εργασιακό δελτίο 12/12/11

 

.

.

.

ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΕΙ ΑΥΡΙΟ ΟΛΟ ΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ


Σε απεργία θα προχωρήσουν αύριο Τρίτη οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της περιοχής του Θριασίου στην Ελευσίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν.Αφορμή για την απεργία, όπως εξηγούν με ανακοίνωσή τους, είναι ότι «ο ένας μετά τον άλλο οι βιομήχανοι προσπαθούν να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις, να μειώσουν τις ώρες εργασίας, τους μισθούς και τα μεροκάματα, να απολύουν.
Εχουν φτάσει στο σημείο αντί για μισθούς και δώρα να δίνουν φιλοδωρήματα με τη μορφή του “έναντι”. Με βάση το Μνημόνιο που νομοθέτησαν, καταργούν δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αίμα. Η επίθεση είναι κοινή στην Ελληνική Χαλυβουργία, στην ΤΙΤΑΝ, στον Χάλυβα, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, αλλά και σε μικρότερα εργοστάσια της περιοχής.

http://prezatv.blogspot.com/

.

.

.

.

alt

“Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους των εφημερίδων “Θεσσαλονίκη”, “Μακεδονία” και “Σπορ του Βορρά”, οι οποίοι είναι απλήρωτοι τους 4 τελευταίους μήνες και βρίσκονται, όπως και εμείς, σε επίσχεση εργασίας. Είναι αυτονόητο οτι ζούμε την ίδια αγωνία και τους ευχόμαστε ακριβώς το ίδιο που ευχόμαστε για τους εαυτούς μας: Κουράγιο , επιμονή και συγκέντρωση στον στόχο που δεν είναι άλλος απο την ΠΛΗΡΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ των δεδουλευμένων και για τους 192 συνολικά εργαζόμενους! Συνάδελφοι όσο παραμένετε ενωμένοι και σταθεροί στις θέσεις σας δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Μπορεί να μας χωρίζουν 500 χιλιόμετρα αλλά σας αισθανόμαστε δίπλα μας!” αναφέρουν οι εργαζόμενοι του ALTER.

http://www.alterthess.gr

.

.

.

.

Με συνοπτικές διαδικασίες ο πρόεδρος του Star Channel, Πάνος Κυριακόπουλος ξεκίνησε τις εκκαθαρίσεις δημοσιογράφων που δε συμμορφώθηκαν στην γενική εντολή, που δόθηκε προ μηνών, για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Την πόρτα της εξόδου, έχουν δει μέχρι στιγμής έξι (6) δημοσιογράφοι, όλοι από το δελτίο ειδήσεων.

Μέχρι και σήμερα, η πλειοψηφία των εργαζομένων, στο Star δεν έχει πληρωθεί ακόμη τον μισθό του Νοεμβρίου.

Αυτοί που απολύθηκαν πρώτοι στο Star είναι αυτοί που δεν είχαν υπογράψει τη μείωση μισθού πράγμα που υποδηλώνει τον εκδικητικό χαρακτήρα των απολύσεων αλλά και τον εκβιασμό προς τους υπόλοιπους προκειμένου να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις και να δεχτούν οι υπόλοιποι και δεύτερη μείωση μισθού.

Ενδιαφέρον θα είχε να μαθαίναμε ποιά στάση θα κρατήσει ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Star Σταμάτης Μαλέλης, πρόσωπο που στηρίζει δημόσια τη Δημοκρατική Αριστερά και φήμες κάνουν λόγο για κάθοδό του στις εκλογές ως υποψήφιος της ΔΗΜΑΡ.

http://www.alterthess.gr

.

.

.

.

.

Ανάληψη ευθύνης για ξυλοδαρμό βουλευτή

Το βράδυ της 23ης Νοεμβρίου εντοπίσαμε τον βουλευτή του Μπατσόκ Σ. Κουβέλη να μπαίνει σε ένα υπερπολυτελές Lexus, πιθανόν το αυτοκίνητο του.

Χωρίς δεύτερη σκέψη αποφασίσαμε να του επιτεθούμε.
Τον γροθοκοπήσαμε και τον ληστέψαμε, όπως άλλωστε γινεται και και από την μεριά των πολιτικών.

Στην τσάντα που του κατασχέσαμε υπήρχαν : ένα laptop, έγγραφα του Μπατσόκ, πανάκριβα στυλό, πιστωτικές με υπόλοιπο 90.000 ευρώ (!!!) και η βουλευτική του ταυτότητα.

Επίσης εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός οτι η τσάντα ήταν γεμάτη προφυλακτικά, τι μπορεί να τα χρειαζόταν ο σκατόγερος;;;

Η πράξη αυτή ήταν μια αντίδραση στην καθημερινή βία που δεχόμαστε.

Λευτεριά στους συντρόφους μας.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ.

Βία στη βία της εξουσίας.

Άγνωστοι αναρχικοί.

alt

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1362032

.

.

.

.

Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας

www.eter.gr νέο e-mail: [email protected]

Αθήνα, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση –Δελτίο Τύπου

Άσκηση διαδικασίας αυτοφώρου σε περιπτώσεις μη καταβολής επιδόματος εορτών Χριστουγέννων

Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με τις διατάξεις της Κ.Υ.Α. 19040/81 (ΦΕΚ 742/Β/81) των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας που εκδόθηκε σε εκτέλεση του άρθρου 1 του Ν. 1082/80 (ΦΕΚ 250/Α/80) καθορίζεται πάγια το σύστημα υπολογισμού του Δώρου εορτών Χριστουγέννων, στην οποία προβλέπεται ότι: Στο αρ.1, παρ.2 προϋπόθεση καταβολής του επιδόματος Χριστουγέννων 2011 είναι η ύπαρξη απασχολήσεως (εργασιακής σχέσεως) του μισθωτού μέσα στο χρονικό διάστημα από 1-5-2011 μέχρι 31-12-2011.

Στο αρ.3 παρ.1 ως βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι καταβαλλόμενες αποδοχές της 10ης Δεκεμβρίου 2011, συγκεκριμένης δηλαδή ημερομηνίας (ΑΠ 1485/07). Για τους ΑΔΑ: 4ΙΙ4Λ-Ε μισθωτούς των οποίων η σχέση εργασίας ελύθη προ της 10ης Δεκεμβρίου, λαμβάνονται υπόψη οι αποδοχές της ημέρας λύσεως της σχέσεως. Μεταγενέστερη της ημερομηνίας αυτής αύξηση αποδοχών δεν λαμβάνεται υπόψη. Στο αρ.10 παρ.1 ορίζεται ότι η καταβολή του επιδόματος Χριστουγέννων θα γίνει μέχρι της 21ης Δεκεμβρίου. Τα επιδόματα εορτών δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Η ημερομηνία 31/12 αποτελεί δήλη ημέρα (ΑΠ 40/2002 Ολ.) είναι δε το απώτερο χρονικό σημείο καταβολής του δώρου. Για την καθυστέρηση καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων, το οποίο θεωρείται τακτική αποδοχή, όπως έχει γίνει αυτό δεκτό πάγια από τη Νομολογία του Αρείου Πάγου, επισύρονται οι ποινικές κυρώσεις του ΑΝ. 690/45, όπως αντικαταστάθηκε με το αρ.8 παρ.1 του Ν. 2336/95.

Με βάση την προαναφερόμενη διάταξη, κάθε εργοδότης ή διευθυντής ή επιτετραμμένος ή με οποιονδήποτε τίτλο εκπρόσωπος οποιασδήποτε επιχείρησης, εκμετάλλευσης ή εργασίας, ο οποίος δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα στους απασχολούμενους σε αυτόν τις οφειλόμενες αποδοχές του Δώρου Χριστουγέννων, τιμωρείται κατόπιν μηνύσεως των ενδιαφερομένων ή των οργάνων του Υπουργείου Εργασίας (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) ή της οικείας Αστυνομικής Αρχής ή της οικείας επαγγελματικής οργάνωσης των εργαζομένων, με φυλάκιση μέχρι έξι (6) μήνες και χρηματική ποινή, της οποίας το πόσο δεν μπορεί να ορίζεται κάτω του 25% ούτε πάνω του 50% του καθυστερούμενου χρηματικού ποσού. Η εκδίκαση των παραπάνω υποθέσεων γίνεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου, όπως προβλέπεται από τα άρθρα 417 επ. του ΚΠΔ.

http://www.ypakp.gr/uploads/docs/4787.pdf

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή περαιτέρω πληροφορία, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος, Η Γενική Γραμματέας

http://financialcrimesnews.blogspot.com/

.

.

.

.

.

alt

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Γ.Γ Μακεδονίας-Θράκης προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

Εργαζόμενοι και ασθενοφόρα απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο από τις 8.30 έως τις 10.30, διεκδικώντας τη καταβολή των υπερωριών και τα εκτός έδρας των τελευταίων μηνών.

Η κινητοποιήση έγινε στα πλαίσια των Πανελλαδικών κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στο κλάδο, που δηλώνουν αποφασισμένοι πως θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αν δεν αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

http://www.alterthess.gr

.

.

.

.

.

.

Η εταιρεία Brainfood, με δραστηριότητα στους χώρους του βιβλίου, του περιοδικού Τύπου, του διαδικτύου, των εκτυπώσεων αλλά και της διασκέδασης, δεν είναι ούτε άγνωστη ούτε μικρό μέγεθος στην αγορά: έχοντας ως ναυαρχίδα τον εκδοτικό οίκο Οξύ, που μετρά ήδη 15 χρόνια ύπαρξης, επεκτάθηκε τα τελευταία χρόνια σε ένα ευρύ φάσμα της λεγόμενης πολιτιστικής βιομηχανίας, υποσχόμενη «ένα ποικίλο μενού που απλά ποτέ δεν θα χορταίνετε», όπως μας πληροφορεί η ιστοσελίδα της εταιρείας.

Αλλά, όπως γράφτηκε προσφυώς πριν από πολλά χρόνια, «παρ’ όλη την πρόοδο στις τεχνικές αναπαραγωγής, στους ελέγχους και στις ειδικότητες, και παρ’ όλο το αεικίνητο επιχειρηματικό δαιμόνιο, το ψωμί που προσφέρει η πολιτιστική βιομηχανία στον άνθρωπο είναι η πέτρα του στερεοτύπου». Μόνο που στο στερεότυπο της «καλής ζωής», της «τρέντι» κουλτούρας και της «ψαγμένης» διασκέδασης των χρόνων της εγχώριας ευημερίας ήρθε να προστεθεί τώρα, στα χρόνια της κρίσης, το νέο στερεότυπο της απλήρωτης εργασίας, των «φεσιών», της κυνικής αδιαφορίας των εταιρειών για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους, της διάλυσης των πιο στοιχειωδών κοινωνικών κι εργασιακών δικαιωμάτων – το στερεότυπο, με δυο λόγια, της βίαιης υποτίμησης της δουλειάς μας και της ζωής μας.

Και σε αυτό το νέο στερεότυπο, η Brainfood πρωτοστατεί. Η εταιρεία συγκαταλέγεται από το καλοκαίρι σε αυτές που έχουν κηρύξει μονομερή στάση πληρωμών, χρωστώντας χιλιάδες ευρώ σε εξωτερικούς μεταφραστές και συντάκτες, και δηλώνοντας ευθαρσώς ότι «η κατάσταση είναι και θα παραμείνει αυτή, μέχρι τουλάχιστον να ξεπεραστεί η έλλειψη ρευστότητας της αγοράς». Το τροπάριο έχει τη γνωστή συνέχεια: «Πάλι καλά να λέτε, γιατί αν θέλαμε μπαίναμε στο Άρθρο 99», «Δεν χρωστάμε μόνο σε σας», «Όλοι ζοριζόμαστε, μη γίνεστε παράλογοι», κ.ο.κ. Στερεοτυπικές τεχνοκρατικές εξηγήσεις μιας «φούσκας» που έσκασε στα μούτρα αυτών που τη δημιούργησαν και της οποίας τις συνέπειες υποχρεωνόμαστε τώρα να πληρώσουμε εμείς. Δεν θα κουραστούμε όμως να το επαναλαμβάνουμε: δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη τους, δεν θα πληρώσουμε τις ζημιές τους. Τα «χρυσά χρόνια» της ευημερίας τους ήταν για εμάς χρόνια επισφάλειας, ήταν η μακρά περίοδος προετοιμασίας του σημερινού καθεστώτος, του καθεστώτος του εργαζόμενου, του πολίτη και, σύντομα, του ανθρώπου χωρίς δικαιώματα.

Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε ενάντια και στο σημερινό καθεστώς, όπως αγωνιζόμασταν ενάντια και στο προηγούμενο. Ο ΣΜΕΔ καλεί όλους τους συναδέλφους στους οποίους οφείλονται χρήματα από την Brainfood, όπως και από κάθε άλλη εταιρεία του κλάδου, να έρθουν σε επαφή με τον Σύλλογο για να οργανώσουμε συλλογικά τη δράση μας και τις διεκδικήσεις μας.

Τώρα και πάντα, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών

Μαυρικίου 8 & Μαυρομιχάλη
Αθήνα

http://financialcrimesnews.blogspot.com/

.

.

.

.

.

Το Alterthess μετατρέπεται σε συνεταιρισμό εργαζομένων

http://www.alterthess.gr

.

.

.

.

.

Επίθεση παρακρατικών σε αντιφασιστική πορεία στο Πέραμα

…Από την αρχή της συγκέντρωσης, πριν ξεκινήσει η πορεία, μία παρέα-ομάδα 10-15 ατόμων από το Πέραμα, καθόταν σε καφετέρια απέναντι από την πλατεία Τσορμπατζόγλου και κοιτούσαν προκλητικά προς τους συγκεντρωμένους. Κατά την επιστροφή μας στην πλατεία με την ολοκλήρωση της διαδήλωσης η συγκεκριμένη ομάδα είχε φτάσει να αριθμεί τουλάχιστον 40 άτομα, τα οποία όμως δεν φαίνονταν όλα από την πλατεία. Κάποιοι συνέχιζαν να είναι έξω από την καφετέρια, όμως οι περισσότεροι ήταν μέσα στο κατάστημα BALLOON ακριβώς δίπλα στην καφετέρια και στο οικόπεδο αριστερά του καταστήματος με τα μπαλόνια. Με την ολοκλήρωση της διαδήλωσης και την αποχώρηση όσων ανθρώπων είχαν έρθει από μακρινότερες περιοχές, μαζέψαμε τα πανό και τις σημαίες και κινηθήκαμε να αποχωρήσουμε και οι τελευταίοι. Πρώτο ένα αυτοκίνητο που αποχώρησε από την κάτω πλευρά της πλατείας προς τη Λεωφ. Δημοκρατίας και πέρασε δίπλα τους δέχτηκε την επίθεση και τις απειλές τους. Ταυτόχρονα, τα άτομα που βρίσκονταν έξω από την καφετέρια επιτέθηκαν με ξύλα, κράνη και γροθιές σε μεμονωμένους διαδηλωτές που ξεκινούσαν να φύγουν με τα μηχανάκια τους. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες παρόλο τον αιφνιδιασμό τους αντέδρασαν δυναμικά ανταποδίδοντας τα χτυπήματα, γεγονός που τους έδωσε τη δυνατότητα να διαφύγουν και να αποφύγουν το λιντσάρισμα. Κατά την επίθεσή τους έριξαν και ένα μικρό μπουκάλι νερού γεμάτο με βενζίνη με ένα δυναμιτάκι εξωτερικά, που όταν έσκασε πήρε φωτιά η βενζίνη. Το έριξαν κάτω από το αυτοκίνητο διαδηλωτών που προσέτρεξαν σε βοήθεια αυτών που δέχονταν επίθεση, όμως αυτό κύλησε και όταν έσκασε προκάλεσε ζημιές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο περίοικου έξω από το πρώην σούπερ μάρκετ Ατλάντικ. Η επίθεση των φασιστοειδών κλιμακώθηκε με εφόρμηση και των υπολοίπων, που βρίσκονταν μέσα στο μπαλονάδικο και στο οικόπεδο, οι οποίοι βαστούσαν σιδηρόβεργες και πετούσαν πέτρες. Μόλις κατόρθωσαν να απωθήσουν τους λιγοστούς που βρίσκονταν στην πλατεία κι εκείνους που ξεκινούσαν να φύγουν με τα οχήματά τους, πέταξαν άλλο ένα μπουκαλάκι με βενζίνη και δυναμιτάκι, αυτή τη φορά επί της λεωφόρου Ειρήνης, προκαλώντας ανάφλεξη και ζημιές σε ένα σταθμευμένο ταξί κατοίκου. Ως αποτέλεσμα της φασιστικής επίθεσης, τρεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν στο κεφάλι και δύο ακόμα δέχτηκαν χτυπήματα με ξύλα στο σώμα τους.

Η θρασυδειλία της συγκεκριμένης ομάδας φασιστοειδών, που απαρτιζόταν κυρίως από Περαματιώτες (τα ονόματα των οποίων γνωρίζουν οι πάντες στην περιοχή), είναι κραυγαλέα. Επιτέθηκαν σε μεμονωμένους ανθρώπους την ώρα της αποχώρησής τους. Η σύνθεση της φασιστοσυμμορίας περιλάμβανε άτομα συγκεκριμένου γηπεδικού συνδέσμου του Περάματος, άτομα που έχουν περάσει ή διατηρούν στενές επαφές με νεοναζιστικές οργανώσεις, άτομα που έχουν συμμετάσχει σε ρατσιστικές επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών στη Νίκαια και τον Ασπρόπυργο, άτομα που σχετίζονται με προστασίες της νύχτας και διακίνηση ουσιών και όλοι μαζί έχουν χτισμένο τον εγκέφαλό τους με τον στόκο του τοπικισμού. Ένα-ένα μαζεμένα τα «μπουμπούκια»….

http://destato.blogspot.com/

.

.

.

.

.

.


Σε ξεπούλημα της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και εκχώρηση της εκμετάλλευσης του ομώνυμου έργου σε ιδιώτες, αντιστοιχεί η πρόσφατη μεταβίβαση δικαιώματος ψήφου επί του 100% των μετοχών της εταιρείας στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΘ), καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας.
Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, πρόσφατα υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του ΤΑΙΠΕΘ, δυνάμει πρόσφατης διυπουργικής απόφασης (αρ. ΦΕΚ 2501/4-11-2011), που εξουσιοδοτεί τον υπουργό Οικονομικών να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης. Με τη σύμβαση αυτή, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, το ΤΑΙΠΕΘ αποκτά το δικαίωμα άσκησης ψήφου επί του 100% των μετοχών της εταιρείας «Εγνατία Οδός Α.Ε.», και άρα, ελέγχει πλέον όλες τις αποφάσεις της.

http://prezatv.blogspot.com/

.

.

.

.

.

.

Η κρίση προκαλεί και προβλήματα στο περιβάλλον

ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟΙ 25 ΤΟΝΟΙ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Μια τοξική βόμβα στο κέντρο της Αθήνας, απειλεί εκατοντάδες μικροεπαγγελματίες και εργάτες, όπως και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Τόνοι χημικών παρατημένοι σε βαρέλια και δεξαμενές εδώ και πάνω από ένα χρόνο, με τις αρμόδιες κρατικές ή τοπικοδιοικητικές υπηρεσίες να μην προχωρούν σε καμία ενέργεια απομάκρυνσής τους, δείγμα κι αυτό της υποκρισίας των κυρίαρχων δυνάμεων απέναντι σε ζητήματα που άπτονται της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας στην εργασία.
Συγκεκριμένα, στην πάροδο της Ορφέως 164 (χωροταξικά ανήκει στο Δήμο Μοσχάτου/Ταύρου, δίπλα στην κατοικημένη περιοχή του Βοτανικού), βρίσκεται το παλιό εργοστάσιο της «Hellafoam» που παραμένει κλειστό πάνω από ένα χρόνο, έχοντας κλειδωμένα στο εσωτερικό του περίπου 25 τόνους επικίνδυνα χημικά. Η εταιρεία στην οποία ανήκε ο χώρος πτώχευσε δηλώνοντας ταυτόχρονα αδυναμία για την απομάκρυνση των υλικών, η οποία κοστολογήθηκε στα 60.000 ευρώ.

http://prezatv.blogspot.com/

.

.

.

.

.

Βολευτές ζητάνε χρήματα εκ των υστέρων-όλα τα ονόματα-να τα δώσουμε σε φάπες??

Τα πρώτα “πακέτα” αγωγών που έχουν καταθέσει 117 πρώην βουλευτές και συνταξιούχοι βουλευτές των δυο μεγάλων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) και διεκδικούν αναδρομικά (και με το νόμιμο τόκο) διαφορές αποδοχών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη, αναμένεται να συζητηθούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ ήδη η συζήτηση μερικών αγωγών αναβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα για τον Φεβρουάριο του 2012.

Βουευτές ΠΑΣΟΚ
Οι 52 πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν αγωγές και διεκδικούν αναδρομικά διαφορές αποδοχών είναι: Αλ. Ακριβάκης, Ιωάν. Ανθόπουλος, Ελένη Ανουσάκη, Παν. Αντωνακόπουλος, Γεωργ. Ανωμερίτης, Μαρία Αρσένη, Ιωαν. Βαθειάς, Ιωάν. Βαίνας, Βασ. Βασιλακάκης, Ηλ. Βλαχόπουλος, Χρ. Βοσνάκης, Αλέξ. Βούλγαρης, Δημ. Γεωργακόπουλος, Ιωάν. Γιαννακόπουλος, Μόσχος Γικόνογλου, Γκαλήπ Γκαλήπ, Ζορμπά (ευρωβουλευτής), Χρήστος Θεοδώρου, Ιωαν. Θωμόπουλος, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Θεόδ. Κατσανέβας, Ελεονώρα – Νόρα Κατσέλη – Καλογεροπούλου, Ιωάν. Καψής, Θεόδ. Κολιοπάνος, Ευτ. Κοντομάρης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος (1974-1993 ΝΔ και 1996-2000 ΠΑΣΟΚ), Σωκρ. Κοσμίδης, Θεόδ. Κοτσώνης, Δημ. Κουλουριάνος (ευρωβουλευτής), Φλώρος Κωνσταντίνου, Εμμ. Λουκάκης, Αναστ. Μαντέλης, Αλεξ. Μπαλτάς, Αθαν. Μπάτσος, Φραγκ. Παπαδέλλης, Ελισάβετ Παπαζώη, Ηλ. Παπαηλίας, Βασ. Παπανικόλας, Χρ. Σμυρλής – Λιακατάς, Ιωάνν. Σουλαδάκης, Σωτ. Στολίδης, Λεων. Τζανής, Ιωάνν. Τσακλίδης, Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Τσιλίκας, Αποστ. Τσοχατζόπουλος, Παν. Φωτιάδης, Αλεξ. Χρυσανθακόπουλος και Αναστ. Χωρέμης.

