10 χρόνια

εργασιακό δελτίο 22/12/2011 


Η μη καταβολή επιδόματος Χριστουγέννων αποτελεί ποινικό αδίκημα, το οποίο διώκεται κατά τη διαδικασία του αυτοφώρου, ύστερα από σχετική μήνυση
Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 19040/1981:

• Το δώρο πρέπει να καταβληθεί μέχρι σήμερα, 21 Δεκεμβρίου.

• Καταβάλλεται ολόκληρο, δηλαδή ένας πλήρης μισθός, εφόσον η σχέση εργασίας διήρκεσε ολόκληρη τη χρονική περίοδο από 1 η Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Αν η σχέση εργασίας διήρκεσε λιγότερο, καταβάλλονται 2/25 του μηνιαίου μισθού για κάθε 19 ημέρες εργασίας.

• Υπολογίζεται επί των πράγματι καταβαλλομένων αποδοχών κατά την 10 η Δεκεμβρίου και προσαυξάνεται με τη νόμιμη κατά Κυριακές και αργίες εργασία, ως και τη νόμιμη υπερωριακή και νυχτερινή εργασία, εφόσον παρέχονται κατά τρόπο τακτικό και μόνιμο.

• Δώρο δικαιούνται αναλόγως του αριθμού των ημερών εργασίας τους όσοι εργάστηκαν τη χρονική περίοδο από 1 ης Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου.

• Στον εργάσιμο χρόνο συνυπολογίζεται ο χρόνος αποχής από την εργασία των γυναικών προ και μετά τον τοκετό, ενώ οι εργαζόμενοι που ήταν ασθενείς δικαιούνται του δώρου ανάλογα με τη διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης, αφού όμως αφαιρεθούν οι ημέρες ασθενείας, για τις οποίες έλαβαν επίδομα ασθενείας.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=333426
.

.

.

.

Ερχονται απανωτά κανόνια στην αγορά, εταιρείες κλείνουν !

Έκπληκτοι οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ, άκουγαν χθες φθάνοντας στο γραφείο το νέο:

Η επιχείρηση προτίθεται να προσφύγει στο άρθρο 99. Να κηρύξει ουσιαστικά πλήρως στάση πληρωμών, διαλύοντας και τις τελευταίες ελπίδες των εργαζομένων ότι θα στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων και θα έκανε αυτό που όφειλε: Την καταβολή τουλάχιστον του δώρου των Χριστουγέννων και ένα μέρος των οφειλών, ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν ήδη οι εργαζόμενοι της εξαγγείλει, απαιτώντας τα δεδουλευμένα τους.

Η άλλοτε εφημερίδα των συντακτών, η εφημερίδα που πρωτοστατεί  δημοσιογραφικά στην αμφισβήτηση του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, κρατά απλήρωτους τους εργαζόμενους της από τον περασμένο Αύγουστο. Από τότε που άρχισε ο κύκλος των πρόσφατων περιπετειών της, όταν ήδη από τα μέσα Ιουλίου η επιχείρηση, ανακοίνωνε ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα στην εξόφληση του μήνα με μια ανακοίνωση στην πόρτα του ασανσέρ Παρασκευή απόγευμα και υπογραφή «εκ της διοικήσεως».
Με το μυαλό στις καλοκαιρινές διακοπές οι εργαζόμενοι πληροφορούνταν ότι δεν θα πληρωθούν, εν αναμονή της υπογραφής κάποιου τραπεζικού δανείου το οποίο θα δινόταν έναντι κάποιου «μπίζνες πλαν» εξυγίανσης.
Το δάνειο θα έκλεινε αρχικά υποτίθεται τέλη Ιουλίου, ο Ιούλιος έγινε μέσα Αυγούστου, τα μέσα Αυγούστου από Σεπτέμβριο και συνεχείς διαβεβαιώσεις ότι το δάνειο όπου νάναι κλείνει.  «Έκλεισε κατά 98%» έλεγαν οι συνεχείς διαβεβαιώσεις του γενικού διευθυντή κ. Πολυκανδριώτη, με τους εργαζόμενους να βάζουν συνεχώς πλάτη, μην επιλέγοντας ακόμη και τις απεργιακές κινητοποιήσεις, φοβούμενοι ότι οι απεργίες μπορεί να δυναμίτιζαν τη συμφωνία και να έπλητταν την εφημερίδα.

Μία συμφωνία για δάνειο που οι εργαζόμενοι ήξεραν πολύ καλά ότι δεν θα πάει για να ξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους, αλλά για να αποζημιωθούν με «οικειοθελή» απόλυση όσοι από αυτούς δεν άντεχαν την πολιτική «σοκ και δέος» που είχε αρχίσει να εφαρμόζει η διοίκηση. Το περιβόητο «μπίζνες πλαν» μιλούσε για περικοπή του κόστους κατά 50%, δηλαδή προέβλεπε μαζικές απολύσεις, θεωρώντας ως μοναδικό πρόβλημα το υποτιθέμενο υψηλό εργατικό κόστος. Έστω και έτσι  οι εργαζόμενοι αποδέχονταν ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί για όσους τυχερούς απέμεναν μετά την επιλογή…
Και ας μην έφταιγαν οι εργαζόμενοι ούτε για την ευρύτερη οικονομική κρίση που δεν θα μπορούσε να αφήσει αλώβητες τις επιχειρήσεις των ΜΜΕ, ούτε για την όποια κακοδιαχείριση στην εταιρία, ούτε για τις επιλογές της εκδότριας, που στις συνεχείς εκκλήσεις των εργαζομένων να βρει λύση άμεσα στο πρόβλημά τους, παρέπεμπε στο τραπεζικό δάνειο που δεν ερχόταν και το οποίο έθετε η ίδια ως βασική προϋπόθεση για να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας.
Στις συνεχείς εκκλήσεις της εργασιακής επιτροπής ότι από την εφημερίδα ζουν 800 και πλέον εργαζόμενοι, ότι η υπομονή τους εξαντλήθηκε κλείνοντας πλέον πέντε μήνες απλήρωτοι, ότι ο κόσμος δεν έχει να φάει, χρωστά νοίκια, δάνεια, υποχρεώσεις, η εργοδοσία σήκωνε τα χέρια ψηλά, φορτώνοντας το πρόβλημα στις τράπεζες.

Κι’ όμως είναι η Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ που διαβεβαίωνε την επιτροπή κεφαλαιαγοράς λίγους μήνες πριν ότι πληρώνει κανονικά όλες τις οφειλές πλην εργαζομένων.
Κι’ όμως είναι η Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ  που διαβεβαίωνε στην επιτροπή συμφιλίωσης, ότι το ρεύμα είναι πολυτιμότερο από τους εργαζόμενους, απαντώντας στην ερώτηση της γενικής γραμματέως γιατί δεν κάνει κάποια ρύθμιση με τη ΔΕΗ.
Είναι η Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ που μέχρι και χθες ακόμη, διαβεβαίωνε ότι κάνει ό,τι μπορεί για να καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων, κάτι πού βέβαια τελικά δεν έκανε παρά τη χθεσινή προθεσμία που έληγε σύμφωνα με το νόμο.
Οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας έκαναν τεράστια υπομονή, αποφασίζοντας τελικά το Νοέμβριο να ξεκινήσουν τις πρώτες τους απεργίες, ευελπιστώντας ότι η εκδότρια κ. Μ. Τεγοπούλου θα συναισθανθεί το βάρος των ευθυνών της για την τύχη των εργαζομένων.
Το Δεκέμβριο προχώρησαν στην πρώτη τους μεγάλη τριήμερη απεργία με στόχο να μπλοκάρουν την έκδοση των φύλλων Σαββάτου-Κυριακής, χωρίς αποτέλεσμα. Πρόσφατα αποφάσισαν να κλιμακώσουν τη δράση τους, ανακοινώνοντας δύο 48ωρες απεργίες για τα φύλλα των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς και από τις 2 Ιανουαρίου κυλιόμενες 48ωρες απεργίες πάντα με στόχο την καταβολή των δεδουλευμένων.

Αντί έστω κάποιας υπόσχεσης, οι εργαζόμενοι εισέπραξαν την απειλή για προσφυγή στο άρθρο 99. Μία προσφυγή που απειλεί να μετατρέψει την άλλοτε μαχητική εφημερίδα των συντακτών σε εφημερίδα των πιστωτών με αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας.
Οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας έχοντας εξαντλήσει κάθε προσπάθεια κατανόησης, μετά τον τελευταίο εμπαιγμό αποφάσισαν παμψηφεί να προχωρήσουν άμεσα από αύριο στην κήρυξη επαναλαμβανόμενων  48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων έως ότου πάρουν τα δεδουλευμένα τους.
Η Ελευθεροτυπία επέζησε από τον Αύγουστο και μετά χάρη στην αυταπάρνηση των εργαζομένων της που συνέχισαν με επαγγελματική ευσυνειδησία να εκδίδουν την εφημερίδα, ζυγιάζοντας κάθε φορά και τη σχέση με τους αναγνώστες.
Η Ελευθεροτυπία είναι οι εργαζόμενοι της, οι οποίοι υπόσχονται να κρατήσουν την εφημερίδα ζωντανή. Όχι όμως για να γίνονται πολιτικά ή επιχειρηματικά παιχνίδια στην πλάτη τους. Αλλά για να συνεχίσουν να ενημερώνουν τον κόσμο με την ίδια ευσυνειδησία που δείχνουν για χρόνια καθώς και τους τελευταίους πολύ δύσκολους μήνες, σεβόμενοι την παράδοση μιας εφημερίδας που ήταν πάντα ανοικτή στο διαφορετικό.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο ακόμη σθένος τον αγώνα για τη δικαίωση μας, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράστασή μας σε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ που δοκιμάζονται από την πρωτοφανή επίθεση των εργοδοτών, σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας που πλήττονται από την πολιτική του μνημονίου. Πολιτική που φιλοδοξούσε να εφαρμόσει στις πλάτες μας και η διοίκηση της Ελευθεροτυπίας.
Οι εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί υποσχόμαστε ότι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να συνεχίσει να υπάρχει η εφημερίδα, για να συνεχίσει να κρατά ζωντανή την ενημέρωση αυτή την περίοδο που η ελληνική κοινωνία πλήττεται βάναυσα από την κρίση που άλλοι δημιούργησαν.
Ζητούμε τη συμπαράσταση των αναγνωστών και όλων των εργαζομένων στον αγώνα για τη δικαίωση μας.
Καλούμε την εργοδοσία να συμμετάσχει και η ίδια στην οικονομική στήριξη της εφημερίδας για την έξοδό της από την κρίση.

http://ekprosoposeleftherotypias.blogspot.com/

.

.

.

.

.

.

Μηνύσεις για μη καταβολή δώρου κατέθεσαν σήμερα εργαζόμενοι στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία» και «Φίλαθλος», καθώς και του τηλεοπτικού σταθμού Alter.
Με αφορμή τις τρεις μηνύσεις η Εισαγγελία Πρωτοδικών, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς ο νόμος δίνει περιθώριο στους ιδιοκτήτες των εταιρειών να προχωρήσουν σε καταβολή του δώρου, έως και την 31η Δεκεμβρίου.
Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, σε βάρος των υπευθύνων των τριών μέσων ενημέρωσης θα κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία ώστε να παραπεμφθούν σε δίκη.
http://katalipsiesiea.blogspot.com/
.

.

.

.

.

.

.

5ωρη στάση εργασίας στον προαστιακό και τον ΟΣΕ έγινε σήμερα
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, καταγγέλλοντας τη μονομερή κατάργηση όρων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους λόγω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=333748
.

.

.

.

.

alt
Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας απαιτώντας να τους καταβληθούν δεδουλευμένα μηνών από αργίες, νυχτερινά, εξαιρέσιμα και εκτός έδρας. Συγκεκριμένα σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, το νοσοκομείο Πρέβεζας, το νοσοκομείο Αγρινίου απαιτώντας να τους κατατεθούν δεδουλευμένα.

“Οταν προσλήφθηκα στα ΕΚΑΒ πριν 8 χρόνια μού έλεγαν ότι δεν ανήκουμε στα βαρέα και ανθυγιεινά και δεν το πίστευα”, λέει στην Εργατική Αλληλεγγύη μια εργαζόμενη στο ΕΚΑΒ που βρέθηκε μαζί με πολλούς άλλους συνάδελφούς της έξω από το υπουργείο Υγείας στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ στις 15 Δεκέμβρη. “Η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη. Μένουμε απλήρωτοι την ίδια στιγμή που κάνουμε υπερωρίες για να μπορούν να βγαίνουν οι βάρδιες λόγω της έλλειψης προσωπικού”.

Εν τω μεταξύ οι περικοπές και η μείωση προσωπικού έχει φτάσει τα νοσοκομεία σε οριακή κατάσταση. Στη Ρόδο η Διοίκηση του νοσοκομείου απαγόρευσε, μέχρι την έλευση απαιτούμενου προσωπικού, τα τακτικά ιατρεία και τις τακτικές εισαγωγές στο νοσοκομείο, έχοντας υπόψη: Την αποχώρηση μέχρι το τέλος του χρόνου 40 εργαζομένων με εργασιακή σχέση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, την οριστική αποχώρηση 23 εργαζομένων μετά τη λήξη των προγραμματικών συμβάσεων στις 30/9, τη σταδιακή συνταξιοδότηση 49 εργαζομένων μέχρι τις 31/11 που δεν αντικαταστάθηκαν και την αποχώρηση στις 31/13 ενός νοσηλευτή μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ…
http://www.ergatiki.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=3601:i999&Itemid=62
.

.

.

.

.

Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας
Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των τεχνικών στον ραδιοσταθμό «AIR 104,4»
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεώς μας, κατά την σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την κήρυξη: 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 06.00η της Παρασκευής 23ης Δεκεμβρίου 2011 μέχρι και την 06.00η ώρα του Σαββάτου 24ης Δεκεμβρίου 2011, στον ραδιοφωνικό σταθμό «AIR 104,4» με αίτημα :
Την καταβολή των δεδουλευμένων: Ιουνίου2011 έως και Νοεμβρίου 2011, διαφορά έναντι προκαταβολής για τους μήνες Μάρτιο 2011, Απρίλιο 2011, Μάιο 2011 και Δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους Τεχνικούς ηχολήπτες του ραδιοσταθμού σας. Καλούμε τη Διοίκηση του ραδιοσταθμού AIR 104,4 να προχωρήσει αμέσως ως οφείλει στην ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων μας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των τεχνικών στον ραδιοσταθμό «Κόκκινο»
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεώς μας, κατά την σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την κήρυξη: 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 06.00η της Παρασκευής 23ης Δεκεμβρίου 2011 μέχρι και την 06.00η ώρα του Σαββάτου 24ης Δεκεμβρίου 2011, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» με αιτήματα :
1. Την καταβολή των δεδουλευμένων: Νοεμβρίου 2011 και Δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού,
2. Την καταβολή στην ΕΤΕΡ των συνδρομών των μελών μας που έχουν παρακρατηθεί.
Καλούμε τη Διοίκηση του ραδιοσταθμού Κόκκινο να προχωρήσει αμέσως ως οφείλει στην ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων μας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
http://financialcrimesnews.blogspot.com/
.

.

.

.

.

.

Η συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας μεταξύ Ελβετίας και Ελλάδας που ψηφίστηκε, άρον-άρον, λίγο πριν τα Χριστούγεννα στη Βουλή και διαφημίστηκε, μάλιστα, διότι υποτίθεται δίνει τη δυνατότητα στις ελληνικές αρχές να λαμβάνουν πληροφορίες για τους έλληνες καταθέτες στην Ελβετία.

Με βάση αυτή τη συμφωνία, για να το πούμε απλά, επιτρέπεται στην Ελλάδα (φυσικά στη βάση αμοιβαιότητας !) να φορολογεί τα μερίσματα που διανέμουν οι θυγατρικές των ελβετικών πολυεθνικών προς τις μητρικές τους εταιρείες μόνο με συντελεστή έως 5%! Σκανδαλωδώς, συντελεστής πάνω από 5% απαγορεύεται, ενώ μπορεί να προσεγγίζει και στο μηδέν αφού το 5% είναι το ανώτατο όριο!

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι θυγατρικές των ελβετικών πολυεθνικών (γαλακοβιομηχανίες, φαρμακοβιομηχανίες κλπ) δεν πληρώνουν καθόλου, σχεδόν, φόρους στην Ελλάδα, απ’ όπου αντλούν υπερκέρδη!
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5976:forologia-polyethnikes-banania&catid=59:forologia&Itemid=183

.

.

.

.

.

.

Αυτόφωρο για Μπουτάρη;
Όπως έκανε γνωστό πριν από λίγο ο πρόεδρος των εργαζομένων Η.Μανουσαρίδης οι συμβασιούχοι που εργάζονται στον δήμο Θεσσαλονίκης δεν έχουν πάρει το δώρο κάτι που όπως υποστήριξε είναι ποινικό αδίκημα
Μένει να δούμε αν ο μπαταχτσής δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει πληρώσει τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων του ή προστατεύει μόνο τα κρατικά ταμεία.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος οικονομικών Χ.Καπόν επικαλέστηκε λάθος στη μη πληρωμή του δώρου και τόνισε ότι η ημερομηνία καταβολής του, λήγει στις 31 Δεκέμβρη
http://www.alterthess.gr/content/aytoforo-gia-mpoytari

.

.

.

.

.

.

Μετά από μία 48ωρη και δύο 24ωρες απεργίες στην εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ μέσα σε έξι ημέρες, η εταιρεία μετά από συνάντηση με τα σωματεία μας, ανέστειλε την απόλυση του συναδέλφου Λεοντάρη, παγώνει μέχρι τέλη Ιανουαρίου την διαδικασία υπογραφής ατομικών συμβάσεων και δεσμεύεται ότι θα εξοφλήσει μία σειρά χρωστούμενα στους εργαζόμενους μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.
http://financialcrimesnews.blogspot.com/
.

.

.

.

.

.

Αλήτες παπάδες, δείτε τι σκέφτηκαν !!
Συναγωνιζόμενοι τον πιο σκληρό εργοδοτικό πυρήνα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, οι ιδιοκτήτες του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος καλούν τους εργαζόμενους τεχνικούς, δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους σε μια μυστήρια σύναξη χωρίς τις συνδικαλιστικές τους Ενώσεις και τους ζητούν να παραιτηθούν, να «αποχωρήσουν» από τις θέσεις τους «οικειοθελώς» και στη συνέχεια να τους προσλάβουν υπό ένα νεφελώδες ιδιοκτησιακό καθεστώς το οποίο θα λειτουργεί το ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Και τα νεφελώδη και αντιφατικά δεν σταματούν εδώ, αφού τους δηλώθηκε ότι θα πληρώνονται με το ενιαίο μισθολόγιο όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ θα είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι και ότι θα εργάζονται με αναγνωρισμένη την προϋπηρεσία τους, αλλά με μισθούς …όχι κάτω από 900 ευρώ (ελπίζουμε καθαρά). Τέρμα δηλαδή οι Συμβάσεις Εργασίας, τέρμα τα ωράρια, τέρμα τα συνταξιοδοτικά κεκτημένα σε ό,τι αφορά το ύψος της σύνταξης.
www.ek-eter.blogspot.com

.

.

.

.

.

Εμείς οι εργαζόμενοι στον όμιλο «Πήγασος»,

• Δηλώνουμε την απόφασή μας να μην αποδεχθούμε τις περαιτέρω μειώσεις των μισθών μας κατά 10% μέσω ατομικών συμβάσεων, την ώρα που εκκρεμούν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων
• Ζητάμε τη σύγκλιση Γενικών Συνελεύσεων των συνδικαλιστικών μας οργάνων, όπου θα αποφασιστεί, ύστερα από ενημέρωση και ψηφοφορία, η κοινή μας στάση απέναντι σε μειώσεις μισθών και απολύσεις, μέσω των οποίων οι εργοδότες επιχειρούν να μας επιμερίσουν το μεγαλύτερο κόστος της κρίσης
• Εφόσον η εργοδοσία του Ομίλου εντείνει τις πιέσεις και αρχίσει να καλεί ατομικά τους εργαζομένους στο λογιστήριο για να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις, καλούμε τα συνδικαλιστικά μας όργανα να επικυρώσουν άμεσα τις αποφάσεις για απεργιακή κινητοποίηση που θα λάβουμε ώστε να «παγώσει» η διαδικασία

Τα μέλη των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΤΗΠΤΑ και των υπολοίπων Ενώσεων του Διασωματειακού, που εργάζονται στο Έθνος, την Ημερησία, το Goal τον Σέντρα FM και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του Ομίλου «Πήγασος»
http://financialcrimesnews.blogspot.com/

.

.

.

.

.

.

Αυξήσεις μαγειρεύουν στη ΔΕΗ
Τη πρόταση της για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ανακοίνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Η ΡΑΕ σύμφωνα με την εισήγηση της, προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της, προτείνει αυξήσεις της τάξης του 12,7% στα τιμολόγια.
Η εισήγηση αφορά τις χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα από τη 1η Γενάρη

http://www.alterthess.gr/content/ayksiseis-127-proteinontai-gia-ta-timologia-tis-dei

Για την επόμενη εβδομάδα ανέβαλε η κυβέρνηση τις τελικές διαβουλεύσεις της για τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ, σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος. «(Το θέμα) θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα», είπε κυβερνητικό στέλεχος σε δημοσιογράφους, μετά από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters. Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει στις 15 Δεκεμβρίου ότι τα νέα τιμολόγια θα ανακοινώνονταν εντός δεκαημέρου.

http://www.alterthess.gr/content/anablithikan-oi-ayksiseis-sta-timologia-tis-dei

.

.

.

.

.

.

alt
Συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο ΛΟΥΚΙΣΑ(ΛΕΥΚΤΡΩΝ 12 στο Μπουρνάζι )  οργάνωσαν σήμερα στις 4 μ.μ. οι εργάτες του εργοστασίου και το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνα απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων περίπου ενός χρόνου.  Οι εργαζόμενοι (συνολικά δουλεύουν 50 εργάτες) βρίσκονται ήδη 18 μέρες
σε επίσχεση εργασίας αποφασισμένοι να παλέψουν για το δίκαιο αγώνα τους.Η εργοδοσία συνεχίζει την επίθεση με απειλές και τρομοκρατία, καλώντας την αστυνομία και κάνοντας συνολικά 38 μηνύσεις, τόσο στους εργάτες που απεργούν, όσο και στα μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου που τους στηρίζουν.Εργαζόμενοι, άνεργοι, μαθητές και συνελεύσεις γειτονιάς του Περιστερίου βρίσκονται αλληλέγγυοι στον ταξικό αγώνα τους γιατί τον θεωρούν και δικό
τους αγώνα.
Μετά την συγκέντρωση  πραγματοποιήθηκε πορεία με κατεύθυνση τους  χώρους δουλειάς που βρίσκονται σε κινητοποίηση (ΑΛΟΥΜΙΝΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ «ΜΥΛΩΝΑΣ» που χρωστάει δεδουλευμένα από τον Ιούνη, ΑΛΤΕΡ που είναι σε επίσχεση εργασίας από τις 10 Νοέμβρη )
http://www.alterthess.gr/content/sygkentrosi-kai-poreia-ton-ergaton-toy-ergostasioy-loykissa

.

.

.

.

.

.

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) κάνει λόγο καθαρά ότι η Διαμαντοπούλου εξυπηρετεί ημετέρους. Συγκεκριμένα ο ΣΕΚΒ καταγγέλλει ότι για την παραγωγή των σχολικών βιβλίων της φετινής χρονιάς, αντί να διεξαχθεί διεθνής διαγωνισμός, όπως ορίζεται από το νόμο, συστάθηκε μια επιτροπή αξιολόγησης του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών βιβλίων και μέσω απευθείας διαπραγματεύσεων με τρεις εταιρείες αγόρασε 9.915 τόνους χαρτί, έναντι 10.495.973 ευρώ, συν ΦΠΑ 2.500.000 ευρώ. «Πρόκειται για την ακριβότερη τιμή της αγοράς» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΕΚΒ με το Δημόσιο να ζημιώνεται κατά 5 εκατ ευρώ, 2,5 εκατ. ευρώ από την καθαρή αξία του προϊόντος και 2,5 εκατ. ευρώ πό τον ΦΠΑ που δεν θα καταβαλλόταν αν εισαγόταν απευθείας από τον ΟΕΔΒ, όπως συνηθίζεται.

Οι καταγγελίες όμως του ΣΕΚΒ σε βάρος της Α. Διαμαντοπούλου δεν σταματούν εδώ. Παράλληλα οι έλληνες εκδότες καταγγέλλουν ως «παράνομη και αντισυνταγματική» την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να θέσει υπό την αιγίδα του δράση εκδοτικού οίκου που αφορά σε πρόγραμμα ανάπτυξης της φιλαναγνωσίας σε μικρούς μαθητές. Μάλιστα το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σχετικές εγκυκλίους στα σχολεία προτρέποντας τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν συμμετοχή στην δράση αυτή με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη εταιρεία να έχει εξασφαλισμένα έσοδα 500.000 ευρώ.
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/12/blog-post_2630.html

.

.

.

.

.

.

Την τρομοκρατική απόλυση του Θάνου Παππά, στελέχους του ΜΑΣ και μέλους του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αχαΐας από την εργοδοσία των καταστημάτων επισιτισμού «Collazione» με αφορμή την πολιτική και συνδικαλιστική του δράση, καταγγέλλουν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχοϋπαλλήλων, οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ Φυσικού, Η/Υ, Παιδαγωγικού και οι Επιτροπές Ανέργων του ΠΑΜΕ.
Δίωξη, εναντίον του προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας Γιάννη Τασιούλα, άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών και τον καλεί να παρουσιαστεί στις Β’ Μονομελές Πλειομμελειοδικείο Αθηνών στις 7 Φλεβάρη 2012. Η κατηγορία είναι – σύμφωνα με την κλήτευση – ότι «αρνήθηκε να αποκαλύψει στις αστυνομικές αρχές τα στοιχεία της ταυτότητας συναδέλφου του, μέλους του Συνδικάτου, ο οποίος στις 29/3/2007 οδηγούσε την υπ’ αριθμ. ΥΕΡ 217 μοτοσικλέτα του Συνδικάτου στον Πειραιά και σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή διέπραξε σε βάρος του κατασκευαστή της, Μιχαήλ Καραΐσκου, τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης, εξύβρισης με λόγο και έργο».
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, οι οποίοι απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους από την εργοδοσία (Οκτώβρη μέχρι Δεκέμβρη, επίδομα αδείας και δώρο Χριστουγέννων).
Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) φαίνονται αποφασισμένες να εκτονώσουν κάθε αγωνιστική διάθεση. Είναι ενδεικτικό ότι ακύρωσαν τη σημερινή γενική συνέλευση των εργαζομένων, επικαλούμενες την υπόσχεση πως θα καταβληθεί μέρος των χρημάτων από το Δημόσιο (συνολικά 1,5 εκατ. ευρώ), που όμως δε φτάνουν ούτε για το δώρο.
Η εταιρεία «Magic Fresh» στην οποία έχει παραχωρηθεί από την ΙΚΕΑ η καθαριότητα του πολυκαταστήματος προχώρησε σε απολύσεις εργαζόμενων γυναικών εκ των οποίων οι 3 είναι μητέρες τριών παιδιών με άνεργους συζύγους. Οι εργαζόμενες που δούλευαν χωρίς ανάσα 6 ημέρες την βδομάδα και πληρώνονταν για 4 ώρες αντί για 8 για να καθαρίσουν καθημερινά μια επιφάνεια 27.000 τ.μ. πετάχθηκαν κακήν κακώς στο δρόμο, όταν ζητήθηκε να καταβληθεί το επίδομα τριτέκνων. Η εργοδοσία αρνήθηκε να το καταβάλει και χωρίς δεύτερη κουβέντα τις πέταξε στο δρόμο.
http://www2.rizospastis.gr

.

.

.

.

.

.

    Στέλνουμε αυτή την επιστολή για να ενημερώσουμε πως έγινε το μεγάλο φαγοπότι στο τηλεοπτικό σταθμό ALTER.

Οι αληθινές αιτίες της χρεοκοπίας του ALTER δεν είναι όλα αυτά που δημοσιεύτηκαν και διέρρευσαν από τον Γ. Κουρή για τις σπατάλες του καλού του συνεταίρου Κ. Γιαννίκου (όπως η πληρωμή από τον σταθμό της προσθετικής στήθους γνωστής παρουσιάστριας, τα ακριβά αυτοκίνητα που παραχωρούσαν σε διευθυντές ακόμα και σε κάποιον που ενώ είχε αποχωρήσει από την εταιρεία εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί εταιρικό αυτοκίνητο κλπ).
Οι αιτίες του κακού βρίσκονται αλλού. Το 2009 οι «μαγειρεμένες» οικονομικές καταστάσεις
παρουσίαζαν μια ακόμα κερδοφόρα χρονιά με έσοδα και εισπράξεις ανθηρές. Όλα αυτά όμως απείχαν πολύ από την πραγματικότητα. Και βέβαια η φούσκα δεν άργησε να σκάσει με θύματα εμάς τους εργαζομένους.
Στις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις για τα έτη 2005-2009 οι αμοιβές που δόθηκαν σε διευθυντικά στελέχη και μέλη ΔΣ ανέρχονταν σε αστρονομικά ποσά.
Μόνο για το 2009 οι αμοιβές ανέρχονταν σε 5.523.430€.
Φαίνεται όμως πως όλα αυτά τα χρόνια κανείς ελεγκτικός μηχανισμός δεν έδωσε σημασία. Κανείς δεν αναρωτήθηκε πως γίνεται μια εταιρεία από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο το 2000 και μετά να μην έχει δώσει μέρισμα στους μικρομετόχους της αλλά να σκορπίζει όλα αυτά τα χρόνια τεράστια ποσά στα μέλη του Δ.Σ. που τυχαίνει να είναι και μεγαλομέτοχοί της. Εμείς θα τολμήσουμε να σας αναφέρουμε ενδεικτικά για το έτος 2009 τις σκανδαλώδεις αμοιβές των μελών του ΔΣ, των διευθυντικών στελεχών και των τηλεοπτικών αστέρων (δεν ξέρουμε βέβαια, αν εσείς θα τολμήσετε να τις δημοσιεύσετε).
Δικά σας λοιπόν τα σχόλια για τις αμοιβές της ντροπής.

    ΑΜΟΙΒΕΣ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ ετησίως:

από 350.000 – 450.000€ (μεικτά) ο καθένας. Τα μέλη του ΔΣ το έτος 2009 ήταν Κ. Γιαννίκος, Γιώργος Κουρής, Αντρέας Κουρής, Β. Κοσμόπουλος, Χ. Πεχλιβανίδου, Α. Κοντοδήμου, Ξ. Βαλέττας.

ΑΜΟΙΒΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ετησίως:

Κοσμάς Σφαέλος, Διευθυντής Ειδήσεων, 420.000€ και μέσω της Κυπριακής offshore εταιρείας GARSTON INVEST 232.500€. Σύνολο 652.500€. Είναι να αναρωτιέστε όλοι τι έκανε αυτός ο διευθυντής και άξιζε τόσα πολλά. Εμείς πάντως ξέρουμε και θα αναφερθούμε σύντομα στο έργο του.
Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου, Διευθύντρια Νομικής Υπηρεσίας, 420.000€. «Φύλακας άγγελος» όχι του ALTER αλλά του επί πολλά χρόνια συνεργάτη της Κ. Γιαννίκου. Μέσω της «Συμμετοχικής Επενδυτικής Θεαμάτων» φαίνεται να έχει αγοράσει την πλειοψηφία των μετοχών του Γιαννίκου στην θεατρική επιχείρηση ΕΛΛ.ΘΕΑ .
Βασίλης Κοσμόπουλος, Γενικός Διευθυντής και μέλος ΔΣ 420.000€. Εκτός της αμοιβής του έπαιρνε και αμοιβή μέλους Δ.Σ. Συνολική αμοιβή 720.000€. Ο «Διπλός ρόλος» θέλει και διπλή αμοιβή.
Στέλιος Πανταζόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής, 520.000€, Θεοφύλακτος Οικονομίδης, Οικονομικός Διευθυντής 100.000€, Δημήτρης Στολίδης Προϊστάμενος στην Οικονομική Διεύθυνση 85.000€, και οι τρεις τα «αγαπημένα» παιδιά του Γιαννίκου.
Αθανασία Γοργόλη, Διευθύντρια Προσωπικού, 93.000€. Δεν ήταν κακή αμοιβή για κάποια που ξεχνούσε να πατάει το πόδι της στον σταθμό και ασχολούταν συνεχώς με την ξενοδοχειακή επιχείρηση που διατηρούσε στην Σίφνο. Να είναι τυχαίο άραγε ότι πριν ξεσπάσει το τσουνάμι στον σταθμό οι Πανταζόπουλος, Γοργόλη και Στολίδης παραιτήθηκαν για να συνταξιοδοτηθούν και να πάρουν κανονικά τις αποζημιώσεις τους;

    ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ ετησίως:

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο Ρομπέν της Εκάλης 2.600.000€. Κώστας Χαρδαβέλλας 760.000€. Εσείς τουλάχιστον Μάκη και Κώστα δεν θα έπρεπε να προβάλετε στο zougla το βιντεάκι με τον συλληφθέντα αγαπημένο σας εργοδότη Κ. Γιαννίκο που τόσο πολύ σας στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Αχάριστα παιδιά, μην δείτε κάποιον να γονατίζει.
Νίκος Χατζηνικολάου 1.000.000 €. Νικολάκη τι να πούμε για σένα; Και εμείς με τέτοια αμοιβή δεν θα εγκαταλείπαμε τον σταθμό τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου…του 2017.
Αγγελική Νικολούλη 610.000€. Miss Marple πώς να μην ευγνωμονείς τον εργοδότη σου Κώστα Γιαννίκο, όταν φρόντιζε ο σταθμός όλα αυτά τα χρόνια να σου πληρώνει ακόμα και το φόρο εισοδήματος. Βέβαια δεν νομίζουμε να πιστεύεις ότι είσαι η μοναδική.
Γιώργος Τράγκας 300.000€. Αλήθεια Γιωργάκη γιατί δεν εμφανίστηκες να υποστηρίξεις την παρέμβαση της εταιρείας σου DYNAMIC COMMUNICATION κατά της αίτησης για την υπαγωγή του ALTER στο άρθρο 99; Μήπως γιατί τσέπωσες το παραδάκι ενώ εμείς οι εργαζόμενοι παραμένουμε για πολλούς μήνες απλήρωτοι; (πρόσεξε γιατί καμιά φορά και οι τοίχοι έχουν αυτιά!!!)

Να μην μιλήσουμε για τις offshore εταιρείες που όλα αυτά τα χρόνια εισέπρατταν εκατομμύρια ευρώ.

Ή μήπως δεν εισέπρατταν;

Μήπως ήταν εικονικές συναλλαγές και υπερτιμολογήσεις; Μήπως να μας απαντήσουν γι’ αυτό οι ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ της ΠΕΙΡΑΙΩΣ και της MARFIN;
Αν όχι πάλι μήπως να μας λύσουν την απορία οι ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, η ΣΔΟΕ, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ, οι ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ, οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και όλοι όσοι εθελοτυφλούσαν για πολλά χρόνια;
Πως γίνεται μια εταιρεία που έχει μετοχικό κεφάλαιο 8.000.000€ να αγοράζει από το 2006 έως και το 2009 πρόγραμμα (ταινίες) αξίας περίπου 420.000.000€;
Και πως αυτή η εταιρεία το 2010 εμφανίζει ξαφνικά ζημιές και δεν μπορεί να πληρώσει όλους εμάς; Δεν είναι η οικονομική κρίση που έπληξε το κανάλι. Είναι η απληστία των λίγων που έπληξε εμάς τους πολλούς.
Όσο και αν τους βολεύει η πτώχευση, είναι πλέον σίγουρο ότι δεν θα κουκουλώσει τα εγκλήματα τους εις βάρος μας.
Διαμηνύουμε στους υπευθύνους ότι τους τίτλους τέλους θα τους γράψουμε εμείς.
Εμείς που συμπληρώσαμε τα κομμάτια του puzzle…

Απλήρωτοι εργαζόμενοι ALTER
http://antistasigr.blogspot.com/

.

.

.

.

.

.

Συνάδελφοι απολύθηκαν τις τελευταίες μέρες από την BASF τη ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ στη περιοχή μας αλλά και σε άλλες περιοχές.
Δεν είναι οι μοναδικές που έχουν γίνει μέχρι τώρα και έρχονται να προστεθούν στη απλήρωτη εργασία σε επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς στη περιοχή μας αλλά και στις απολύσεις συμβασιούχων στη δημόσια διοίκηση.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τρομοκρατία από τον εφιάλτη της ανεργίας και την ανασφάλεια
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τρομοκρατία από την εργοδοτική-διευθυντική αυθαιρεσία, την απόλυση και την ταυτόχρονη πρόσληψη προσωπικού με μπλοκάκια( ως επιχειρηματίες γαρ), πιο φτηνών για τον εργοδότη, με κουτσουρεμένα δικαιώματα και χαμηλές απαιτήσεις,!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑ
http://antistasigr.blogspot.com/
.

.

.

.

.

.

Συνεχίζονται οι κινήσεις αλληλεγγύης και ενίσχυσης των απεργών στη “Χαλυβουργία Ελλάδος” καθώς συνεχίζουν την απεργία !!!
-Εμείς στα Σεπόλια έχουμε επιλέξει πλευρά..Τασσόμαστε στο πλευρό των χαλυβουργών και τον αγώνα τους. Σας καλούμε αύριο Παρασκευή στις 19:00 στο 144 Δημοτικό σχολείο οδός Χατζηαποστόλου.
-Αυτοδιαχειριζόμενο Καφενείο οικονομικής ενίσχυσης του απεργειακού ταμείου των απεργών εργατών στη Χαλυβουργία Παρασκευή 23/12   22:00 στην Κατάληψη Ευαγγελισμού, Θεοτοκοπούλου 18
alt
Γήπεδο Πανσεραϊκού

Μετά την τριμερή συνάντηση προχτές στο υπουργείο εργασίας και τα παζάρια της εργοδοσίας, οι απεργοί συνεχίζουν καθώς δεν έγινε δεκτή η επαναπρόσληψη των 50 ήδη απολυμένων.
https://athens.indymedia.org

 

 

 

 

.

.

.

.

.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ!
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Γ.ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48β   ( 320 γραφείο – 3ος όροφος )  ΤΗΛ.ΦΑΞ: 210-8221083
Σελίδα: pekop.wordpress.com  [email protected]
Κινητά: 6978865730 – 6978844725.
ΑΘΗΝΑ 22-12-2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ   ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ   ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ  ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ!

Με εκβιαστικές απολύσεις, τρομοκρατία, διαπιστωμένες παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας η εταιρεία καθαρισμού ΦΑΣΜΑ Α.Ε. συνεχίζει να δρα ανεξέλεγκτα στο νοσοκομείο.
Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη μέχρι σήμερα να καταγγείλουν την σύμβασηενώ έχουν ενημερωθεί από τις 27/6/2011 για τις παρανομίες της εταιρείας ο υπουργός υγείας κ. Λοβέρδος  ο υπουργός εργασίας κ. Κουτρουμάνης και ο διοικητής του νοσοκομείου υπό τον κ. Ανωμερίτη.
Και ενώ οι υπεύθυνοι παρακολουθούν σαν θεατές το θεάρεστο έργο του εργολάβου, στη χθεσινή συνάντηση που είχαμε με τον νέο  διοικητή του νοσοκομείου ( ο οποίος δηλώνει άγνοια ) συμμετείχε η υποδιοικήτρια  (η οποία δεν φρόντισε μέχρι χθες να τον ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο με τα συνεργεία καθαρισμού) και το σωματείο των μονίμων υπαλλήλων του νοσοκομείου οι οποίοι  όπως μας είπαν όταν τους ρωτήσαμε ποια είναι η στάση τους απέναντι στις απολύσεις που έγιναν και τι σκέφτονται να κάνουν σαν εργαζόμενοι στο νοσοκομείο; δήλωσαν ότι η θέση τους είναι να μας πάρουν μόνιμους και η διοίκηση ότι θα ενημερωθεί και θα μας απαντήσει.
Φυσικά εμείς θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την Δευτέρα παρουσία να αποφασίσουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους που μέχρι τώρα αρνούνται πεισματικά και να συσχετιστούν οι  ανατρεπτικές δυνάμεις για να ξαναπιάσουμε την πέτρα του Σίσυφου από την αρχή μήπως τότε αποκτήσουμε εργασιακή συνείδηση όλοι μας και  καταλάβουμε ότι μόνο ενωμένοι χωρίς πολιτικό-εργασιακές αγκυλώσεις θα  ανατρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που τώρα πια δεν είναι μόνο υπόθεση των καθαριστριών αλλά ολόκληρης της εργατικής τάξης.

Μέχρι τότε όμως τα ερωτήματα μένουν αναπάντητα και οι ευθύνες που παραγράφονται μέσα από το παρασκήνιο και το «βαθύ κράτος» των υπουργείων που αρνούνται να εφαρμόσουν τους νόμους και να υλοποιήσουν τις προτάσεις μας  γνωρίζοντας ότι υπάρχει εισφοροδιαφυγή και τεράστια σπατάλη δημοσίου χρήματος, με τη συνενοχή της ανώτερης υπαλληλικής καμαρίλας (που μαζί τα έτρωγαν και συνεχίζουν να τα τρώνε) έχουν μετατρέψει τους εργαζόμενους έλληνες και μετανάστες σε αναλώσιμο υλικό!

Εμείς πάντως θα αγωνιστούμε μαζί με όλο το εργατικό κίνημα και με όλα τα μέσα, για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΩΝ.
ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΣΕ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΠΕΚΟΠ
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1364296
.

.

.

.

.

.

Τα εργατικά ατυχήματα δεν έχουν τέλος με ένα ακόμη να προστίθεται στη μακάβρια λίστα, καθώς εργάτης έχασε τη ζωή του σε βιοτεχνεία χαρτιού στην Αττική.
Ο άτυχος εργάτης, κατά την διάρκεια χειρισμού περονοφόρου -ανυψωτικού μηχανήματος έχασε τον έλεγχο του κλαρκ, με αποτέλεσμα την πτώση του οχήματος από ράμπα ύψους περίπου 1 μέτρου και τελικά το θανάσιμο τραυματισμό του.
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1363836
.

.

.

.

.

.

 

.

Δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο από τον πιο κακοπληρωτή και αχάριστο ιδιοκτήτη των ΜΜΕ. Ο Γιώργος Κουρής που μας έχει εδώ κι ενάμισι χρόνο διαλύσει τις ζωές, απειλεί τώρα να σταματήσει την διαδικασία ένταξης του ALTER στο άρθρο 99 και να κηρύξει πτώχευση εντός 48 ωρών αν δεν δεχτούμε τις συνθήκες σκλαβοπάζαρου που μας ανακοίνωσε την Τετάρτη!
Του απαντάμε, λοιπόν:
ΑΝ ΕΧΕΙΣ «ΑΝΤΕΡΑ», ΚΗΡΥΞΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ!
Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα το κάνεις. Αλλά κι αν ακόμη θέλεις να ρισκάρεις, από πείσμα και μόνο εναντίον μας, σου λέμε ότι εμείς δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, έτσι κι αλλιώς, στην κατάσταση που μας έχεις φέρει. Εσύ, όμως, έχεις πολλά να χάσεις
Αυτή την ώρα, αστυνομικοί αναζητούν το Γιώργο Κουρή και τον Κώστα Γιαννίκο για να τους συλλάβουν στα όρια του αυτοφώρου, μετά την έκδοση ενταλμάτων από τον εισαγγελέα για την μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζομένους του ALTER (και οι δυο) και της εφημερίδας ΦΙΛΑΘΛΟΣ (ο πρώτος)!Περιπολικά βρίσκονται έξω από τις εγκαταστάσεις του ΚΟΝΤΡΑ Channel στον Ταύρο, έξω από το σπίτι του Κουρή και έξω από το σπίτι του Γιαννίκου.
Ο εκδότης Γιώργος Κουρής εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση για τις εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, δίνοντας διορία δύο ημερών στους εργαζόμενους του καναλιού να αποδεχτούν τις προτάσεις του.
Η ανακοίνωση του Γ.Κουρή έχει ως εξής:
“Η οικογένεια Κουρή σε μια ύστατη προσπάθεια διάσωσης του Alter Channel, προκάλεσε χθες το απόγευμα συνάντηση – συζήτηση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ με την συμμετοχή εκπροσώπων των δύο πλευρών και των δικηγόρων τους.
Οι προτάσεις της οικογένειας Κουρή, η οποία με χίλια ζόρια κατόρθωσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον σοβαρού και αξιόπιστου επενδυτή, ο οποίος προς τιμή του αρνήθηκε να δεχθεί την εξασφάλιση του με την υποθήκευση σημαντικού ακινήτου που του προσφέρθηκε, απορρίφθηκαν χωρίς καμία αντιπροσφορά από τους εργαζομένους.”
Με δεκατρείς νεκροφόρες ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας από τα κοιμητήρια της Αγίας Παρασκευής της Θέρμης, προς το κέντρο της πόλης ιδιοκτήτες γραφείων τελετών. Οι διαδηλωτές έφτασαν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην Νομαρχία) για να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους
-Eμπλοκή στις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, ενδέχεται να προκαλέσει το γεγονός ότι παραμένουν εδώ και τέσσερις μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να εμποδίσουν ακόμη και τις συνεδριάσεις στην Ιπποκράτους.
Μάλιστα, αποφάσισαν να φτιάξουν δική τους ιστοσελίδα για να διαμαρτυρηθούν, ενώ δημιούργησαν αντίστοιχη σελίδα και στο Facebook.

http://ergazomenoipasok.blogspot.com/

Νέα ευνοϊκή απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων έρχεται να προσφέρει ανακούφιση σε άνεργη μητέρα, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι η δανειολήπτρια βρίσκεται σε προσωρινή αδυναμία αποπληρωμής του χρέους της προς την τράπεζα και την απάλλαξε για διάστημα ενός εξαμήνου, οπότε θα επανεξετάσει την υπόθεσή της
Το Enet.gr, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου, διακόπτει την ανάρτηση ειδήσεων και θεμάτων, λόγω των επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών που κήρυξαν οι Ενώσεις Τύπου στη “Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.”
Την οδό της παύσης πληρωμών επιλέγει η «Χαρτοποιία Θράκης-Diana A.E.», αδυνατώντας να επιλύσει το οξύ πρόβλημα έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζει.
Το τυπικό μέρος για το διαφαινόμενο «λουκέτο» στη βιομηχανία, ύστερα από συνολικά 31 συναπτά έτη αδιάλειπτης λειτουργίας, ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, όταν ο νομικός της σύμβουλος κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης αίτηση πτώχευσης, που θα συζητηθεί στις 19 Ιανουαρίου του 2012.
Να εξαιρεθούν από το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας και οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ (πέραν των εκπαιδευτικών), για τουλάχιστον δύο χρόνια, ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προκειμένου να διαφυλαχθεί η εύρυθμη λειτουγία των εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
http://prezatv.blogspot.com/

 

http://ergasiakodeltio.wordpress.com/?p=494

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο