18 Ελληνες εθελοντες εφτιαξαν videogame για τη “Διεθνή Αμνηστία”

Ένα video game με θέμα την κατάργηση της θανατικής ποινής δημιουργήθηκε πριν λίγο καιρό από 18 Έλληνες αφιλοκερδώς για λογαριασμό της Διεθνούς Αμνηστίας. Δύσκολο το επίτευγμα, μιας και το θέμα δεν ήταν εύκολο να μετατραπεί σε διασκεδαστικό για χάρη ενός παιχνιδιού. Το αίτημα του ελληνικού γραφείου της Διεθνούς αμνηστίας ήταν η δημιουργία ενός “serious game”, το οποίο, από ότι μαθαίνουμε, είναι μια κατηγορία παιχνιδιών βίντεο που έχουν ως πρωταρχικό στόχο την εκπαίδευση, την ευαισθητοποίηση ή την ιατρική βοήθεια (πολλά απευθύνονται σε υπερκινητικά παιδιά ή τυφλούς).

Το 2009 κατάφεραν κάποιοι Έλληνες προγραμματιστές να οργανωθούν και να δημιουργήσουν τον Πανελλήνιο Σύλλογο Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας (Hellenic Game Developers Association, HGDA). Μέσω αυτού του συλλόγου προωθήθηκε η δημιουργία του παιχνιδιού για τη Διεθνή Αμνηστία και τώρα είναι έτοιμοι να ανλάβουν και νέα projects για ΜΚΟ και αντίστοιχους φορείς.

59 χώρες στον κόσμο διατηρούν ακόμη την εκτέλεση ως ποινή δικαστηρίου, κάτι που η Διεθνής Αμνηστία επιδιώκει να ανατρέψει.” Το ζήτημα που απασχόλησε περισσότερο την ομάδα που ανέλαβε να φτιάξει το παιχνίδι ήταν πως θα εκτυλισσόταν το σενάριο, ώστε να μην περάσουν τα μηνύματα της Οργάνωσης αλλά και να μη φαίνονται οι κρατούμενοι ως αγγελούδια-είναι καθάρματα, έχουν κάνει τα εγκλήματά τους, αλλά για άλλους λόγους δεν πρέπει να εκτελεστούν”, δήλωσε ο υπέυθυνος του για το σενάριο και την οργάνωση του παιχνιδιού στο “Κ” της Καθημερινής.

Στο παρελθόν είχε δημιουργηθεί ένα αντίστοιχο παιχνίδι για τον ίδιο σκοπό από γαλλική εταιρεία για λογαριασμό της Διεθνούς Αμνηστίας, αλλά το περιεχόμενο δινόταν στο παίκτη με πολύ απλοϊκό τρόπο: Είμαι στο εκτελεστικό απόσπασμα και σταματάω τις σφαίρες που έρχονται κατά πάνω μου. Αυτή η προσέγγιση δεν κάλυπτε τους Έλληνες και έτσι προχώρησαν με μία δική τους, διαφορετική, ιδέα.

 

Για να παίξετε το παιχνίδι μπορείτε να μπείτε και να εγγραφείτε στο www.amnestygame.com

ή μέσω του facebook (https://apps.facebook.com/amnesty-the-game)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο