Πώς να συμμετέχετε στο blackout για το SOPA στις 18 Ιανουαρίου

12stop SOPA now Πώς να συμμετέχετε στο blackout για το SOPA στις 18 Ιανουαρίου Για όσους από εσάς δεν γνωρίζουν τι είναι το SOPA/PIPA καλό θα είναι να ρίξετε μια ματιά εδώ, καθώς σαν «φίλος» του διαδικτύου θα σας ήταν χρήσιμο να το γνωρίζετε.

Οι περισσότεροι από εμάς αντιλαμβανόμαστε ότι το SOPA (Stop Online Piracy Act) απειλεί άμεσα την ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο. Για να αντιτεθούν στο νόμο αυτό, ιστοσελίδες όπως το Reddit αποφάσισαν να κάνουν black out στις 18 Ιανουαρίου, ως διαμαρτυρία

για την εφαρμογή του νόμου, που θα επιτρέπει στις Η.Π.Α. να παρακολουθούν το διαδίκτυο με πολύ άσχημο τρόπο. Με τον όρο black out, η γνωστή ιστοσελίδα εννοεί ότι εκείνη την ημέρα δεν θα συνεχίσει την κανονική του ροή προβάλλοντας νέα και ειδήσεις, αλλά θα παρέχει ενημερωτικό υλικό σχετικά με το SOPA, έτσι ώστε να προκαλέσει το ενδιαφέρον των χρηστών.

Όσοι, από εσάς διαθέτετε ιστοσελίδες και θέλετε να συμμετέχετε στο black out στις 18 Ιανουαρίου, καλό θα είναι να ψάξετε για plugins που πιθανότατα να υπάρχουν για αυτό το σκοπό. Όσο για τους διαχειριστές WordPress κυκλοφορούν ήδη ορισμένα πρόσθετα (plugins) όπως το “Simple Stop SOPA” ή το “SOPA Blackout Plugin“.

Όσον αφορά το “Simple Stop SOPA”, όσοι από εσάς το χρησιμοποιήσετε, στις 18 Ιανουαρίου στην ιστοσελίδα σας θα προβάλλεται το παρακάτω μήνυμα:

«This site has been blocked in protest of the SOPA (Stop Online Piracy Act) and PIPA (Protect IP Act) two bills which will allow the government censor the intenet. Find out more at americancensorship.org or the video below. This website will return at 8pm.»

Όπως επίσης θα εμφανίζεται και το παρακάτω βίντεο:
[video:https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HGEUhCfQ464 100×100]

 

Το πρόσθετο “SOPA Blackout Plugin“ προσφέρεται για εκείνους που θέλουν να βάλουν στην ιστοσελίδα τους κάτι περισσότερο SEO-friendly.
Αναμένεται και η δημιουργία plugin για αυτό το σκοπό και για άλλες πλατφόρμες όπως Blogger, Joomla, κ.α. και καλό θα είναι να κάνετε μια αναζήτηση. Ακόμα και μια μικρή συμμετοχή μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Πηγή : SecNews

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments