Συρία: Αυξάνονται οι νεκροί στην Χομς λίγο πριν την επίσκεψη παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου

altΤουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη Χομς, μία ημέρα πριν οι παρατηρητές του Αραβικού συνδέσμου επισκεφθούν την περιοχή.

Ακτιβιστές είπαν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν τα ξημερώματα στη σουνιτική συνοικία Μπάμπα Αμρ και ότι οι τραυματίες από τα πυρά είναι δεκάδες. 

«Η κατάσταση είναι τρομακτική, οι βομβαρδισμοί είναι οι πιο έντονοι των τριών τελευταίων ημερών», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επικαλούμενο έναν ακτιβιστή από την περιοχή.

Η πρώτη ομάδα των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου θα ξεκίναγε από σήμερα την επίσκεψή της στη χώρα της Μέσης Ανατολης, αποτελούμενη από περίπου 50 παρατηρητές με επικεφαλής τον Σουδανό στρατηγό Μουστάφα Ντάμπι. Άυριο θα επισκεπτόταν την πόλη Χομς και θα συνέχιζε προς την καταγραφή των συμβάντων στην πρωτεύουσα Δαμασκό και τις πόλεις Χάμα και Ιντλέμπ. 

Όλα αυτά σε μια περίοδο όπου στη Συρία, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν χάσει στη ζωή τους σε όλη τη χώρα αφότου ξεκίνησαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και η καταστολή τους από το καθεστώς του προέδρου  Άσαντ, τον περασμένο Μάρτιο.       

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments