Η Παλαιστινιακή σημαία στο κτίριο της UNESCO

 

 

alt

 

«Πρόκειται για μια πραγματικά ιστορική στιγμή», δήλωσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, σε μια ομιλία που καταχειροκροτήθηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος.

«Ελπίζουμε ότι το γεγονός αυτό θα αποτελέσει μια καλή αφετηρία για την Παλαιστίνη για την είσοδό της ως μέλος σε άλλους οργανισμούς», πρόσθεσε.
 
Η Παλαιστίνη έγινε δεκτή ως μέλος της UNESCO τον Οκτώβριο. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των ΗΠΑ, η οποία στη συνέχεια διέκοψε τη χρηματοδότησή της προς τον οργανισμό.
 
Στόχος των Παλαιστίνιων είναι η αναγνώριση του κράτους τους ως μέλος των Ηνωμένων Εθνών, ωστόσο, η Ουάσινγκτον απειλεί με βέτο, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να προηγηθεί μια διαπραγμάτευση με το Ισραήλ.
 
Πάντως, ο Αμπάς διευκρίνισε σήμερα πως οι προσπάθεια πλήρους ένταξης στα Η.Ε. και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς συνεχίζονται. «Είμαστε σε συζητήσεις. Δεν έχουμε ζητήσει ακόμη σχετική ψηφοφορία, αλλά αυτό θα μπορούσε ν συμβεί οποιαδήποτε στιγμή. Αν δεν λάβουμε την πλειοψηφία, θα κάνουμε αίτηση ξανά και ξανά», τόνισε.

alt

 tvxs.gr

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο