Η οικογένεια του Β.Αρριγκόνι απαντά στην έκκληση που δέχτηκε από τις οικογένειες των κατηγορουμένων για την δολοφονία του Βιττόριο

#f5f5f5;" title="Torna in vita il blog dell'attivista ucciso, «Guerrillaradio»: continuerà a dar voce ai testimoni di tutte le ingiustizie.">
#f5f5f5;" title="Roma, 20 dicembre 2011, Nena News – È stata un'udienza, l'ottava, breve ma di una certa importanza.">Ρώμη, 20 Δεκεμβρίου 2011

#f5f5f5;" title="Roma, 20 dicembre 2011, Nena News – È stata un'udienza, l'ottava, breve ma di una certa importanza.">Χθες, μετά από τρεις μήνες διαδικαστικών θεμάτων η δικαστική ακρόαση, που λαμβάνει χώρα στην πόλη της Γάζας για την δολοφονία του Βιττόριο Αρριγκόνι, έχει κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός. Η Στρατιωτική εισαγγελία οδήγησε στο δικαστήριο τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή, όπου βρέθηκαν εικόνες από την απαγωγή του Βικ. Στην ακρόαση η εισαγγελία αναφέρθηκε κυρίως  στο τμήμα εκείνο της ταινίας που σε απευθείας σύνδεση στις 14 του περασμένου Απριλίου οι σαλαφιστές επεδίωκαν με βάση τα λεγόμενά τους την ανταλλαγή μεταξύ του ιταλού ακτιβιστή και του πνευματικού ηγέτη της ισλαμικής ένοπλης ομάδας ” Τawhid Wal Jihad, o oποίος είχε συλληφθεί στις αρχές του 2011 από τις δυνάμεις ασφαλείας της κυβέρνησης της Χαμάς. 

#f5f5f5;" title="Roma, 20 dicembre 2011, Nena News – È stata un'udienza, l'ottava, breve ma di una certa importanza.">Η ακρόαση μεταδόθηκε με ανταπόκριση του δικτύου “Guerrillaradio” στην Ιταλία, και διαβάστηκε μια επιστολή προς την μητέρα και την αδερφή του Βιττόριο – Εgidia και Alessandra Beretta Arrigoni- με την οποία οι τρεις από τις τέσσερις οικογένειες των κατηγορουμένων “ζητούν συγχώρεση”.

#f5f5f5;" title="Roma, 20 dicembre 2011, Nena News – È stata un'udienza, l'ottava, breve ma di una certa importanza.">Αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο οι τρεις κατηγορούμενοι να καταδικαστούν σε θάνατο, η μητέρα και η αδερφή του Βιττόριο εξέφρασαν την ελπίδα τους, ότι η διαδικασία αυτή λαμβάνει χώρα σε τακτική βάση και σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβέπονται από το διεθνές δίκαιο και μπορεί να ρίξει φως στην δολοφονία του Βικ. Πάνω απ’όλα η μητέρα και η αδερφή του δολοφονημένου ιταλού ακτιβιστή τόνισαν πως δεν έχει ζητηθεί από εκείνες, ούτε επιθυμούν μια πιθανή θανατική ποινή, σε περίπτωση καταδίκης των κατηγορουμένων. Είναι μια θέση που συνάδει με τις πολιτικές και ανθρώπινες αρχές και αξίες του Βιττόριο και της οικογένειάς του και είναι σημαντικό να εκφραστεί δημοσίως. Αλλά εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός, όπως είπαν και οι δύο, να αποδειχτεί τι συνέβη τη νύχτα μεταξύ 14 και 15 Απριλίου, όταν οι απαγωγείς αποφάσισαν να σκοτώσουν τον ακτιβιστή και να μην τηρήσουν το τελεσίγραφο, που οι ίδιοι είχαν ξεκινήσει.

#f5f5f5;" title="Roma, 20 dicembre 2011, Nena News – È stata un'udienza, l'ottava, breve ma di una certa importanza.">Σε αυτό το σημείο δεν παρείχε νέα στοιχεία με τη δήλωση, που έκανε χθες στο δικαστήριο ο Tamer Hasasnah, ο εναγόμενος, ο οποίος έχει παραδεχθεί χωρίς δισταγμό, ότι πυροβόλησε τον Βικ και εκείνος ανέβασε τις φωτογραφίες στον υπολογιστή. Ο Hasasnah σε ερωτήσεις της Εισαγγελίας και στο αίτημα παροχής διευκρινίσεων, που διατύπωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, απάντησε, ότι η απόφαση να σκοτώσουν τον Βιττόριο είχε ληφθεί από δύο άλλα μέλη των σαλαφιστών, τους : Βreizat Abdel Rahman, ηγέτη της ομάδας, και το δεξί του χέρι Omari Bilal. Aλλά κανείς από τους δύο δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την δήλωση αυτή, αφού και οι δύο έχουν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας της Χαμάς κατά την διάρκεια μιας μάχης που πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες μετά την δολοφονία του Β.Αρριγκόνι.

#f5f5f5;" title="L'udienza si è svolta mentre veniva diffusa in rete la lettera di risposta della madre e della sorella di Vittorio – Egidia Beretta e Alessandra Arrigoni – alla «richiesta di perdono» inviata dalle famiglie di tre dei quattro imputati.">Οι δικηγόροι των τεσσάρων κατηγορουμένων φαίνεται πως ένα μεγάλο μέρος της αμυντικής στρατηγικής τους στο δικαστήριο, το στηρίζουν στον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξαν οι Breizat και Omari, προκειμένου να ελαφρύνουν την θέση των κατηγορουμένων. Στη Γάζα, ωστόσο, λέγεται ότι αναμένεται μια ετυμηγορία πλήρους ενοχής για τους τρεις βασικους κατηγορουμένους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την ποινή του θανάτου. Εξ ου και η έκκληση προς την οικογένεια Αρριγκόνι. 

#f5f5f5;" title="L'udienza si è svolta mentre veniva diffusa in rete la lettera di risposta della madre e della sorella di Vittorio – Egidia Beretta e Alessandra Arrigoni – alla «richiesta di perdono» inviata dalle famiglie di tre dei quattro imputati.">Η επόμενη ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματιστεί για τις 5 Ιανουαρίου του 2012.

#f5f5f5;" title="L'udienza si è svolta mentre veniva diffusa in rete la lettera di risposta della madre e della sorella di Vittorio – Egidia Beretta e Alessandra Arrigoni – alla «richiesta di perdono» inviata dalle famiglie di tre dei quattro imputati.">http://vik-vittoriothewinner.blogspot.com/2011/12/palestina-oggi-20-dicembre-2011.html

alt          

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο