Πράκτορες της Μοσάντ πίσω από την δολοφονία Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα;

Η Sunday Times αποκάλυψε τη Δευτέρα, ότι πράκτορες της Μοσάντ ήταν πίσω από τη δολοφονία την περασμένη εβδομάδα ενός ιρανικού πυρηνικού επιστήμονα.

Sunday TimesΣύμφωνα με το ρεπορτάζ, η δολοφονία του Mostafa AhmadiRoshan  ήταν παρόμοια με αυτές  που παρατηρούνται σε ταινίες κατασκοπίας” – φαίνεται δηλαδή να είχε προγραμματιστεί πριν αρκετούς μήνες, να υπήρξε εκτεταμένη επιτήρηση του θύματος και συλλογή πληροφορίων σχετικές με αυτόν. 

 Η εφημερίδα The Sunday Times επικαλέστηκε μία ανώνυμη ισραηλινή πηγή, η οποία υποστήριξε ότι η δολοφονία ήταν προάγγελος μιας στρατιωτικής επίθεσης, που θα καταστήσει την αναδημιουργία των πυρηνικών εγκαταστάσεων πιο δύσκολη για το Ιράν, σε περίπτωση που βομβαρδιστεί.



Σύμφωνα επίσης με την έκθεση της εφημερίδας μικρές ομάδες  Ισραηλινών πρακτόρων της Μοσάντ είχαν παρατηρήσει  προσεκτικά σημεία κλειδιά της Τεχεράνης που θεωρούνται σχετικά με τη δολοφονία του Roshan ».

«Δεν υπάρχει ανοχή για τα λάθη. Όπως είναι φυσικό κάθε αποτυχία, δεν ρισκάρει μόνο την ζωή των πρακτόρων, αλλά ελλοχεύει και το ρίσκο να προκληθεί ένα διεθνές σκάνδαλο », δήλωσε η ισραηλινή πηγή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times, τον Roshan, που ήταν 32 ετών τον παρακολουθούσαν από μια αίθουσα ελέγχου που βρισκόταν σε κοντινό κρυσφύγετο  καθώς ετοιμαζόταν να φύγει για την δουλειά. Ισραηλινοί πράκτορες παρακολουθούσαν επίσης την είσοδο του κτηρίου των Ιρανικών μυστικών υπηρεσιών, όταν παρατήρησαν μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων και ανθρώπους να τρέχουν, ενώ πολλά περιπολικά έτρεχαν στους γύρω γειτονικούς δρόμους. Ένας άλλος πράκτορας που παρακολουθούσε τις συνομιλίες μέσω ασυρμάτων μεταξύ της αστυνομίας της Τεχεράνης και τις δυνάμεις ασφαλείας επιβεβαίωσε ασυνήθιστη δραστηριότητα. 

Το ρεπορτάζ επίσης αναφέρει ότι καθώς ο σωματοφύλακας του  Roshan τον συνόδευε στο εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου, όπου ήταν διευθυντής, ένας κουκουλοφόρος πάνω σε μια μηχανή πέρασε μέσα από την κυκλοφοριακή κίνηση και τοποθέτησε μια βόμβα στο αυτοκίνητο, η οποία ήταν με τέτοιο τρόπο φτιαγμένη ώστε να κατευθύνει το οστικό κύμα προς τον επιβάτη. 

Η Sunday Times στο ρεπορτάζ της αναφέρει ότι εκατοντάδες υποστηρικτές του καθεστώτος ορκίστηκαν  εκδίκηση στην κηδεία του  Roshan την Παρασκευή. Δύο στόχοι ήταν πάντα στο μυαλό του Μουσταφά, είπε ο Reza Najafi φίλος του Roshan,  “Nα πολεμήσει το  Ισραήλ και να γίνει ένας Shaheed  (μάρτυρας). Πέτυχε και τους δύο στόχους του.


http://www.europeanphoenix.com/en/component/content/article/39-internazionale/766-sunday-times-mossad-agents-behind-iran-scientist-assassination.html

 

alt

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο