Υπεγράφησαν τα πρώτα συμβόλαια Αγροτικής Μίσθωσης

altΗ διανομή των πρώτων συμβολαίων μίσθωσης αγροτικής γης σε 11 δικαιούχους στην Περιφέρεια Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα υλοποίησης του Ν/Σ του ΥΠ.Α.Α.Τ. που αποσκοπούσε στην ενοικίαση αγροτεμαχίων που ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο, σε άνεργους και νέους αγρότες, με συμβολικό αντίτιμο, το οποίο κατά μέσο όρο φτάνει τα 5 ευρώ ανά στρέμμα.

Πρόκειται για 29 αγροτεμάχια έκτασης περίπου 180 στρεμμάτων δημόσιας αγροτικής γης και οι δικαιούχοι στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι νέοι άνεργοι και πτυχιούχοι γεωτεχνικών σχολών.

Αν μη τι άλλο, ίσως μπορούμε να κάνουμε λόγο για τη μοναδική “καλή κίνηση” της κυβέρνησης μπροστά στο αδιέξοδο που βιώνουν αυτή τη στιγμή οι νέοι στην επαρχία, και κατά κύριο λόγο οι αγρότες.

Τα μέχρι τώρα στατιστικά του προγράμματος, δείχνουν το μέγεθος των ενδιαφερόμενων καθώς ως τώρα έχουν υποβληθεί 2.300 αιτήσεις οι οποίες και αφορούν 1.100 αγροτεμάχια.

Αναμένεται να υλοποιηθούν κι ανάλογες διαδικασίες διανομης δημόσιας αγροτικής γης σύντομα, ως επί το πλείστον στη Βόρεια Ελλάδα, αν και πολλές φορές η διαδικασία των ελέγχων και των πιστοποιήσεων δεν παύει να είναι χρονοβόρα.

Παρ’ όλα αυτά, υπολογίζεται πως μέσα στο 2012 θα έχει μισθωθεί προς αγρότες, έκταση δημοσίας αγροτικής γης συνολικού εμβαδού 1 εκατομμυρίου στρεμμάτων.     

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments