Πρόγραμμα Πούτιν για λιγότερη βία!

alt

Η Ρωσία πρέπει να αποποιηθεί την “τάση καταστολής με την άσκηση υπερβολικής βίας” της ρωσικής κοινωνίας, αναφέρεται στο πρόγραμμα του Βλαντίμιρ Πούτιν ενόψει των προεδρικών εκλογών της 4ης Μαρτίου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της προεκλογικής του εκστρατείας putin2012.ru
Πρέπει να αναθεωρήσουμε ολόκληρο το σύστημα προστασίας των συμφερόντων της κοινωνίας και να εγκαταλειφθεί η τάση μιας καταστολής με την άσκηση υπερβολικής βίας. Η κατάσταση αυτή αλλοιώνει την κοινωνία μας και την καθιστά ηθικά νοσηρή”, σύμφωνα με το κείμενο.
Ο Πούτιν δεσμεύεται σε αυτό το πρόγραμμα για την περίοδο 2012-2018, δηλαδή τη διάρκεια της θητείας του στο Κρεμλίνο αν εκλεγεί, ότι “θα δημιουργηθούν πραγματικοί μηχανισμοί ελέγχου των δραστηριοτήτων των αρχών από την κοινωνία των πολιτών”, κυρίως για την καταπολέμηση της ενδημικής στη χώρα διαφθοράς.

Οι υποσχέσεις αυτές διατυπώνονται τη στιγμή που ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας αντιμετωπίζει ένα πρωτοφανές κίνημα αμφισβήτησης μετά την άνοδο του στην εξουσία το 2000, το οποίο ξέσπασε στις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου που σημαδεύτηκαν, σύμφωνα με παρατηρητές και την αντιπολίτευση, από μεγάλη νοθεία.

Δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι διαδήλωσαν στη Μόσχα στις 10 και 24 Δεκεμβρίου ζητώντας ελεύθερες εκλογές υπό το σύνθημα: “Ρωσία χωρίς τον Πούτιν”. Οι Aρχές δεν προσπάθησαν να διαλύσουν τις τεράστιες διαδηλώσεις. Ο Πούτιν περιφρόνησε το κίνημα αυτό και δήλωσε ότι οι διαδηλωτές υποκινήθηκαν από το εξωτερικό, κατηγορώντας κυρίως τις ΗΠΑ.
Στο επίπεδο στην εξωτερικής πολιτικής, το πρόγραμμα του Πούτιν ακολουθεί τη συνήθη γραμμή του και υπόσχεται στους Ρώσους ότι θα καταπολεμήσει όλες τις απόπειρες των δυτικών χωρών να επιβάλουν τη βούλησή τους στη Μόσχα.

Η Ρωσία θα απαντήσει στις “μονομερείς” ενέργειες των χωρών της Δύσης στη διεθνή σκηνή, αν σε αυτές δεν λαμβάνονται υπόψη τα ρωσικά συμφέροντα.
“Τα μονομερή μέτρα των εταίρων μας, που αψηφούν την άποψη της Ρωσίας και τα συμφέροντά της, επιβάλλεται να αξιολογηθούν και χρήζουν κατάλληλης αντίδρασης”, τονίζει στο κείμενο υποδηλώνοντας σαφώς τις δυτικές δυνάμεις.

“Οι κανόνες του παιχνιδιού της διεθνούς πολιτικής και οικονομίας δεν μπορούν να καθορίζονται στην πλάτη της Ρωσίας ή παρακάμπτοντας τα συμφέροντά της”.

Ο Πούτιν υπολογίζει να επιστρέψει μετά τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου στο Κρεμλίνο, από το οποίο αναγκάστηκε να αποχωρήσει, καθώς το ρωσικό Σύνταγμα δεν επιτρέπει τρίτη συνεχή θητεία μετά αυτές του 2000-2008.

 

Πηγή : Nooz.gr

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο