Εργασιακό δελτίο

-Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15/12/2011 στα γραφεία της ΔΟΕ, ύστερα από κάλεσμα του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. «ο Αριστοτέλης»  σύσκεψη συντονισμού των Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ Αττικής με θέμα την οργάνωση κοινών δράσεων απέναντι στο νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα και τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας, των ανέργων, των νέων και του λαού.

-Τα δεδουλευμένα 5 μηνών, επιδόματα, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα διεκδικούν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία γαλακτοζαχαροπλαστεία Χατζής Α.Ε. οι οποίο βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

-Ατυχος  εργάτης, μπροστά στα μάτια των συναδέλφων του, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα για να τον βοηθήσουν, εγκλωβίστηκε σε μηχάνημα επεξεργασίας ελαιοκάρπου, το οποίο παρασκευάζει βαμαβακόπιτες.Λίγη ώρα αργότερα, ανασύρθηκε νεκρός από συνεργείο της Πυροσβεστικής.

-Έφοδο στο novasport fm πραγματοποίησε χτες  στις 2μμ κλιμάκιο του ΣΕΠΕ Καλλιθέας, συνοδευόμενο από τον πρόεδρο και τον ταμία της ΕΤΕΡ.  Πληροφορηθήκαμε ότι βρέθηκαν ηχολήπτες να εργάζονται δηλωμένοι σαν υπάλληλοι γραφείου, τεχνικοί να είναι ασφαλισμένοι στο ΤΣΠΕΑΘ και τεχνικό προσωπικό να έχει υπογράψει έγγραφο, όπου ψευδώς αναφέρεται ότι η ΕΤΕΡ δεν έχει ΣΣΕ, ενώ όχι μόνο έχει, αλλά είναι και σε ισχύ, έχοντας κηρυχτεί υποχρεωτική.

-Επιτυχημενη η απεργία στο Βόλο. Τα εργοστάσια του Μάνεση δεν δούλεψαν, παρόλο που χρησιμοποιήθηκε απεργοσπαστικός μηχανισμός και ο πρόεδρος του εκεί σωματείου απαγόρευε στους 80 χαλυβουργούς από την Αθήνα να μιλήσουν με τους εργάτες. Στα υπόλοιπα εργοστάσια της περιοχής, άλλα μισοδούλευαν και άλλα καθόλου

-Στο μπαρ  Cue στο Παγκράτι στην οδό Σπύρου Μερκούρη,  20 περίπου αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε 15 περίπου βολευτές του ΠΑΣΟΚ και δημοσιογράφους που είχαν εκεί συγκέντρωση. Εκτοξεύτηκαν βρισιές, γιαούρτια, νερά και αντικείμενα. Δεν εγινε καμία σύληψη και κανένας τραυματισμός

-Ετοιμάζεται για κλείσιμο το Carrefour.H γαλλική-πολυεθνική εταιρία προσπαθεί να  αποεπενδύσει ακόμα και με ζημιά αλλά κάτι τέτοιο φαίνεται απίθανο σε αυτή τη φάση καθώς οι Αφοί Μαρινόπουλοι δεν αγοράζουν τη συμμετοχή και δεν υπάρχουν και υποψήφιοι επενδυτές.

Για περισσότερα δείτε στο http://ergasiakodeltio.wordpress.com/

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο