Κατεδάφιση Κεραίας Κινητής Τηλεφωνίας από το Συνήγορο του Πολίτη

alt  Την απόμάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας η οποία βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από σχολικές μονάδες στην περιοχή της Ασπροβάλτας, πέτυχε, μετά από καταγγελία του, ο Συνήγορος του Πολίτη.

Ειδικότερα, όπως περιγράφει η Ανεξάρτητη Αρχή: ο Συνήγορος, μετά από πολλές και συχνές καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, επισήμανε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας -Θράκης την αρμοδιότητά της για την κατεδάφιση αυθαιρέτων και σε επίσκεψή του, τον Φεβρουάριο του 2011, ζήτησε, εκ νέου, την εφαρμογή της απόφασης κατεδάφισης, τονίζοντας τη σοβαρότητα της περίπτωσης, λόγω της εγγύτητας της κεραίας σε σχολεία.

Ο Δήμος Βόλβης, στον οποίο κοινοποιούνταν όλη η αλληλογραφία για την υπόθεση, ενημέρωσε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ότι διαθέτει εργατικό προσωπικό και μηχανήματα για την κατεδάφιση της αυθαίρετης κεραίας.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μετά τη νεότερη επισήμανση του Συνηγόρου του Πολίτη σχετικά με την αρμοδιότητά της για εκτέλεση της κατεδάφισης, ζήτησε από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας την απομάκρυνση της παράνομης κεραίας και από την Πολεοδομία Λαγκαδά τη διενέργεια αυτοψίας για την επιβεβαίωση της απομάκρυνσης. Παράλληλα, πρότεινε στον υπουργό Εσωτερικών τη μεταφορά της αρμοδιότητας κατεδάφισης στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Η εταιρεία τελικά απομάκρυνε την κεραία.

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments