Το χρονικό στην Ευελπίδων για τη σύλληψη του Μενάκιου

Η πληροφορία από τη δικηγόρο του Μενάκιου ήταν πως μετά τις 13:00 οι συλληφθέντες θα περνούσαν από εισαγγελέα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Κατά τις 15:30 πληροφορηθήκαμε πως οι συλληφθέντες θα μεταβούν στην Καβάλας, στη σήμανση για να γίνουν φωτογραφίσεις και για να τους πάρουν τα στοιχεία.

Μερικά λεπτά αργότερα εμφανίστηκαν ομάδες των ΜΑΤ, αστυνομική κλούβα και ομάδα των ΥΜΕΤ στο κτίριο 15.

Περίπου στις 18:30 προσήλθαν οι συλληφθέντες στα δικαστήρια, δεμένοι με χειροπέδες πισθάγκωνα με συνοδεία ΥΜΕΤ και μυστικών αστυνομικών – συνοδών.

Η ομάδα των ΥΜΕΤ στάθηκε μπροστά από την είσοδο του κτιρίου.

Η δικηγόρος μας πληροφόρησε πως δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να επιβάλει το κλείσιμο της εισόδου του πρωτοδικείου από τα ΥΜΕΤ.

Στις 21:00 περίπου, είχαμε την πληροφορία πως ακόμα οι συλληφθέντες δεν είχαν περάσει από τον εισαγγελέα και πως διεκπεραίωνε τις πρωινές υποθέσεις.

Πρώτοι που προχώρησαν στον εισαγγελέα μετά τις 22:00 περίπου ήταν οι ανήλικοι συλληφθέντες.
Οι δικηγόροι μας ενημέρωσαν πως ο εισαγγελέας έκανε κήρυγμα στα ανήλικα παιδιά.

Αργότερα από φίλο ενός από τους συλληφθέντες πληροφορηθήκαμε πως ο εισαγγελέας είπε στο παιδί “εσύ κατέστρεψες το κράτος”.

Οι κρατούμενοι θα παραμένουν στη ΓΑΔΑ τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή.

Στους περισσότερους συλληφθέντες έχουν φορτώσει με κατηγορίες συμμετοχής σε ομάδα που πετούσε πέτρες και μολότωφ. Οι κατηγορίες είναι όλες κακουργηματικές. 

Οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια, καταγράφηκαν τα στοιχεία τους, όρισαν δικηγόρους και θα απολογηθούν την Παρασκευή. 

Τελευταία ενημέρωση: την Παρασκευή στις 9:30 θα γίνει απολογία των συλληφθέντων χωρίς να καλέσουν μάρτυρες διότι είναι πολλοί οι κρατούμενοι.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο