Αίγυπτος-Μπαχρέιν: Οι γενναίες γυναίκες της Μέσης Ανατολής

 

“Πιστεύουν ότι  είναι γενναίοι;” ρωτάει η  Toqa Nosseir, μια 19-ετών, φοιτήτρια,για τις επιθέσεις στις γυναίκες. “Πού είναι η αξιοπρέπεια;”

alt

Αυτή η συγκλονιστική εικόνα δείχνει Αιγύπτιους στρατιώτες να σέρνουν αυτή τη γυναίκα ΄στο δρόμο ενώ ένας στρατιώτης την κλωτσάει με δύναμη στο στήθος.  Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε χτυπηθεί αμέτρητες φορές στο κεφάλι και το σώμα με μεταλλικό κλομπ .

alt

Αυτή η γυναίκα φωνάζει από τον πόνο, αφού χτυπήθηκε άγρια από τους   πέντε άνδρες στρατιώτες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Αυτές είναι  μόνο ελάχιστες από τις  εκατοντάδες επαίσχυντες αδικίες που σημειώθηκαν  στην Πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, στην πλατεία όπου το Σάββατο ο στρατός της Αιγύπτου ανέλαβε να συντρίψει  τις διαμαρτυρίες κατά της κυριαρχίας του.

Η Aya Emad δήλωσε  ότι τα στρατεύματα την έσυραν από τα μαλλιά  και τη μαντίλα της στο αρχηγείο του Υπουργικού Συμβουλίου. Η 24 χρονη είπε ότι οι στρατιώτες  την κλότσησαν στο έδαφος, ένας αστυνομικός της έκανε ηλεκτροσοκ και ένας δεύτερος την χτύπησε στο πρόσωπο, σπάζοντάς της τη μύτη.

Η Mona Seif, ακτιβίστρια  που ήταν υπό κράτηση την  Παρασκευή, είπε ότι είδε έναν αξιωματικό να χαστουκίζει επανειλημμένα μια ηλικιωμένη κρατούμενη.

“Ήταν μια αποτρόπαια σκηνή”,είπε η Seif   στο  ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Nahar «δεν έχω ξαναδει ποτέ κάτι τέτοιο στη ζωή μου.”

 

alt

Αυτή η γυναίκα έχει χάσει τη συνείδησή της και είναι αιμόφυρτη   μετά από ξυλοδαρμό του στρατού σε συγκρούσεις μεταξύ   διαδηλωτών και στρατιωτικής αστυνομίας.

 alt

alt

Αιγύπτιοι στρατιώτες χρησιμοποιούν ωμή βία για να ανακόψουν αυτή την γυναίκα,  την τραβούν από τα μαλλιά και την συλλαμβάνουν   κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την στρατιωτική αστυνομία κοντά στην Πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

alt

Αιγύπτιοι στρατιώτες συγκρούονται με αυτή τη γυναίκα  κοντά την πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

 

alt

Μια γυναίκα και δύο άνδρες  διαδηλωτές  χρησιμοποιούν ένα κομμάτι μετάλλου ως ασπίδα ενώ πετάνε πέτρες   στο εσωτερικό του κτιρίου του Κοινοβουλίου κοντά στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

 

alt

Δύο γυναίκες  φωνάζουν αντι-στρατιωτικά  συνθήματα κοντά στο υπουργικό συμβούλιο στο Κάιρο.

Η Nosseir προσχώρησε  στην  διαμαρτυρία παρά τις αντιρρήσεις  των γονιών της, επειδή δεν μπορούσε να ανεχθεί τις συγκρούσεις που είχε δει.

«Κανείς δεν μπορεί να εγκρίνει ή να αποδεχθεί ό, τι συμβαίνει εδώ», είπε.

“Το Στρατιωτικό Συμβούλιο θέλει να φιμώσει κάθε κριτική. Θέλει να παραμείνει στην εξουσία … Δεν θα δεχθώ αυτή την ταπείνωση μόνο για χάρη της σταθερότητας. “

Κοντά στην Tahrir, οι διαδηλωτές έδειχναν τις εφημερίδες με την εικόνα της μισόγυμνης γυναίκας στην πρώτη σελίδα   διερχόμενα αυτοκίνητα, φωνάζοντας:  “Αυτός είναι ο στρατός που μας προστατεύει!”

 

alt

Μια γυναίκα  θρηνεί τους αιγυπτιους διαδηλωτές που σκοτώθηκαν κατά τις τελευταίες συγκρούσεις με τους στρατιώτες, ενώ περιμένουν να παραλάβουν τα σώματά τους μπροστά από το νεκροτομείο στο Κάιρο.

ΜΠΑΧΡΕΪΝ

Παρόμοιο το σκηνικό και στο Μπαχρέιν όπως απεικονίζεται σε βίντεο  που δείχνει μια ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην οποία ασκείται βία από μια αστυνομικίνα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα για να διαλύσει μια διαδήλωση αρκετών εκατοντάδων ατόμων στα περίχωρα της πρωτεύουσας Μανάμα,  όπου πολλές γυναίκες οργάνωσαν μια καθιστική διαμαρτυρία, κλείνοντας έναν κεντρικό δρόμο.

alt

Διαδηλώτριες υπέρ της μεταρρύθμισης τρέχουν για να προφυλαχθούν καθώς η αστυνομία πετάει δακρυγόνα,   στο Άμπου Seba χωριό, στα βόρεια της Μανάμα, Μπαχρέιν.

 

alt

Η ακτιβίστρια  Zainab al-Khawaja  ενώ διαμαρτύρεται για την σύλληψή της  στο χωριό Abu Seba χωριό, στα βόρεια της Μανάμα.

 

alt

Η αστυνομικός σέρνει την Zainab al-Khawaja στο έδαφος το πάτωμα μετά από τη σύλληψη της για τη συμμετοχή σε καθιστική διαμαρτυρία.

Μια έκθεση από ομάδα εμπειρογνωμόνων σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το Νοέμβριο, διαπίστωσε ότι στο Μπαχρέιν κατά τη διάρκεια της προσπάθειας του καθεστώτος να συντρίψει την εξέγερση που ξεκίνησε τον Μάρτιο, οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποιούν υπερβολική βία  και διεξάγεται συστηματική κακοποίηση των κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων των βασανιστηρίων.

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο