10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

2000 δολλάρια σε Ισραηλινούς φοιτητές για προπαγάνδα στο FB

 

 

5/1/2012

Η Εθνική Ένωση Ισραηλινών Φοιτητών (NUIS) μετατρέπεται σε πλήρη εταίρο της Ισραηλινής κυβέρνησης, στηρίζοντας το σχέδιο διάδοσης της Ισραηλινής προπαγάνδας στο διαδίκτυο και σε πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Το NUIS ανήγγειλε την έναρξη ενός προγράμματος, το οποίο θα αμείβει με 2000 δολάρια το μήνα όσους Ισραηλινούς φοιτητές διατίθενται να αφιερώνουν πέντε ώρες την εβδομάδα για τη διάδοση της Ισραηλινής κρατικής προπαγάνδας από την “άνεση του σπιτιού τους”. Εκτός αυτού, η Φοιτητική Ένωση θα συνεργαστεί και με την Εβραϊκή Υπηρεσία του Ισραήλ, στέλνοντας ‘πρεσβευτές’ της Ισραηλινής προπαγάνδας σε άλλες χώρες, πάλι επ’ αμοιβή.

Αυτό το πρόγραμμα στρατολόγησης Ισραηλινών φοιτητών εντάσσεται στη συστηματική προσπάθεια του Ισραήλ να αποδυναμώσει το διεθνές κίνημα αλληλλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους, υπό το μανδύα της απάντησης στις προσπάθειες “απονομιμοποίησης” του Ισραήλ και της καταπολέμησης του αντισημιτισμού.
Η εμπλοκή της επίσημης Ισραηλινής Φοιτητικής Ένωσης και των Πανεπιστημίων της Χάιφα, του Τελ Αβίβ, του Μπεν-Γκουριόν και του Sapir College στο κρατικό αυτό πρόγραμμα προπαγάνδας το πιθανότερο είναι πως θα εντείνει τις φωνές που καλούν σε διεθνές μποϊκοτάζ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων του Ισραήλ.

Φοιτητές θα πληρώνονται για να διαδίδουν την κρατική προπαγάνδα στο διαδίκτυο.

“Είναι μια ευκαιρία για όλους εμάς, τους Ισραηλινούς φοιτητές, να βοηθήσουμε στη διάδοση της hasbara (της κρατικής προπαγάνδας), η οποία προβάλλει μια σωστή και ισορροπημένη άποψη για τα συμφέροντα και τις πολιτικές του Ισραήλ, συμβάλλοντας έτσι ενεργά στη μάχη ενάντια στις προσπάθειες απονομιμοποίησης του Ισραήλ και ενάντια στην καλλιέργεια του μίσους προς καθετί εβραϊκό.”

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το NUIS, με την οποία καλεί τους Ισραηλινούς φοιτητές να συμβάλουν ενεργά στη διάδοση των μηνυμάτων του Ισραήλ. Η ανακοίνωση μεταφράστηκε στα αγγλικά από την οργάνωση Electronic Intifada.

 occupiedpalestine.wordpress  

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο