνατούν να επιλέξουν οτιδήποτε άλλο από την δουλεία με ταπεινούς όρους, με την καθημερινή τρομοκρατία της παράδοσης ή της σύλληψης από τις δυνάμεις καταστολής.
Εξάλλου ακροδεξιός δολοφόνος στη Νορβηγία και οι ομοϊδεάτες του σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα με το ΛΑΟΣ και τη Χρυσή Αυγή, έχουν την ίδια πηγή έμπνευσης πολιτικής και επιχειρημάτων με τις επίσημες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που συνεχίζουν να μιλούν για λαθρομετανάστευση, προβάλλουν τον ισλαμικό κίνδυνο δίνοντας τροφή στην Ισλαμοφοβία, στον εθνικισμό και ρατσισμό.

Εκφράζουμε ξανά την άρνηση μας στην κατασκευή του Τείχους του Αίσχους στον Έβρο.
Πρέπει άμεσα το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα με αγωνιστικές πρωτοβουλίες να αντιταχθεί στην οικοδόμηση του. Μόνη λύση το Άνοιγμα των Ευρωπαϊκών Συνόρων και η αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων στους μετανάστες.
Μονόδρομος για τον κόσμο της εργασίας η ανάπτυξη ενός νέου εργατικού διεθνισμού, αναπτύσσοντας κοινούς αγώνες για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα την εθνικότητα- φυλή-χρώμα-θρησκεία, απαιτώντας τη διάλυση των ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
www.Diktiospartakos.blogspot.com

Αφιερώνουμε στους Παπανδρέου-Σαμαρά-Καρατζαφέρη-Μπακογιάννη, το μισαλλόδοξο και εθνικιστή Καζάκη που πάει χέρι χέρι με τον Καμμένο, την τοποθέτηση του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κατά του τείχους του Έβρου!

Του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου.
“Ζούμε, όσοι κατοικούμε στον Έβρο, το δράμα της εισόδου των λαθρομεταναστών από την Τουρκία. Για την πατρίδα μας, το γεγονός αυτό είναι πρόβλημα που το διαπιστώνει αργότερα η πρωτεύουσα. Για μας όμως, τους Εβρίτες, είναι ένα καθημερινώς επαναλαμβανόμενο δράμα.
Αναφέρομαι στην αθρόα προσέλευση τόσων ανθρώπων, που άλλοτε κουβαλώντας στην πλάτη τους προσωπικές και εθνικές τραγωδίες κι άλλοτε τα βρέφη στην αγκαλιά τους, περνούν τα σύνορα, κακοποιημένοι, άρρωστοι με σοβαρές αρρώστιες, εξουθενωμένοι, μουσκεμένοι από τα νερά του ποταμού Έβρου.
Παλιότερα όσους πνίγονταν στα ορμητικά νερά του και τους ξέβραζε η θάλασσα, τους μετέφεραν στο νοσοκομείο Αλεξανδρουπόλεως. Είχα στείλει τότε μια αυτοσχέδια ευχή, επειδή μου ζητήθηκε, για να διαβάζεται στο νεκροτομείο, στην περίπτωση που δεν ήταν εύκολο να διαπιστωθεί από την περιτομή, η θρησκευτική προέλευση του νεκρού.
Ζήσαμε, πριν χρόνια, την αποκοπή, σε ναρκοπέδιο, των κάτω άκρων δύο 17χρονων παιδιών τα οποία φιλοξενήσαμε στο γηροκομείο της Μητροπόλεως για δύο χρόνια. Τελικά, τους αγοράσαμε τεχνητά μέλη, κατάφεραν να περπατήσουν και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, όπου εργάζονται μέχρι σήμερα.
Αυτός ήταν ο λόγος που, παραβλέποντας την εθνική μας ασφάλεια, συμφωνήσαμε να «σηκωθούν» τα ναρκοπέδια, γεγονός που κάποιοι αφελείς τότε χαιρέτησαν σαν αντιπολεμική κίνηση, λες κι αυτή θα μπορούσε ποτέ να γίνει μονομερώς!
Τα τελευταία δύο χρόνια το φαινόμενο εντάθηκε. Οι λαθρομετανάστες έρχονται κρατώντας πλαστικοποιημένη στα χέρια τους τη σελίδα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που προβλέπει τα δικαιώματά τους. Μόλις παραδοθούν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, την επιδεικνύουν ζητώντας απαιτητικά την εφαρμογή της.
Απορούσαμε για την κοντόφθαλμη πολιτική της Ύπατης Αρμοστείας και άλλων «ανθρωπιστικών» φορέων που μας ζητούσαν «τα ρέστα». Η άριστη συμπεριφορά των συνοριοφυλάκων και των αστυνομικών, που συνόδευαν τους λαθρομετανάστες στα νοσοκομεία Διδυμοτείχου και Αλεξανδρουπόλεως για την θεραπεία τους από τις ποικίλες μεταδοτικές ασθένειες και η «εξ ιδίων» τους εξασφάλιση τροφής και ρούχων, θεωρήθηκε ανεπαρκής. Γι’ αυτό ήρθε η FRONTEX. Πολύς λόγος για το τίποτε.
Τέλος πάντων, ποια θα είναι η πολιτική της χώρας μας πάνω σ’ αυτό το ζήτημα, δεν θα την καθορίσω εγώ. Δεν μπορώ, όμως, να μείνω απαθής μπροστά στο ενδεχόμενο μιας εκ νέου απάνθρωπης συμπεριφοράς. Μου εξομολογήθηκαν παλιότερα αστυνομικοί, τις ενοχές που ένιωθαν όταν επαναπροωθούσαν πυροβολώντας τους λαθρομετανάστες, καθώς βρίσκονταν στη μέση του ποταμού. Φοβάμαι ότι και τώρα θα ζήσουμε τραγωδίες και διόλου δεν θα μειώνει την σκληρότητά τους το γεγονός ότι θα τελούν υπό τις «ευλογίες» της ΕΕ.
Δηλαδή, τι; Όταν στοιβαχτούν οι λαθρομετανάστες στο ελληνικό ρείθρο του ποταμού, πίσω από το συρματόπλεγμα, καθώς θα χιονίζει, ή όταν φουσκώνουν τα νερά, οι άνθρωποι αυτοί θα παραμένουν εκεί νηστικοί και μουσκεμένοι για να εξαναγκαστούν να επιστρέψουν πίσω στην Τουρκία; Δεν είναι λύση αυτή, τουλάχιστον πολιτισμένη. Και εμείς θα τους βλέπουμε απαθείς να πνίγονται ή να λιμοκτονούν ή να μαστίζονται από τα κουνούπια;
Βεβαίως, το κύμα αυτό πρέπει να σταματήσει, αν και προσωπικά δεν το πιστεύω όσο συνεχίζεται η άδικη συμπεριφορά των χωρών της Δύσης έναντι των φτωχών και υπανάπτυκτων λαών του Νότου και της Ασίας. Φυσικά, η χώρα μας δεν έχει ατελείωτες δυνατότητες φιλοξενίας. Μα, όπως, τα σύνορα διασφαλίζονται από το στρατό, μόνο όταν εκλείψει και η έσχατη διπλωματική και πολιτική προσπάθεια, το ίδιο να συμβεί και τώρα.
Η καταφυγή σε εκβιαστικούς τρόπους, σε απάνθρωπες τακτικές και σε εξευτελιστικές για την ανθρώπινη προσωπικότητα μεθόδους, που θα αποβούν μομφή για τον πολιτισμό μας- τουλάχιστον τον ελληνικό- δεν είναι λύση. Το συρματόπλεγμα δεν είναι λύση. Είναι απέλπιδα προσπάθεια, εκ των προτέρων καταδικασμένη σε αποτυχία, που παραπέμπει σε άλλες περιοχές και σε άλλες εποχές.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο