ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ: Ο Εχούντ Μπάρακ

 

Τον Ιούνιο του 2007, ο καταζητούμενος επέβαλε πολιορκία σε 1.500.000 κατοίκους της Γάζας. Η πολιορκία-η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη- αποτελεί «συλλογική τιμωρία»  σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Η  μακρά πολιορκία έχει προξενήσει σοβαρές ελλείψεις τροφίμων και καυσίμων, έλλειψη στο πόσιμο νερό και  στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, προβλήματα στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων και  ελλείψεις φαρμάκων και   βασικού ιατρικού εξοπλισμού, επηρεάζοντας τη ζωή   1,5 εκατομμυρίων ανθρώπων. Αυτό αποτελεί παραβίαση της Τέταρτης Συνθήκης της Γενεύης και του καταστατικού της Ρώμης.

Στις 27 Δεκεμβρίου 2008, ο καταζητούμενος διέταξε τον εναέριο βομβαρδισμό των αστικών κέντρων της Γάζας. Οι επιθέσεις, πραγματοποιήθηκαν με εκατοντάδες εξορμήσεις μαχητικών αεροσκαφών, τα οποία έριξαν   εκατοντάδες τόνους βομβών σε συνοικίες της Γάζας. Τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι – άνδρες, γυναίκες και παιδιά σκοτώθηκαν και 5.300 τραυματίστηκαν. Οι στόχοι τους ήταν σχολεία, νοσοκομεία και εγκαταστάσεις του ΟΗΕ.  Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβολούσαν τα  ιατρικά πληρώματα  και εμπόδιζαν την μεταφορά των τραυματιών.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2008, μια επίσημη καταγγελία υποβλήθηκε από τους δικηγόρους του Λιβάνου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης,   κατά τoυ Εχούντ Μπαράκ και τεσσάρων άλλων Ισραηλινών: Εχούντ Ολμέρτ, Ματάν Λιβνάι, Άβι Ντίχτερ και Γκάμπι Ασκενάζι, με την κατηγορία ότι έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Περιγραφή του καταζητούμενου: Λευκός άνδρας, περίπου 70 ετών, κάτω από το μέσο ύψος,   γκρι μαλλιά, καστανά μάτια, με  γυαλιά. Παλαιότερα κυκλοφορούσε και ντυμένος ως γυναίκα*.

altΌποιος  έχει πληροφορίες ότι ο καταζητούμενος έχει βγει από τα σύνορα του Ισραήλ ας το αναφέρει αμέσωςalt σε δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ισχύει για χώρες με οικουμενική δικαιοδοσία.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Αυτό που συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα είναι ότι ο εγκληματίας Εχούντ Μπάρακ   κυκλοφορεί ελεύθερος και μάλιστα ως επίσημος προσκεκλημένος κρατών.  Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 – 3 χρόνια μετά την σφαγή στη Γάζα – η ελληνική «κυβέρνηση» του μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ θα υποδεχτεί τον σφαγέα Μπάρακ ακολουθώντας τα βήματα της κυβέρνησης Παπανδρέου στην πρωτοφανή  συμμαχία – σε στρατιωτικό, πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο με το Ισραήλ – καθιστώντας τη χώρα μας συνυπεύθυνη στην καταπίεση, εξόντωση και γενοκτονική πολιτική που υιοθετεί το κράτος του Ισραήλ εις βάρος των Παλαιστινιών.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ γίνεται το τέταρτο στέλεχος της ισραηλινής κυβέρνησης που έρχεται στην ελληνική πρωτεύουσα μετά την προσέγγιση Αθηνών – Τελ Αβίβ που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2010. Εχουν προηγηθεί ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, ο υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ντάνι Αγιαλόν.

Ο   Μπάρακ θα συζητήσει με τους συνομιλητές του  την προώθηση της αμυντικής συνεργασίας (πρόσφατα υπεγράφη και το πρόγραμμα αμυντικής συνεργασίας Ελλάδος και Ισραήλ για το 2012, που περιλαμβάνει σειρά κοινών αεροπορικών ασκήσεων και άλλων δραστηριοτήτων), τη δυνατότητα συνεργασίας και συμπαραγωγής οπλικών συστημάτων, την κατάσταση που έχει προκύψει με την «αραβική άνοιξη» και φυσικά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Θα συζητηθούν επίσης, το ενδεχόμενο συμπαραγωγής σε ελληνικό έδαφος του συστήματος SPICE 1000/2000 που πρόκειται να προμηθευτεί η Πολεμική Αεροπορία, η ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) από το Ισραήλ, η  αποτελεσματικότητα των διεθνών κυρώσεων (στις οποίες αναμένεται να προστεθεί εντός του Ιανουαρίου το εμπάργκο στις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου από την Ευρωπαϊκή Ενωση – ΕΕ)  καθώς επίσης και το μέλλον των τουρκοϊσραηλινών σχέσεων.

Το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να είμαστε εκεί (Τρίτη 10 Ιανουαρίου, 6.00μμ, έξω από τη Βουλή) για να δηλώσουμε την αντίδρασή μας στα σχέδια μιας κυβέρνησης που  αφού επέβαλε στη χώρα το ΔΝΤ οδηγώντας την στην εξαθλίωση,  συνεχίζει εμπλέκοντάς την σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις μέσα από τη συμμαχία της με τους σιωνιστές του Ισραήλ.

* Βλ. “Επιχείρηση Spring of Youth”, Βηρυττός, Λίβανος, 1973. (Haaretz , Wikipedia)

ΠΗΓΕΣ:  wanted.org /,  tovima.gr

Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά του  Poetry Bar

To άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στο intifada.gr

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments