εργασιακό δελτίο 14/09/2011

 

alt… Στη Ρώμη, φοιτητές αντιμετώπισαν την αστυνομία κρατώντας ασπίδες με τίτλους βιβλίων πάνω τους. Το μήνυμα ήταν το εξής: είναι η ίδια η κουλτούρα που αντιστέκεται στις περικοπές; τα βιβλία τα ίδια πολεμούν την αστυνομία.
http://ergatis.wordpress.com

.

Δελτίο Τύπου
Αναρτήθηκε στις 2011/09/13
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Χαιρετίζουμε τις αντιδράσεις χιλιάδων μαθητών από την πρώτη μέρα που άνοιξαν τα σχολεία! Οι μαθητές με ενθουσιασμό πήραν το κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας σε κάθε σχολείο.
Με διάφορες πρωτοβουλίες δώσαμε μία πρώτη απάντηση στο σχολείο του ΠΑΣΟΚ χωρίς βιβλία και καθηγητές, στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σπίτια μας!
Εκπρόσωποι της κυβέρνησης, του Υπουργείου και των δήμων πήραν το μήνυμα που τους ταιριάζει! Δεν ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν!  Το ξεκαθαρίζουμε από την αρχή: οι απειλές και οι εκφοβισμοί διευθυντών και αστυνομίας δε μας τρομάζουν.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΑ – ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ – ΣΧΟΛΕΙΑ
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ !
ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ !
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !
Την Πέμπτη 15/9 κατεβαίνουμε σε κινητοποιήσεις στις γειτονιές μας. Μαζευόμαστε όλα τα σχολεία σε κάθε Δήμο για να συζητήσουμε πώς θα οργανώσουμε τον αγώνα μας!
Την Τρίτη 20/9 συμμετέχουμε όλοι στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 10:30 στην ΟΜΟΝΟΙΑ!
http://www.mathites.gr/

.

.

.

Νέα μεγάλη άνοδο σημείωσαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ το μήνα Αύγουστο του 2011 σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον περασμένο Αύγουστο έφτασαν τους 693.329, αυξημένοι κατά 124.107, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010 οπότε και οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανέρχονταν στους 569.222, ποσοστιαία αύξηση 21,8%. Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων είναι μεγαλύτερος, καθώς στους 693.329 άνεργους πρέπει να προστεθούν άλλοι 69.976, τους οποίους οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ δεν μετρούν ως άνεργους επειδή δηλώνουν ότι δεν αναζητούν εργασία. Ετσι, ο αριθμός των ανέργων εκτινάσσεται στα 763.305 άτομα.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6435742&publDate=14/9/2011

.

.

.

Ψήφισμα εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την εφεδρεία
Οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ομόφωνα απορρίπτουμε την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών περί εργασιακής εφεδρείας. Ως απαράδεκτη, εργασιακά επιζήμια και ανιστόρητη για το ρόλο του εθνικού πρακτορείου.
Αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε μια πολιτική που, μετά την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τη μείωση τουλάχιστον κατά 40% των μισθών μας, οδηγεί μέσω δεκάδων απολύσεων στην περαιτέρω συρρίκνωση και υποβάθμιση του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων και του καθοριστικού ρόλου που επιτελεί, στην έγκυρη ενημέρωση της ελληνικής και διεθνούς κοινής γνώμης.
Στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό. Ουδείς εργαζόμενος περισσεύει. Η ενημέρωση δεν μπορεί να είναι «ΔΕΚΟ» και το ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει εργαζόμενους απολύτως απαραίτητους στην εταιρεία.
Οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συζητούν λύσεις, που λαμβάνουν υπόψη τους την αξιοπρέπεια των συναδέλφων και την ιστορία της ανεξάρτητης ενημέρωσης, που εδώ και 107 χρόνια το εθνικό πρακτορείο υπηρετεί.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=309369

alt

Μεγάλη επιτυχία είχε χτες η πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας σε γάλα, τρόφιμα και ποτά σε όλη τη χώρα. Χιλιάδες εργαζόμενοι απήργησαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ταξικής τους Ομοσπονδίας, απαιτώντας την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Με τη μαζική τους συμμετοχή απάντησαν στην εργοδοτική αδιαλλαξία και προκλητικότητα και έβαλαν στέρεες βάσεις για την επιτυχία και της δεύτερης μέρας της απεργίας. Σήμερα, πραγματοποιείται η απεργιακή συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια και πορεία στο ΣΕΒ.

Από χτες το πρωί, τα χαράματα, ξεκίνησε η μάχη της περιφρούρησης. Τα μεγάλα εργοστάσια του κλάδου δε δούλεψαν. Φορτηγά δε βγήκαν, ούτε μπήκαν. Οι εργαζόμενοι έκαναν ένα μεγάλο βήμα στο να μετατρέψουν σε δική τους υπόθεση τη μάχη της απεργίας. Γι’ αυτό, άλλωστε, η απεργία άγγιξε μεγάλα ποσοστά σχεδόν σε όλους τους χώρους, ενώ υπήρχαν περιπτώσεις καθολικής συμμετοχής.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στη ΔΕΛΤΑ, στον Αγ. Στέφανο, όπου μαζί με τους απεργούς ήταν και οι απεργοί ιδιοκτήτες ταξί που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ.
Στην Αττική, σε μεγάλα εργοστάσια του κλάδου δεν «άναψε» ούτε μηχανή. Στην TASTY και στη ΝΙΚΑΣ, από το πρωί η απεργιακή φρουρά βρισκόταν στο πόστο της. Τα λεωφορεία με τους εργαζόμενους ήρθαν άδεια – ούτε ένας εργαζόμενος δεν μπήκε για δουλειά. Αντίστοιχα στην ΕΒΓΑ και στη ΝΟΥΝΟΥ οι εργαζόμενοι απήργησαν καθολικά. Κανείς δε δούλεψε και στην COCA – COLA (στο εργοστάσιο του Σχηματαρίου και στην Κηφισιά) και στη ΔΕΛΤΑ (στον Αγ. Στέφανο και στον Ταύρο).
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στις επιχειρήσεις της AMSTEL και της PEPSI, όπου παρά τις αποφάσεις των επιχειρησιακών σωματείων που ελέγχονται από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό να μη συμμετάσχουν στην απεργία, οι εργαζόμενοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία απήργησαν. Ακόμη, όμως, και στη ΦΑΓΕ, όπου η εργοδοσία είχε σχεδιάσει και στήσει ολόκληρο απεργοσπαστικό μηχανισμό, χρησιμοποιώντας και τους οδηγούς – «εργολάβους», το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων συμμετείχαν δυναμικά στην απεργία και στην περιφρούρηση.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6435663&publDate=14/9/2011

(στο ίδιο θέμα)

Ηχηρό μήνυμα στην εργοδοσία και τη βάρβαρη πολιτική που τη στηρίζει, ότι είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους και να αποσπάσουν αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στοιχειωδώς στις αυξημένες τους ανάγκες, έστειλαν χτες οι εργαζόμενοι των εργοστασίων «ΕΛΑΪΣ» και «LEVER», συμμετέχοντας σύσσωμοι στην 24ωρη απεργία που αποφάσισε το ταξικό τους κλαδικό συνδικάτο, η Πανελλαδική Ενωση των εργαζομένων στα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας, απόφαση που οι ίδιοι ενέκριναν μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις.

Οι εργαζόμενοι από τις 5 το πρωί βρίσκονταν μπροστά στις πύλες των εργοστασίων περιφρουρώντας με αποφασιστικότητα την απεργία τους, κόντρα στους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας, η οποία έφτασε να βάλει διευθυντές να τηλεφωνούν νύχτα, παραμονή της απεργίας, στα σπίτια των εργαζομένων για να τους τρομοκρατήσουν. Με γενική συνέλευση που έγινε μπροστά στην πύλη του εργοστασίου της «ΕΛΑΪΣ», αποφάσισαν να συνεχίσουν τη μάχη με στάσεις εργασίας που θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη.

Με άξονα, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία οι εργαζόμενοι διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς τους κατά 4,8%, μείωση των ωρών εργασίας σε 39 ώρες τη βδομάδα, με προοπτική το 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, έκτη βδομάδα άδειας, αύξηση του επιδόματος αδείας σε 15 ημερομίσθια, ενίσχυση των χαμηλόμισθων (κάτω των 1.400 ευρώ) συναδέλφων τους, επαναπρόσληψη συμβασιούχων κ.ά.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6435596&publDate=14/9/2011

.

.

.

 

Σε 48ωρη απεργία προσανατολίζονται να προχωρήσουν οι εκπαιδευτικοί στις 3 και 4 Οκτωβρίου. Η πρόταση αυτή, που κυριάρχησε – σύμφωνα με πληροφορίες – στην κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ για τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα κατατεθεί στον κλάδο για να αποφασίσει, τελικά, μέσα από γενικές συνελεύσεις.
Υπενθυμίζεται ότι οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης έχουν προγραμματίσει τρίωρη στάση εργασίας και στις 22 Σεπτεμβρίου, όποτε οι δάσκαλοι (ΔΟΕ) έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.
http://www.alterthess.gr

.

.

.

 

Κινητοποιήσεις κατά της εργασιακής εφεδρείας
Κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης αποφάσισε το Συντονιστικό των Ομοσπονδιών ΠΟΣΠΕΡΤ – ΕΙΝ και των Σωματείων ΟΣΚ – ΙΓΜΕ – ΟΔΔΥ – ΕΟΜΜΕΧ ΟΠΕΓΕΠ – ΕΘΙΑΓΕ – ΕΛΟΓΑΚ – ΔΗΜΗΤΡΑ.
Το Συντονιστικό Ομοσπονδιών και Σωματείων Κοινωφελών Οργανισμών και φορέων του Δημοσίου καλεί τους εργαζόμενους όλων των φορέων του Δημοσίου να συμμετάσχουν στην αυριανή κινητοποίηση στις 1 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομίας, καθώς και στην επόμενη σύσκεψη του Συντονιστικού την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 1 μ.μ., στον ΟΣΚ.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=309363

.

.

.

Σκάνδαλο, ο Γερουλάνος δίνει στον Γιαννίκο τις παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου!
Μπορεί ο Κ. Γιαννίκος να είναι ανοιχτός από παντού και κυρίως να αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους στο Alter, το κράτος όμως τον ενισχύει! Σκάνδαλο αποτελεί η κίνηση του Εθνικού Θεάτρου να φύγει από το Κοτοπούλη στο REX που ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία η παράσταση, «Τρίτο Στεφάνι» του Σταμάτη Φασουλή και να μετακομίζει στο Παλλάς του Κ. Γιαννίκου. Με τέτοια κρίση τολμά το ελληνικό κράτος και πετάει λεφτά; Γιατί η παράσταση δεν έμεινε στο Κοτοπούλη που είναι του Εθνικού Θεάτρου ή γιατί δεν μετακόμισε στην κεντρική σκηνή στην Αγίου Κωνσταντίνου να δουλέψει και ο κόσμος εκεί; Γιατί αυτό το δώρο στον Κ. Γιαννίκο που εμπαίζει τους εργαζόμενους του Alter; Τι απαντά ο κύριος Γερουλάνος; Μπορεί να βγάλει στη δημοσιότητα τη σύμβαση με τον Κ. Γιαννίκο και το Παλλάς;
http://enimerosi24.gr/index.asp?a_name=medianews&item_id=18091
(στο ίδιο θέμα)
Την ώρα που ο Γιαννίκος ζητά από τον κόσμο του Alter να επιστρέψει στις εργασίες του προκειμένου να λειτουργήσει και πάλι το κανάλι, ταυτόχρονα στέλνει εξώδικα στους τεχνικούς εκβιάζοντας τους για να γυρίσουν. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για τον Γενάρη του 2014. Στο μεταξύ μετά από τη γενική συνέλευση τους, η πρόταση των δημοσιογράφων είναι να συναντηθούν όλοι οι εκπρόσωποι τους (των ίδιων, των διοικητικών και των τεχνικών) με τον Γιαννίκο και την ΕΣΗΕΑ και γραπτώς να δεσμευτεί για το πότε θα εξοφληθούν. Παράλληλα να δεσμευτεί ότι δεν θα κινηθεί νομικά εναντίον τους.

http://prezatv.blogspot.com/

.

.

.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ  ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ  (Ε.Β.Ο.–ΠΥΡ.ΚΑΛ.)–ΑΙΓΙΟΥ
Έδρα: Αίγιο, Γέφυρα Μεγανίτη Τηλ 2691069510 Τηλ Fax 2691060960
         Αίγιο, 13/9/2011       

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Με απέραντη ανευθυνότητα και θράσος οι υποτακτικοί του Δ.Ν.Τ. και η Ε.Ε: Βενιζέλος – Παπανδρέου ανακοίνωσαν στη ΔΕΘ νέα μέτρα σοκ και δέους.
Η μισή Ελλάδα τελεί υπό απόλυση χωρίς αποζημίωση και με απλήρωτα τα δεδουλευμένα, ή άλλη μισή τελεί υπό εργασιακή εφεδρεία και μετά απόλυση. Νέοι φόροι κεφαλικοί για όποιον αναπνέει.
Ψέματα – απάτες – ληστείες και αλχημείες του Λοβέρδου για να δείχνουν μονίμως το θύμα που είναι εργαζόμενοι και όχι το δράστη που είναι η κυβέρνηση και το παρασιτικό μαυραγορίτικο λόμπι που θησαύρισε και θα συνεχίσει να θησαυρίζει τώρα που επιχειρούν να μας βάλουν σε τάξη βαρβαρότητας και διαλυτικής χρεωκοπίας.
κ.κ. Σπηλιόπουλε – Μπεγλίτη σας μείνανε  οι δηλώσεις για μετατάξεις και ανάπτυξη και οι συκοφαντίες για τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές!!!
Οι εργαζόμενοι θα στείλουν εσάς και την κυβέρνησή σας σε εφεδρεία.

Στο ίδιο μήκος κύματος ανευθυνότητας, επικινδυνότητας και θράσους κινείται η διοίκηση της εταιρείας: στρατηγός Ανδριάνης και συνδικαλιστής  Φελόνης που χθες δεν ξέρανε τίποτα και ξανάτρεχαν για το δάνειο!!! ενώ είχαν πάρει την εγκύκλιο της εφεδρείας – ανεργίας, είχαν στείλει τα πρώτα στοιχεία και σήμερα συνεδριάζουν μόνοι τους χωρίς εκπροσώπους των εργαζομένων για να φτιάξουν τις πρώτες λίστες της ντροπής.
Αυτή η διοίκηση το μόνο που κάνει ένα χρόνο τώρα είναι να σκέφτεται πως θα μας απολύσει με τη λιγότερη δυνατή αποζημίωση ή και καθόλου. Ενώ ήδη εμπαίζει τους συνταξιούχους που δεν έχουν πληρωθεί ούτε όλη την αποζημίωση του 2112, αλλά ούτε και την Εθνική Ασφαλιστική.
Αυτοί οι ανίκανοι που μαζί με τους προηγούμενους κατάντησαν την εταιρεία τσιφλίκι τους για να βολεύονται και να καλοπερνάνε, που την Παρασκευή 9/9 τα στελέχη αστροπελέκια του Αιγίου!!! και τα αστροπελέκια των κεντρικών κατάθεσαν 500.000€ σε λάθος λογαριασμό!!! – αντί για τα Ε.Α.Σ.-Αιγίου στην Ε.Α.Σ.(συνεταιρισμό) Κοζάνης-  οι πρώτοι δίνοντας λάθος αριθμό λογαριασμού και οι δεύτεροι δεν είδαν καν την επωνυμία του λογαριασμού!!!!
Αυτοί μας διοικούν, αυτοί αποφασίζουν, εμείς φταίμε που τους ανεχόμαστε.

Τέρμα πια στην κοροϊδία και την ληστεία σε βάρος μας.

Μόνη λύση είναι ο γενικός ξεσηκωμός κάθε νέου, κάθε άνεργου, κάθε συνταξιούχου, κάθε εργαζόμενου. για να βγει σε εφεδρεία και μόνιμη απόλυση η κυβέρνηση.
http://ergatis.wordpress.com

.

.

.

Στα χέρια του 40ού πλουσιότερου Βρετανού βρίσκεται πλέον το 10% της ΔΕΗ, γεγονός που τον καθιστά τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο μετά το Ελληνικό Δημόσιο σε μια στιγμή μάλιστα που επίκειται η περαιτέρω αποκρατικοποίηση της επιχείρησης.
Ο κύριος 10% της ΔΕΗ ονομάζεται Stephen Butt, ελέγχει κατά το ήμισυ το αγγλοαμερικανικό fund Silchester International Investors που διαχειρίζεται περί τα 20 δισ. ευρώ διεθνώς και σύμφωνα με τους «Sunday Times» ειδικεύεται στην αγορά μεγάλων πακέτων μετοχών εταιρειών όταν είναι υποτιμημένες – όπως συμβαίνει αυτή τη περίοδο στην περίπτωση της ΔΕΗ και όλων των εισηγμένων.

.

.

.

Στην απώλεια περίπου 1.000 θέσεων εργασίας εκτιμούν οι εργαζόμενοι της Wind και της Vodafone, ότι θα οδηγήσει ενδεχόμενη συγχώνευση των δύο εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.
Οι εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων των δύο εταιρειών μάλιστα σημείωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ότι οι διαπραγματεύσεις εκτιμάται πως βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και ενδεχόμενη υπογραφή συμφωνία θα σημάνει τη δραματική μείωση του προσωπικού.

.

.

.

Μεγάλη πτώση, της τάξεως του 11,11%, σημείωσε η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, ενώ στο 8μηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου η ζήτηση υποχώρησε κατά 3%.
http://prezatv.blogspot.com/

.

.

.

 

Έχει τη σημασία του, μπορεί κάποιος να καταλάβει γιατί το ΠΑΣΟΚ ακόμα αντέχει, γιατί ο κόσμος ενώ δηλώνει ότι διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική δε βγαίνει στους δρόμους και να ρίξει την φοβισμένη κυβέρνηση.
Τα μεσαία και μικρά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τόλμησαν να δώσουν το “παρών” στην συγκέντρωση του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη δέχτηκαν μαζικά ένα…γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνό τους. Αποστολέας ήταν η Ν.Ε ενός εκάστου.
Παρακαλείστε να είστε στο Βελλίδειο. Η παρουσία σας θα εκτιμηθεί”, έγραφε το μήνυμα και αρκετοί ηταν αυτοί που αποχώρησαν από τη διαδήλωση και πηγαν στο Βελίδειο.
Όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ συνδικαλιστής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας αρκετοί ήταν οι Πασόκοι που αποχώρησαν από τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και πήγαν να κάνουν το κομματικό καθήκον και βέβαια για να εκτιμηθεί η παρουσία τους.
Τι μπορεί να σημαίνει ότι θα “εκτιμηθεί” η παρουσία τους; Ποφανώς ανταλλάγματα.
Συνεπώς, βρίσκω πολύ σωστό το σύνθημα των φοιτητών που πέρασε μέσα από τη συγκέντρωση και φώναζαν “Αλήτες, λέρες, εργατοπατέρες”.
Όσο παραμένουν αυτοί που στήριξαν χρόνια το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στις συνδικαλιστικές ηγεσίες οι αγώνες που κάνουν είναι ψεύτικοι..
http://xronika05.blogspot.com/2011/09/sms.html

.

.

.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Να μην πληρώνουν εισιτήριο οι εργαζόμενοι
Κάλεσμα αντίστασης και ανυπακοής στην πολιτική που υποχρεώνει τους εργαζόμενους να πληρώνουν ως πανάκριβο εμπόρευμα και τις συγκοινωνίες και ταυτόχρονα καθημερινά να ταλαιπωρούνται περιμένοντας για μισή και μια ώρα δρομολόγιο, είτε τρένου είτε λεωφορείου, απεύθυναν χτες οι δυνάμεις του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, που πραγματοποίησαν μαζική παρέμβαση – εξόρμηση στο σταθμό του ΗΣΑΠ στην Αττική.
Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι του συλλόγου μοίρασαν πλατιά ανακοίνωση και συζήτησαν με τους επιβάτες που ανταποκρίνονταν θετικά στο αγωνιστικό κάλεσμα του συλλόγου.
«Δήλωσε την ανυπακοή σου απέναντι σε αυτή την πολιτική που σε υποχρεώνει να πληρώνεις ως πανάκριβο εμπόρευμα τις συγκοινωνίες, την Υγεία, την Παιδεία, όλα όσα θα έπρεπε να είναι κοινωνικοποιημένα και να σου παρέχονται δωρεάν.
Δήλωσε την ανυπακοή σου και την αντίθεσή σου σε αυτή την πολιτική και μην πληρώνεις εισιτήριο», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση – κάλεσμα.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6435590&publDate=14/9/2011

.

.

.

 

Συνεχίζουν την κατάληψη του αμαξοστασίου στην Ιερά Οδό και αποχή από την εργασία τους, συμβασιούχοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων που απολύονται τέλη Σεπτέμβρη και διεκδικούν παραμονή στην εργασία τους. Μαζί τους και άλλοι που απολύθηκαν τον Αύγουστο και διεκδικούν επαναπρόσληψη. Σχετική προσφυγή που έχουν καταθέσει σε αυτή την κατεύθυνση εκδικάζεται την Παρασκευή. Εξάλλου σήμερα Τετάρτη, εκδικάζονται άλλες δικαστικές προσφυγές σχεδόν 300 συμβασιούχων που εργάζονται στις διοικητικές υπηρεσίες και στη Διεύθυνση Πρασίνου.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6435628&publDate=14/9/2011

.

.

.

Είναι παρανοϊκό να ζητάνε την εφεδρεία-ΑΠΟΛΥΣΗ 300 τουλάχιστον υπαλλήλων-ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ- την ώρα που ενοικιαζόμενα συνεργεία και υπηρεσίες στην ΕΡΤ κάνουν ΠΑΡΕΛΑΣΗ ! λόγω έλλειψης προσωπικού.


Η ΕΡΤ χρωστάει 25.000 ρεπό (ναι καλά διαβάσατε είκοσι πέντε χιλιάδες), στους εργαζομένους. Είναι προφανές πως υπάρχει ανάγκη για περισσότερους εργαζόμενους και όχι η απαλλαγή μερικών εξ αυτών.
Τα κυβερνητικά μέτρα της οριζόντιας εφαρμογής όμως, όσο κι αν είναι ΑΔΙΚΑ και ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΑ, τα εφαρμόζουν ΑΝΕΛΕΗΤΑ!
Σα να μη φτάνουν τα παραπάνω, ενσωματώνουν στην ΕΡΤ άλλους οργανισμούς, όπως ΙΟΜ, ΕΟΑ και ενδεχομένως ΑΠΕ – ΜΠΕ, που θα αμείβονται από τα έσοδα της ΕΡΤ, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίφαση, με τις «εφεδρείες» δηλαδή τις απολύσεις των εργαζομένων της. Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; “
http://financialcrimesnews.blogspot.com/

.

.

.

 

Συνεχίζουν για δεύτερη μέρα την απεργιακή τους κινητοποίηση οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ανελκυστήρων «THYSSEN KROUP», απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη των εργαζομένων που απέλυσε η εργοδοσία. Οι εργαζόμενοι σύσσωμοι βρέθηκαν έξω από τα γραφεία της επιχείρησης. Η εταιρεία εμμένει στις απολύσεις – ακόμη και για τους δύο εργαζόμενους που δεν έχουν υπογράψει την απόλυσή τους – επιμένοντας ότι η κερδοφορία της εταιρείας δεν είναι όσο θα ήθελε η εργοδοσία και πως η μόνη λύση είναι να προχωρήσει σε απολύσεις και μειώσεις μισθών.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6435660&publDate=14/9/2011

.

.

.

 

[video:http://www.youtube.com/watch?v=pon26n86BBs&feature=player_embedded 400×300]

 

4 ΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 20%
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, η διοίκηση του οργανισμού προτίθεται να αποφασίσει την Πέμπτη, σε νέα συνεδρίασή της, να εξαγγείλει, μεταξύ άλλων, το ξεκίνημα της διαδικασίας του άρθρου 15 της συμφωνίας μεταξύ δημοσίου και Deutsche Telekom προκειμένου να εφαρμόσουν την εκ περιτροπής εργασία δηλαδή μειωμένο χρόνο εργασίας με ανάλογη μείωση των αποδοχών!
Το απαράδεκτο σενάριο που φαίνεται να προκρίνεται είναι τέσσερεις μέρες εργασίας την εβδομάδα με ανάλογη μείωση των αποδοχών. Μια ενδεχόμενη τέτοια απόφαση θα επέφερε μείωση των αποδοχών μέχρι και 20% και επιπρόσθετα ο κάθε εργαζόμενος θα ασφαλιζόταν και για λιγότερο με συνέπεια την επιμήκυνση του απαιτούμενου χρόνο για σύνταξη.
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4694:ek-peritropis-ergasia&catid=91:er-kinitopoiiseis&Itemid=274

 

http://ergasiakodeltio.wordpress.com

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο