ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ!

 

Καλώς τα δεχτήκαμε και φέτος! Δεν μπορώ να πω. Τα μέσα μαζικής εξαπάτησης φροντίζουν να μας εκπλήσουν καθημερινά, πόσω μάλλον σε αυτή τη γιορτινή περίοδο. Το δωράκι τους λοιπόν απέναντι στο καταναλωτικό κοινό δεν θα μπορούσε παρα να έχει λίγο από το “ιερό” των ημερών. Για φέτος, η είδηση – δώρο λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου που τράβηξε το βλέμμα των αφεντικών των μέσων ενημέρωσης είναι η σύλληψη του μοναχού Εφραίμ – θα έχετε ακούσει για την μονή Βατοπεδίου. Ναι ναι, ευλόγησον κύριε το όνομα της. Και τώρα μου ρχεται στο μυαλό μία μεγάλη συσκευασία δώρου σε τηλεοπτική εκπομπή απο την οποία βγαίνει ένας παίδαρος με ράσα εν ονόματι Εφραίμ. Απαπα τι σκέψεις κάνω ο αμαρτωλός!

Και μ αυτά, από τη μία το εορταστικό των ημερών και απο την άλλη η είδηση Εφραίμ, που να βρεις χρόνο για τα πολιτικά. Τι κ αν παίρνεις 591 ευρώ ανασφάλιστος, μια ωρίτσα θα την αφιερώσεις σ έναν καφέ με τους φίλους σου για συζητήσεις  περί αντιδράσεων στη σύλληψη, ποιοι είναι υπέρ και ποιοί κατα κ.λ.π. – κάποιοι φαίνεται ότι είναι μανούλες στον αποπροσανατολισμό. Άλλωστε πώς είναι δυνατόν  να μην υπάρχουν αντιδράσεις σε αυτή τη κοινωνία που ζούμε. Μετά την επανάσταση των αστών και την εγκαθίδρυση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας έχουν αρχίσει να ξεπετάγονται λογής λογής “ειδήμονες” και “ειδικοί” πάνω στα θέματα. Ένας απ αυτούς είναι και ο ακατονόμαστος. Με αυτή λοιπόν την ιδιότητα γιατί να μπεις φυλακή; Αφού με την υπάρχουσα κοινωνική δομή δημιουργούνται άτυπες(εκτός από τις τυπικές) ιεραρχίες κ άρα αν συγκαταλέγεσαι στους ειδήμονες έχεις πολλαπλά μπόνους. Ε, ένα απ αυτά είναι και ο “παράδεισος φυλάκισης” (= δεν φυλακίζεσαι ποτέ ότι κ αν κάνεις).

Απο κελί σε κελί ακούγεται να λένε αλλά μάλλον το κελί του Εφραίμ δεν ήταν και τόσο κελί. Τώρα που να μπείς και στο μυαλό των μοναχών. Αυτοί κελί λένε βίλα εννοούν. Συγχώρεσε με κύριε για αυτά που γράφω. Να σαι σίγουρος όμως ότι θα πάω στον Εφραίμ για εξομολόγηση. Πρέπει επιτέλους να την κάνω κ εγώ. Όλοι πάνε εγώ θα μείνω στην απέξω;

Α, και κάτι τελευταίο για αυτούς που υποστηρίζουν φανατικά την φυλάκιση του μοναχού. Ειλικρινά δεν έχω καταλήξει αν έχει τόση σημασία αλλά και να έχει, απο ποιόν ζητάμε να αποδόσει δικαιοσύνη; Ποιός έχει την δικαιοσύνη στα χέρια του και την μοιράζει απλόχερα; Κοίτα να δεις πράματα.

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο