Δεν υπάρχει το σημείο “G”, ένας όμως λέει πως το βρήκε στο κεφάλι !!

 

Η μελέτη που διαλύει με μεγαλύτερη σιγουριά από όλες τις προηγούμενες τον μύθο του σημείου G, το οποίο πολλοί άνδρες και πολλές γυναίκες για διαφορετικούς λόγους ισχυρίζονται ότι έχουν βρει, δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Journal of Sexual Medicine. Υποτίθεται ότι το σημείο G είναι ένα συγκεκριμένο σημείο στο οποίο συγκεντρώνονται πολλές απολήξεις νεύρων και έτσι η σεξουαλική ευχαρίστηση που προέρχεται από τον ερεθισμό του σημείου αυτού πολλαπλασιάζεται.

Οι ερευνητές μελέτησαν τουλάχιστον 96 έρευνες που έχουν γίνει για το σημείο G τα τελευταία 60 χρόνια και κατέληξαν ότι δεν υπάρχει κανένα μοναδικό σημείο εντός του γυναικείου κόλπου που ο ερεθισμός του να προκαλεί οργασμό.

Σε αυτές τις έρευνες υπήρχαν στοιχεία που προήλθαν από μια σειρά ερευνητικών μεθόδων όπως ερωτηματολόγια, βιοψίες, υπέρηχοι και όπως δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης ουρολόγος του νοσοκομείου του Yale-New Haven του Κονέκτικατ Αμιτσάι Κιλτσέφσκι, «Αντικειμενικές έρευνες έχουν αποτύχει να παρέχουν ισχυρά και συνεπή στοιχεία για την ύπαρξη μιας συγκεκριμένης ανατομικής οντότητας που να σχετίζεται με το περιβόητο σημείο G».

Οπως, μάλιστα, ανέφεραν οι ειδικοί που βρίσκονται πίσω από τη μελέτη, ο μύθος του σημείου G συνεχίζει να αναπαράγεται κυρίως εξαιτίας των ταινιών πορνογραφικού περιεχόμενου και των υπηρεσιών των «γκουρού» του σεξ. Στη μελέτη τους ο Αμιτσάι Κιλτσέφσκι και οι συνεργάτες του, αναφέρουν ότι ελπίζουν πως τα συμπεράσματά τους θα συμβάλουν ώστε να ξεπεράσουν αρκετά ζευγάρια το άγχος να βρουν το «ιερό δισκοπότηρο» της σεξουαλικής πράξης.

Για το θέμα αυτό ο επικεφαλής της μελέτης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πολλές γυναίκες αισθάνονται συχνά ότι είναι δικό τους λάθος που δεν έχουν καταφέρει να βρουν το σημείο G. Στην πραγματικότητα είναι κάτι που ιστορικά ή εξελικτικά δε μπορεί να υπάρχει».

Εγκεφαλικό σημείο… G

Την κατάρρευση του μύθου του γυναικείου διεγερτικού σημείου έρχεται να καλύψει το αποτέλεσμα των ερευνών του ψυχολόγου Μπ. Κομισάρουκ. Κατάφερε να εντοπίσει με λειτουργική μαγνητική απεικόνιση σημεία του εγκεφάλου που διεγείρονται όταν υπάρχει ερεθισμός σε διαφορετικές περιοχές του γυναικείου αναπαραγωγικού οργάνου. Αυτό σημαίνει ότι όλη η ευαίσθητη περιοχή μπορεί να χαρακτηριστεί ως περιοχή G.

(συμπέρασμα: μην αρχισετε να γαργαλάτε κεφάλια, μην πάτε συχνά στο κομωτήριο…δεν ξέρετε τι μπορεί να προκύψει)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Μετάβαση στο περιεχόμενο