Βολευτές ΝΔ
Από την πλευρά της ΝΔ οι 62 πρώην βουλευτές που κατέθεσαν αγωγές είναι: Νικ. Αγγελόπουλος, Παν. Αδρακτάς, Θεοδ. Αναγνωστόπουλος, Απ. Ανδρεουλάκος, Ιωαν. Βαληνάκης, Δημ. Γαλαμάτης, Σταυρ. Δαϊλάκης, Γεωργ. Δεικτάκης, Θεοφ. Δημοσχάκης, Πέτρ. Δούκας, Ελεύθ. Ζαγορίτης, Σοφία Καλαντζάκου, Ηλ. Καλλιώρας, Γεώργ. Καλός, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Αναστ. Καραμάριος, Αντ. Καρπούζας, Θεόδ. Κασίμης, Νικ. Κατσαρός, Θεόδ. Κατσίκης, Σταυρ. Κελέτσης, Κεφαλογιάννης, Αθηνά Κόρκα – Κώνστα, Βασ. Κορκολόπουλος, Ιωάν. Κοσμίδης, (ευρωβουλευτής), Ανδρ. Κουτσούμπας, Γεώργ. Κωνσταντόπουλος, Θεόφ. Λεονταρίδης, Μιχ. Λιάπης, Αναστ. Λιάσκος, Λεων. Λυμπερακίδης, ‘Αρια Μανούσου-Μπινοπούλου, Πέτρ. Μαντούβαλος, Παν. Μελάς, Αντων. Μπέζας, Μιχ. Μπεκίρης, Νικ. Νικολόπουλος, Γεώργ. Ορφανός, Βασ. Παππάς, Αριστ. Παυλίδης, Ιωάνν. Πλακιωτάκης, Αδάμ Ρεγκούζας, Γεώργ. Σαλαγκούδης, Δημ. Σαμπαζιώτης, Παν. Σκανδαλάκης, Θεοδ. Σολδάτος, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Αριστ. Σταθάκης, Νικ. Σταυρογιάννης, Αποστ. Σταύρου, Πέτρ. Τατούλης, Ιορδ. Τζαμτζής, Νικ. Τσιαρτσιώνης, Κων. Τσιπλάκης, Αριστ. Τσιπλάκος, Σάββας Τσιτουρίδης, Γεώργ. Τσούρνος, Παρθένα Φουντουκίδου – Θεοδωρίδου, Αντ. Φούσας, Χρ. Φώλιας, Ηλ. Φωτιάδης και Ευγέν. Χαϊτίδης.

Ακόμη, αγωγή έχει καταθέσει η χήρα του Παναγιώτη Κοσιώνη, βουλευτή του Συνασπισμού (µ89-’93) και του ΚΚΕ (µ93-’04), Ιουλία Κοσιώνη και ο τέως ευρωβουλευτής του ΔΗΚΚΙ, Εμμ. Μπακόπουλος.

Επίσης, έχει καταθέσει αγωγή και ο πρώην βουλευτής Γεώργιος Παπαγεωργίου, για τον οποίο όμως δεν έχει διευκρινιστεί σε ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα ανήκει, καθώς τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΝΔ υπήρξαν βουλευτές με το ίδιο ονοματεπώνυμο.

Ήδη, από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχουν δικαιωθεί οι τέως βουλευτές Β. Μπρακατσούλας (ΠΑΣΟΚ), Αγ. Αγγελούσης και Καλλιόπη Μπουρδάρα (ΝΔ) οι υποθέσεις των οποίων έχουν παραπεμφθεί στο αρμόδιο Τμήμα, χωρίς ωστόσο να έχει προσδιοριστεί η εκδίκασή τους.

Επίσης εκκρεμούν προς εκδίκαση στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι αγωγές των κληρονόμων του Γιαν. Σκουλαρίκη (ΠΑΣΟΚ) του Αντ. Ντετιδάκη (ΠΑΣΟΚ), Ε. Ανθόπουλου (ΠΑΣΟΚ) και Ν. Παπαηλία (ανεξέρτητος).

Να σημειωθεί πάντως, ότι παραιτήθηκε από την αγωγή που είχε καταθέσει ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου η χήρα του βουλευτή του Σπ. Πλασκοβίτη.

http://prezatv.blogspot.com/2011/12/117.html#more

.

.

.

.

.

alt

.

.

.

.

.

.


Ένας στους δύο πλέον δεν βάζει πετρέλαιο

alt

Είδος πολυτελείας αποτελεί πλέον το πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή του οποίου κυμαίνεται από τα 93 έως τα 97 λεπτά του ευρώ το λίτρο. Τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος αποτυπώνουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τις επιπτώσεις της παρατεταμένης ύφεσης στην πραγματική οικονομία.

Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι η κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης έχει μειωθεί το τελευταίο δίμηνο έως 50%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ενώ υπάρχουν περιοχές όπου η κατάσταση είναι πραγματικά εφιαλτική.

Για παράδειγμα στο Νευροκόπι Δράμας από τους 650 καταναλωτές μόνο οι 10 αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης ενώ στην Αττική το ποσοστό της μείωσης φτάνει το 25%. Έτσι, αρκετοί πολίτες προκειμένου να ζεσταθούν, ειδικότερα στην περιφέρεια, είτε κόβουν μόνοι τους ξύλα είτε αγοράζουν για να λειτουργήσουν τις ξυλόσομπες τους.

Η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο εφιαλτική από του χρόνου οπότε και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ανέβει στο 1,50 ευρώ ανά λίτρο, λόγω της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το ντίζελ κίνησης.

Οι επιπτώσεις στον κλάδο των βενζινοπωλών είναι οδυνηρές. Ήδη έχουν κλείσει 1.100 πρατήρια ενώ άλλα 500 έχουν βάλει πωλητήριο χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν βρει αγοραστές.

http://left-news.blogspot.com/2011/12/blog-post_3986.html

.

.

.

.

.

 

EΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ALTER: ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


alt

Ο αγώνας των εργαζομένων του ALTER που παραμένουν απλήρωτοι παρά τις υποσχέσεις της διοίκησης του σταθμού, συνεχίζεται και κλιμακώνεται.
Το blog αυτό είναι μια ακόμη προσπάθειά τους να βγάλουν προς τα έξω ένα πρόβλημα που δεν είναι μόνο δικό τους, αλλά ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.
Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως επαγγέλματος, πρέπει να καταλάβουν ότι κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να βρεθούν στη θέση μας.
Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει είναι αμείλικτος και οι επιχειρηματίες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οικονομική κρίση καταστρατηγώντας κάθε εργατική κατάκτηση, αφήνοντας κατά μέρος τα προσχήματα.
Εμάς εδώ στο ALTER, μας βρήκαν ήδη αντιμέτωπους και θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν αμετακίνητους, όσο δεν καταβάλλουν αυτά που μας οφείλουν.
Είμαστε σίγουροι ότι οι δικές μας καρδιές ματώνουν πολύ περισσότερο από τις δικές τους, βλέποντας νεκρό τον «αέρα» του καναλιού που αποτελεί δεύτερο σπίτι μας.
Όμως, είμαστε αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουμε αν δεν δικαιωθούμε. Γιατί, αν κάνουμε εμείς πίσω, τότε η λαίλαπα που απειλεί όλα τα ΜΜΕ –και όχι μόνο- θα είναι αμείλικτη και το μέλλον του κάθε εργαζόμενου ζοφερό.
Δεν ανήκουμε κάπου, δεν υποκινούμαστε από κάποιον παρά μόνο από την ανάγκη μας για επιβίωση. Αλλά δεν είμαστε και μόνοι…
Μας στηρίζει η αγάπη του κόσμου που μας σταματάει στον δρόμο και μας ρωτάει τι θα απογίνει το κανάλι. Μας στηρίζει η συμπαράσταση από ανθρώπους που ως τώρα δεν είχαμε ξανασυναντήσει, αλλά μέχρι τρόφιμα μας στέλνουν!
Τους ευχαριστούμε και τους δηλώνουμε ότι δεν θα προδώσουμε την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους… Κρατάμε γερά!
Μας στηρίζει η συμπαράσταση των συναδέλφων μας δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών της ιδιωτικής και δημόσιας τηλεόρασης, των ραδιοφώνων και των εφημερίδων.
Τους ευχαριστούμε και τους δηλώνουμε ότι θα δώσουμε τη μάχη ως το τέλος. Και να είναι σίγουροι ότι θα νικήσουμε!
Καλούμε όλους όσοι αντιμετωπίζουν απειλές για συγχωνεύσεις, περικοπές και μειώσεις μισθών, απολύσεις, εφεδρείες, περιστασιακή εργασία και ό,τι άλλο σκαρφίζονται οι επιχειρηματίες να συνταχθούν, να ενωθούν, να οργανωθούν και να δώσουν κι εκείνοι τη μάχη τους.
Στο email [email protected] μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, αλλά και να διαβάζετε τα νέα μας. Νέα αληθινά και όχι ό,τι κατεβάζει η κούτρα του κάθε ευφάνταστου που δήθεν «γνωρίζει» και δεν διστάζει να παίζει στην πλάτη οικογενειών που δεν έχουν να φάνε!

http://antigeitonies.blogspot.com/2011/12/e-alter.html

.

.

.

.

.

Εμείς θα καταγγείλουμε για άλλη μια φορά τον τρόπο λειτουργίας των μεγαλοεργολάβων αλλά και το ανάλγητο κράτος- σύμμαχο στα συμφέροντά τους.
Καταγγέλλουμε λοιπόν τα παρακάτω:
Η άδεια διάρκειας 14 μηνών που δόθηκε στην εταιρεία VINCI για εργασίες στην εθνική οδό, έχει λήξει από τις 27/11/2011.
Η εταιρεία όφειλε να έχει κατασκευάσει το δρόμο ή να τον επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση.
Σήμερα, ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ, ο δρόμος είναι στην κατάσταση που όλοι γνωρίζουμε και οι Γάλλοι προσπαθούν να απεμπλακούν από το έργο, χωρίς κανένα κόστος.
Ο λόγος προφανής. Η ανανέωση της άδειας ή το κόστος επαναφοράς του δρόμου στην αρχική του μορφή είναι πάνω από κάθε νόμο και κάθε ανθρώπινη ζωή που κινδυνεύει, στον δρόμο καρμανιόλα.
Η Τροχαία Εθνικών Οδών κάνει τα στραβά μάτια! Αλήθεια τι θα έκανε αν ο οποιοσδήποτε πολίτης χωρίς άδεια παρενοχλούσε την κυκλοφορία?
Το κράτος απουσιάζει και καλεί τους πολίτες να πληρώνουν διόδια.
Εμείς απλά δηλώνουμε πως, αν δεν έχουμε πειστικές απαντήσεις και δεν παρέμβει η Δικαιοσύνη, θα προβούμε σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.
Ας καταλάβουν οι φίλοι μας οι Γάλλοι πως, σε ένα κράτος που κάνει τον Κινέζο, δεν είμαστε όλοι αμερικανάκια.

http://galaria2010.blogspot.com/

.

.

.

.

.

.

Παρέμβαση εργαζομένων στη διεύθυνση της “Ε”

Προχτες, Τετάρτη 7/12/11, ομάδα εργαζομένων στη Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε. (από το κυριακάτικο φύλλο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ και το ΕΨΙΛΟΝ) επισκέφθηκε τη διευθύντρια του καθημερινού φύλλου Κύρα Αδάμ και της επέδωσε γραπτή διαμαρτυρία, υπογραμμένη από 90 συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων και των τμημάτων.
Η παράσταση και το κείμενο αφορούσαν την άρνηση δημοσίευσης (λογοκρισία) απαντητικού κειμένου από τον συνάδελφο
Δημ. Ψαρρά στο επικριτικό και απαξιωτικό άρθρο [τόσο για τον ίδιο, τον οποίο χαρακτηρίζει «”κολλητό” τού προέδρου της ΕΣΗΕΑ», όσο και για τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, συνάδελφο Δημ. Τρίμη] από τον επίσης συνάδελφο του καθημερινού φύλλου Δ. Παπαθανασίου, που δημοσιεύθηκε στις 5/12/11.

http://syspeirosi.wordpress.com/

.

.

.

.

http://dai.ly/tiFQen ρεπορταζ του CNN για τους αστεγους στην Αθηνα

 http://www.dailymotion.com/embed/video/xmw6m5
Austerity drives Greeks into street από Stefanelonikitelo



Austerity drives Greeks into street από Stefanelonikitelo

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο