Εργασιακο δελτίο – 13/12/11

Την ώρα που ο κόσμος πεινάει ο χοντροΠάγκαλος θέλει κλασσική μουσική από την ΕΡΤ !!!

Ακολουθούν μερικές …απαντήσεις

alt

“Στην πύλη της Χαλυβουργίας γράφουμε όλοι μαζί μια ακόμα σελίδα στο μεγάλο βήμα των αγώνων του λαού μας. Μας δίνετε βοήθεια από το υστέρημά σας, από το μισθό που δεν έχετε, από το επίδομα ανεργίας που δεν φτάνει. Μας δίνετε δύναμη και πείσμα! Κλείσαμε μήνα σε απεργία σκληρή και συνεχίζουμε. Σπάσαμε τη σιωπή, αποδείξαμε ότι οι εργάτες έχουμε μεγάλη δύναμη. Οι βιομήχανοι ανησυχούν, ο βιομήχανος Μάνεσης αν και τρομοκρατημένος, δεν είναι μόνος του. Τον στηρίζουν γιατί έχει το ρόλο του λαγού!
Αν τα μέτρα περάσουν στη χαλυβουργία, δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Αν εδώ σπάσουν τα μούτρα τους, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο και για τα υπόλοιπα εργοστάσια. Μην ακούτε τα ψέματα των βιομηχάνων και των ανθρώπων τους…Είναι η ώρα οι βιομήχανοι να πάρουν ένα καθαρό μήνυμα που μόνο ο αγώνας των εργατών στα εργοστάσια μπορεί να δώσει!
Όλοι στον αγώνα. Η νίκη θα είναι δική μας.”    
http://antigeitonies.blogspot.com/2011/12/blog-post_7599.html

 

 

alt

“Πάνω τους”

.

.

.

Φωτογραφίες από τη σημερινή πανθριασιακή κινητοποίηση
alt

alt

.

.

.

.

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απάντησε η διοίκηση της ΕΡΤ στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, οι οποίοι αντιδρούν στην υπαγωγή των δημοσιογράφων του φορέα, στο καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων. Μετά την κίνηση αυτή, η ΠΟΣΠΕΡΤ κάλεσε τα μέλη της μαζί με τους δημοσιογράφους σε έκτακτη συνέλευση στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ (studio E)….

«Να σημειωθεί ότι η προσφυγή κατατέθηκε την ώρα που μέλη της διοίκησης της Π.Ο.Ε.ΣΥ. και εργαζόμενοι της ΕΡΤ και των άλλων δημοσίων ΜΜΕ  βρίσκονταν στη Βουλή και συνέχιζαν τη συλλογή υπογραφών της τροπολογίας και από άλλους βουλευτές, για να μην εφαρμοστεί στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης το ενιαίο μισθολόγιο, η εφεδρεία και η «σφαγή» των συμβασιούχων. Μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί υπογραφές περισσοτέρων από 150 βουλευτών.
Θεωρούμε την ενέργεια αυτή ως περίεργη εκτροπή προς τον αυταρχισμό και καλούμε την κυβέρνηση και το νέο αρμόδιο υπουργό να παρέμβει προς τη δοτή διοίκηση της ΕΡΤ, για να σταματήσει έστω και τώρα η ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. υιοθέτησε την απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των εργαζομένων στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, να καλέσουν όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή σήμερα Τρίτη, στις 5μμ.
Επίσης, καλεί όλους τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά και δημόσια ΜΜΕ αύριο, 14 Δεκεμβρίου, στις 13:30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 5), όπου θα εκδικαστεί η προσφυγή της ΕΡΤ κατά της Π.Ο.Ε.ΣΥ.», συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση.
http://tvxs.gr/

.

.

.

.

.

ΣΕΒΙΣΕ: Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα οι περισσότεροι από 190 εργάτες της εταιρείας ΣΕΒΙΣΕ, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των τροφίμων καθώς οι εργάτες παραμένουν απλήρωτοι για περίπου δύο μήνες.

ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ: Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται από την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στα τεχνικά έργα της μεγαλοκατασκευαστικής εταιρείας του Μπ. Βωβού. Χτες, βρέθηκαν ακόμη μια φορά έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Μαρούσι καθώς είναι απλήρωτοι από 14 εώς 19 μήνες και απαίτησαν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6592075&publDate=13/12/2011
.

.

.

.

.

.

.

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί μέλη και στελέχη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ) στην εταιρεία «Newsphone», στην Καλλιθέα ενάντια στο μπαράζ απολύσεων που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία της τελευταίες μέρες. Μάλιστα, η εργοδοσία μετά την παρέμβαση του συνδικάτου το μεσημέρι προχώρησε σε ακόμα τρεις απολύσεις εργαζομένων.
Παράλληλα, αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΣΕΤΗΠ ζήτησε να συναντηθεί με την εργοδοσία η οποία προκλητικά είχε μαζέψει στην είσοδο του κτιρίου μπράβους – όπως καταγγέλθηκε από το ΣΕΤΗΠ – για να εμποδίσουν τους συνδικαλιστές να μπουν στο χώρο, κάτι που βεβαίως τελικά δεν έγινε κατορθωτό. Ωστόσο, η διοίκηση αρνήθηκε τη συνάντηση με το σωματείο.
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6592179&publDate=13/12/2011

.

.

.

.

.

Η εργοδοσία της εταιρείας security ICTS που δραστηριοποιείται και στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και είναι υπόλογη για απόλυση ιδρυτικού μέλους σωματείου και για συνεχείς παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, προχώρησε στην οργάνωση «συγκέντρωσης υποστήριξης» από εργαζόμενους της εταιρείας της προκειμένου να «εκφράσουν την αλληλεγγύη τους» προς αυτήν κατά την τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Παλλήνης όπου συζητιόνταν τα παραπάνω θέματα (06/12) .

Η ομοσπονδία και τα σωματεία εργαζομένων καταγγέλουν την εταιρεία για την οργάνωση και καθοδήγηση ομάδας 80 περίπου εργαζόμενων που με τραμπούκικο τρόπο επιτέθηκαν και προπηλάκισαν λεκτικά άλλα και σωματικά τους συνδικαλιστές από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ του αεροδρομίου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ασφάλειας Χρηματαποστολών Φυλάκων (Ο.Υ.Α.Χ.Φ), το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, και το υπό ίδρυση σωματείο Κλαδικό Σωματείο Υπαλλήλων Ασφάλειας (ΚΣΥΑ), οι οποίοι συμμετείχαν στην τριμερή συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας Παλλήνης για την απολυμένη Χaρα Σταματέλου, ιδρυτικό μέλος του σωματίου της (ΚΣΥΑ).

Μαζί με την υπόθεση της απόλυσης της Χ. Σταματέλου θα συζητιόταν και οι καταγγελίες εργαζομένων στην εταιρεία που αφορούσαν περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας, καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας, απλήρωτη εργασίας, εκδικητικών απολύσεων εργαζόμενων που διεκδικούσαν τα δικαιώματα τους.

Οι «εργαζόμενοι» καθοδηγούμενοι από τον εκπρόσωπο της εταιρείας με βρισιές, απειλές, σπρωξίματα και ύπουλα κτυπήματα προσπάθησαν να ακυρώσουν την διαδικασία. Με κραυγές και με συνθήματα δεν άφηναν να ξεκινήσει η διαδικασία ενώ αυθαίρετα κατέλαβαν τον χώρο απειλώντας και βρίζοντας τους παρευρισκόμενους εργαζόμενους. Όλα αυτά γινόταν παρουσία διευθυντικού στελέχους της εταιρίας αλλά και της νομικής συμβούλου της, που με την στάση τους ενθάρρυναν τους τραμπουκισμούς και τους προπηλακισμούς. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση «κάλεσμα» από την εργοδοσία τις προηγούμενες μέρες που είχε αναρτηθεί στο επίσημο πίνακα ανακοινώσεων της εταιρείας όπου καλούσε σε «συγκέντρωση» έξω από την επιθεώρηση εργασίας Παλλήνης καθιστώντας μάλιστα την παρουσία των εργαζομένων σε αυτήν υποχρεωτική!!

Οι «υποστηρικτές» της εργοδοσίας τελικά απομακρύνθηκαν αφού καλέστηκε από τους επιθεωρητές η αστυνομία και ξεκίνησε η διαδικασία της τριμερούς. Οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας συνεχίζοντας της προκλήσεις προσπάθησαν για ακόμα μια φορά να αναβάλουν την διαδικασία με ανυπόστατα προσχήματα, αλλά και καλλιεργώντας συστηματικά κλίμα έντασης, αφού δεν άφηναν τους εκπροσώπους των εργαζομένων να τοποθετηθούν ενώ κατά διαστήματα κάποιοι από τους «υποστηρικτές» της εταιρείας που είχαν απομακρυνθεί έμπαιναν με το έτσι θέλω στην αίθουσα διακόπτοντας την διαδικασία, βρίζοντας και απειλώντας.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση του υπό ίδρυση επιχειρησιακού σωματίου που δημιουργήθηκε από την εργοδοσία και πήρε ξεκάθαρα το μέρος της, λέγοντας ότι καλώς απολύθηκε η εργαζόμενη γιατί δεν έκανε σωστά την δουλειά της,
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5851:apolysi-aegean-tromokratia-&catid=42:ergasiakes-sxeseis&Itemid=168

.

.

.

.

.

Στο Βόλο, οκτώ εργαζόμενοι της εταιρείας ΒΕΚ (συμφερόντων ΛΕΜΟΝΙΑ) βρέθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας για να καταθέσουν την επίσχεση εργασίας καθώς η εταιρεία μεταλλικών κατασκευών τους οφείλει δυο μήνες μισθούς, ενώ σε λίγες ημέρες πρέπει να καταβάλλει και το δώρο Χριστουγέννων.

Στην αδελφή εταιρεία ΜΕΚ οι εργαζόμενοι έχουν να πληριωθούν 1 μήνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τους οφείλεται το επίδομα αδείας του καλοκαιριού.

Λίγες ημέρες πριν οι εργαζόμενοι και των δυο εταιρειών είχαν βρεθεί από κοινού σε απεργιακές κινητοποίησεις ενώ όλοι έχουν υποστεί δραματική επιδείνωση του ετήσιου εισοδήματός τους αφού όλη τη χρονιά βρέθηκαν σε διαθεσιμότητες και εκ περιτροπής εργασία.

Η βιομηχανική ζώνη βουλιάζει: Όχι αργά και σταθερά αλλά γρήγορα και με επιτάχυνση

http://ergatis.wordpress.com/

.

.

.

.

.

Την επόμενη Τετάρτη, 21 Δεκέμβρη, θα ξεκινήσει η καταβολή στους επιδοτούμενους ανέργους του δώρου Χριστουγέννων για το 201.

Ο ΟΑΕΔ θα προπληρώνει και  τα επιδόματα ανεργίας που καταβάλλονται κανονικά από 21-12-2011 μέχρι και 01-01-2012 αλλά και τα επιδόματα που έχουν εγκριθεί για τους μακροχρόνια ανέργους, τα οποία θα καταβάλλονταν κανονικά μέχρι και 01-01-2012.
http://www.alterthess.gr
.

.

.

.

.

.

 Για αύριο έχει οριστεί η δίκη των 11 διαδηλωτών που συμμετείχαν σε κινητοποίηση που είχε γίνει έξω από τη χωματερή στα Ανω Λιόσια στις 21 Ιούνη 2005. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι αυτές της στάσης και της αντίστασης και της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Η κινητοποίηση είχε γίνει στην είσοδο του Στρατοπέδου ΜΑΚ, με σκοπό να εμποδίσουν τη μεταφορά λυματολάσπης στη χωματερή. Η τότε κυβέρνηση της ΝΔ είχε αντιμετωπίσει την κινητοποίηση με χημικά και δακρυγόνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις κάτοικοι και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, ενώ 12 διαδηλωτές είχαν συλληφθεί.

Το κατηγορητήριο αφορά τους: Χάρη Κωστόπουλο, στέλεχος του ΚΚΕ, Γιάννη Παπαναή, πρόεδρο τότε του Σωματείου Εργαζομένων στους Δήμους Ανω Λιοσίων – Πετρούπολης – Φυλής, Στέφανο Βλάχο, δήμαρχο Πετρούπολης, εκείνη την εποχή (αυτοί οι τρεις χαρακτηρίζονται ουσιαστικά ως υποκινητές) και τους κατοίκους Γιάννη Σιάνο, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Κώστα Κόκκινο, Βασίλη Τσομπάνη, Νίκο Μητρόπουλο, Κώστα Παπαγιάννη, Κυριακή Συρίγου και Σταύρο Κασκαρίκα.
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6592169&publDate=13/12/2011

.

.

.

.

.

.

Η αεροπορική εταιρεία Aegean προχώρησε χθες (12.12.2011)  στην παράνομη και τρομοκρατική απόλυση του Πρόεδρου του Σωματείου εργαζομένων από την Χρήστου Χριστοφόρη, παραβιάζοντας κατάφορα τις διατάξεις για την προστασία της συνδικαλιστικής δράσης.

Συγκεκριμένα, η εταιρία την ημέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, 1/12/2011, ζήτησε από τους εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη, να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, χωρίς μάλιστα να τους γνωστοποιεί το περιεχόμενο τους. Σύμφωνα μάλιστα με δήλωση του υπεύθυνου της εταιρίας, με τις συμβάσει εργασίας, θα μεταβιβάζονται οι εργαζόμενοι σε εργολάβο.

Το σωματείο των εργαζομένων και ο πρόεδρός του ενημέρωσαν άμεσα όλα τα Συνδικαλιστικά όργανα (ΓΣΕΕ, Ομοσπονδία, Ε.Κ.Θ) τα οποία κατήγγειλαν αυτές τις μεθοδεύσεις ενώ μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης έκαναν παρέμβαση ενημερώνοντας τους εργαζόμενους της εταιρίας για τις παράνομες ενέργειες της εταιρίας.

Παρ΄ όλα αυτά, η επιχείρηση, ασκώντας εκβιασμούς και τρομοκρατία και απειλώντας με απολύσεις τους εργαζόμενους, τους εξανάγκασε να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις, το περιεχόμενο των οποίων ακόμα και μέχρι σήμερα οι ίδιοι δεν γνωρίζουν.

Ο μοναδικός που δεν υπέγραψε την ατομική σύμβαση του σύγχρονου δουλεμπορίου, ήταν ο σημερινός Πρόεδρος του σωματείου και  για το λόγο  αυτό  χθες 12-12-2011 απολύθηκε και έτσι να ήρθε να προστεθεί στις 85 μέχρι στιγμής απολύσεις συνδικαλιστών!
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5851:apolysi-aegean-tromokratia-&catid=42:ergasiakes-sxeseis&Itemid=168

.

.

.

.

..

Κατάληψη στα γραφεία του Alter στη Θεσσαλονίκη
Με ένα πανό που έχουν αναρτήσει έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο Θεσσαλονίκης του ALTER οι εργαζόμενοι στο σταθμό προσπαθούν να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους καθώς εδώ και λίγες μέρες έχουν καταλάβει τον χώρο και διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους
http://www.alterthess.gr

.

.

.

.

.

.

.

Αποφασισμένοι να βγουν νικητές από τον πολυήμερο αγώνα τους, οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα «Πόρτο Καρράς» στη Χαλκιδική συνεχίζουν τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Δηλώνουν πως δεν κάνουν πίσω από τις διεκδικήσεις τους και απαιτούν από την επιχείρηση εδώ και τώρα να τους πληρώσει όλα τα δεδουλευμένα που τους οφείλει.
Χτες, ο διευθυντής της επιχείρησης, που ήταν να δικαστεί στο αυτόφωρο για μη καταβολή δεδουλευμένων, ζήτησε και πήρε αναβολή της δίκης για τις 20 Δεκέμβρη οπότε έχει οριστεί να γίνει και η δίκη των τριών συνδικαλιστών μετά από μήνυση που είχε υποβάλει η εργοδοσία.

Η εταιρεία οφείλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα Σεπτέμβρη, Οκτώβρη και Νοέμβρη, επίσης οφείλει άδειες και επίδομα αδείας στους εποχιακά εργαζόμενους που έχουν απολυθεί κατά τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβρη, Οκτώβρη και Νοέμβρη.
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6592151&publDate=13/12/2011

.

.

.

.

.

.

.

Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ φαίνεται να δρομολογεί η κυβέρνηση από 1/1/2012. Οι αυξήσεις αναμένεται να κυμανθούν έως και 15% για ορισμένες κατηγορίες καταναλωτών και αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδος, αφού πρώτα βέβαια γνωμοδοτήσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για το ύψος της αναπροσαρμογής των τιμολογίων και προσφέρει την απαραίτητη κάλυψη στη ΔΕΗ για να προχωρήσει στην απαράδεκτη αύξηση. Η πρώτη αύξηση θα γίνει στην αρχή του νέου έτους και η δεύτερη από 1ης Ιουλίου 2012.
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5847:deh-ayksiseis&catid=101:poiotitazois&Itemid=297

.

.

.

.

.

 

Επιστρέφει στη δουλειά με δικαστική απόφαση
Δικαιώθηκε δικαστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΠΠΗΤ) Χρήστος Μαΐδης, που πρόσφατα είχε απολυθεί από το ΔΟΛ και επιστρέφει στη θέση του με τα ίδια εργασιακά δεδομένα. Η εκδικητική απόλυση – συνδικαλιστική δίωξη δεν πέρασε.
http://financialcrimesnews.blogspot.com/
.

.

.

.

.

Στην υπηρεσία της εργοδοσίας ο νόμος για τις «Ενώσεις Προσώπων»
Η σύμβαση, που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Γενάρη 2012, προβλέπει μειώσεις μισθών της τάξης του 10% για το 90% του προσωπικού και ως και 40% για το υπόλοιπο 10%, με το τελικό μισθολογικό κόστος να διαμορφώνεται στα επίπεδα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Παράλληλα, ενεργοποιείται το διευθυντικό δικαίωμα για διευθέτηση χρόνου εργασίας, με 10ωρη ημερήσια εργασία κατά τους μήνες που ο όγκος της παραγωγής αυξάνεται και με αντίστοιχη μείωση ωρών εργασίας κατά τους μήνες που ο όγκος της παραγωγής είναι μειωμένος. Η αμοιβή θα είναι ίση με την αμοιβή για εργασία 40 ωρών την εβδομάδα και στην περίοδο του αυξημένου και στην περίοδο του μειωμένου ωραρίου.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων, αφού σημείωσαν ότι υπάρχουν και ζητήματα νομικής υφής και «επιφυλάσσονται για την άσκηση νόμιμων δικαιωμάτων», έκαναν λόγο για «ταφόπλακα» στις εργασιακές σχέσεις. Ταυτόχρονα, κατέκριναν τη σχετική νομοθεσία, επισημαίνοντας ότι το αποτέλεσμα των νομοθετικών αλλαγών που έχουν θεσπιστεί είναι να μην εκπροσωπούνται, ουσιαστικά, οι εργαζόμενοι και τα συμφέροντά τους, να μη γίνονται διαπραγματεύσεις και, στην πράξη, να καταργούνται, όχι μόνο οι κλαδικές συμβάσεις, αλλά και τα Συνδικάτα.

Η διοίκηση του Ομίλου, στον οποίο ανήκει η γαλακτοβιομηχανία «Ολυμπος» στη Λάρισα – και μαζί η «Τυράς» στα Τρίκαλα, η «Ροδόπη» στην Ξάνθη και άλλες στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία – όχι μόνο υποστηρίζει ότι όλες οι διαδικασίες είναι νόμιμες, αλλά ισχυρίζεται πως και το περιεχόμενο της επιχειρησιακής σύμβασης, δηλαδή οι μειώσεις μισθών και η κατάργηση του 8ωρου, είναι προς όφελος των εργαζομένων(!) καθώς – όπως επισημαίνει – η εταιρεία δεν προβαίνει σε απολύσεις εργαζομένων για να μειώσει το μισθολογικό κόστος.
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6591947&publDate=13/12/2011

.

.

.

..

.

.

Το ΣΜΤ και αριστερές παρατάξεις του χώρου των μηχανικών καλούν την Τετάρτη στις 8πμ έξω από το ΤΣΜΕΔΕ και στη συνέχεια πορεία στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) όπου στις 9:30 έχει συγκέντρωση η ΕΜΔΥΔΑΣ, το ΤΕΕ και σύλλογοι μηχανικών.

Θα ακολουθήσει πορεία στην Τράπεζα της Ελλάδος

Ανακοίνωση Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών:
Όλοι στην κινητοποίηση για το ασφαλιστικό

Ανακοίνωση ΕΜΔΥΔΑΣ και ΤΕΕ:
24ωρη απεργία-αποχή Μηχανικών την Τετάρτη 14/12

ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης ΕΜΔΥΔΑΣ:
Όλοι οι μηχανικοί την Τετάρτη 14/12 στο δρόμο
Υπογράφουμε ενάντια στο “κούρεμα” των αποθεματικών και τη ληστρική αύξηση εισφορών :
http://www.gopetition.com/petitions/tsmede.html
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1362530

.

.

.

.

.

Εργαζόμενοι στον ΔΟΛ ξεκίνησαν στάση εργασίας περίπου στις 3 το μεσημέρι σήμερα. Η κίνηση τους έρχεται μετά από αποστολή e-mail ότι δεν θα πληρωθούν το 15νθήμερο.

Καταγγελία στο ΕΣΡ με αφορμή το περιεχόμενο που εκπέμπεται από τον τηλεοπτικό σταθμό Alter, έκανε η Digea, ζητώντας ουσιαστικά από την ανεξάρτητη αρχή να διευκρινίσει αν η εκπομπή αυτή είναι νόμιμη.
Ειδικότερα και όπως αναφέρεται στην καταγγελία, η εταιρεία της οποίας μέτοχοι είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας και η οποία μεταφέρει το τηλεοπτικό σήμα του Alter ψηφιακά, με δεδομένο ότι εδώ και ένα περίπου χρόνο το κανάλι, δεν έχει καταβάλει το αντίτιμο για την υπηρεσία αυτή, ρωτά να πληροφορηθεί αν η εκπομπή του είναι νόμιμη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΜΕΙΩΣΗ 20% ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΛΙΣΤΑ ΜΕ 2000 ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ 4ΗΜΕΡΟ!!!

-Την προηγούμενη εβδομάδα η εργοδοσία της Ναυτεμπορικής κάλεσε όλους τους εργαζομένους για υπογραφή ατομικών συμβάσεων 3ετους διάρκειας με μειώσεις από 17%-20% για όλους τους μισθούς πάνω από 1250 ευρώ μικτά.

-32.000 αιτήσεις προσέλκυσε μέσα σε τρεις ημέρες η αγγελία πρόσληψης 750 τηλεφωνητών και τηλεφωνητριών που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα από θυγατρική του ΟΤΕ (ΟΤΕ Plus).
Σύμφωνα με στελέχη του ΟΤΕ, πολλοί από αυτούς είναι απόφοιτοι ΑΕΙ που καλούνται να εργαστούν σε ωράριο μειωμένης απασχόλησης 4 – 6 ώρες ημερησίως.

http://prezatv.blogspot.com/

.

.

.

alt

http://ergasiakodeltio.wordpress.com

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο