ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ; Μ. Γ. Δ.

Στις 6/12/2011 στην τρίτη επέτειο ενάντια της αστυνομικής βίας και καταστολής με αφορμή την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλο, πριν τρία χρόνια από τον Ράμπο Κορκονέα, η παρουσία χιλιάδων ΜΑΤ στις διαδηλώσεις μαθητών και φοιτητών και κυρίως νέων ανθρωπών πέρα από καθαρά προκλητική, αφού θα μπορούσαν να έχουν κρατηθεί μακριά από την περιοχή των εξαρχείων και τον τόπο δολοφονίας, ώστε να μην προκαλέσουν το αίσθημα των νέων, αποδείχτηκε για άλλη μια φορά βάρβαρη και ολοκληρωτικά επικίνδυνη.

  Η 6η Δεκεμβρίου ξεκίνησε με την εισβολή των ΜΑΤ στο ελεύθερο κοινωνικό στέκι ΝΟΣΟΤΡΟΣ, όπου όταν τους ζητήθηκε ο λόγος από τους εκεί θαμώνες και παράλληλα  ένταλμα έρευνας, η προκλητική απάντηση των ΜΑΤατζήδων, ήταν η εξής: “ελεύθερο κοινωνικό στέκι δεν είναι εδώ;”.

Τα εξάρχεια μετατράπηκαν σε εμπόλεμη ζώνη, με τους “Κορκοναίους” να έχουν προμηθευτεί και νέα εφόδια καταστολής,  φακούς με εκτυφλωτικό φως, ώστε να τυφλώνουν τους αντιπάλους τους.

Τα “ράμπο” της ελληνικής αστυνομίας  ήθελαν με κάθε τρόπο να συλλάβουν όσο γίνεται περισσότερους από τους “επικίνδυνους” νέους, και αυτό φάνηκε από το γεγονός,  πως δεν δίστασαν να ρίξουν κάτω ολόκληρη τζαμαρία της εισόδου πολυκατοικίας. Στην πολυκατοικία είχαν μπει αρκετά άτομα, αφού τους άνοιξε ένοικος της, ώστε να προστατέψει όσους περισσότερους μπορούσε, “τα όργανα της τάξης” , λοιπόν, έσπασαν την τζαμαρία και προσπαθούσαν να εισβάλουν μέσα σε αυτή, αφού εκεί κρύβονταν “αδίστακτοι εγκληματίες”.

Ο αριθμός των συλληφθέντων από το χθεσινό βράδυ ανέρχεται στους 19, ανάμεσα τους οπως είναι γνωστό και ο Μενάκιος συντελεστής του ΟΜΝΙΑ. Η απαράδεκτη και προκλητική τακτική της Χούντας που βιώνουμε, αποδείχτηκε για άλλη μια φορά, με το φόρτωμα ψευδών κατηγοριών και με την απίστευτη ταλαιπωρία των συλληφθέντων. Ενώ είχε ανακοινωθεί πως θα πέρναγαν σήμερα στη μία το μεσημέρι αυτόφωρο, μετά ανακοινώθηκε πως θα περάσουν στις 2.30 και ενώ είχαμε συγκεντρωθεί αρκετοί αλληλεγγύοι για την στήριξη σαφώς όλων των συλληφθέντων μέχρι την ώρα που γράφεται το άρθρο αυτό 18.12 το απόγευμα δεν έχουν περάσει αυτόφωρη διαδικασία. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος να εξαντλήσουν και τους συλληφθέντες αλλά και τον κόσμο που είχε πάει για συμπαράσταση.

Τονίζω πως έξω από το κτίριο 16 στην ευελπίδων, παρατάχθηκε ολόκληρη διμοιρία ΜΑΤ για να προφυλάξει το κτίριο της δικαιοσύνης  από τους  ” αδίστακτους εγκληματίες”. Και ενώ οι συλληφθέντες κρατούνταν στην ΓΑΔΑ, αντί να τους βγουν οι απαραίτητες φωτογραφίες εκεί, για έναν απροσδιόριστο λόγο τους μετέφεραν στις 3 το μεσημέρι στην σήμανση στη λεωφόρο Καβάλας για φωτογραφίες…….

Τέλος σημειώνω πως στη ΓΑΔΑ οι αστυνομικοί βγάζαν βίντεο και φωτογραφίες με το κινητό τούς τους συλληφθέντες , όπως μας πληροφόρησε η δικηγόρος , όταν τους ρώτησε γιατί, η απάντηση ήταν: “και αυτοί το ίδιο δεν κάνουν στους αστυνομικούς και τα ανεβάζουν σε ιστοσελιδες;;”

 

ΖΗΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΛΟΙΠΟΝ…….ΚΑΙ  ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΕΝΑΣ ΕΥΦΥΗΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕ ΤΟΙΧΟ : Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ ΗΤΑΝ;;

 

Υ.Γ. Θερμή παράκληση, αν υπάρχει τζαμάς στην περιοχή των εξαρχείων που θέλει αφιλοκερδώς να φτιάξει την τζαμαρία της εισόδου της πολυκατοικίας θα ήταν πολύτιμο… ή μήπως θα πληρώσουν τα σπαμένα οι μπάτσοι;;

alt

 

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο