Ο εκδότης της εβραϊκής Τimes παραιτείται μετά από προτροπή του για δολοφονία του Ομπάμα.

 O εκδότης της εβραϊκής εφημερίδας Times της Ατλάντα παρατείται.
 Κάτοικος της πόλης Cobb o Andrew Adler καταδικάστηκε απερίφραστα για τo γεγονός, πως σε στήλη του στην εφημερίδα ανέφερε, πως το Ισραήλ θα έπρεπε να εξετάζει θετικά το ενδεχόμενο δολοφονίας του προέδρου των ΗΠΑ .
    

Ο αμφιλεγόμενος  ιδιοκτήτης και εκδότης της εβραϊκής Times της Ατλάντα παραιτήθηκε την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου του 2012 και έθεσε την εφημερίδα του προς πώληση.

Η Εβραϊκή Τηλεγραφική Υπηρεσία ανέφερε το απόγευμα της Δευτέρας, ότι έλαβε ένα e-mail από τον Andrew Adler,  κάτοικο της Ανατολικής Cobb, όπου ανακοίνωνε ότι “θέτει σε ισχύ την παραίτησή του απ’όλες τις δραστηριότητες του άμεσα”. 
Το γεγονός αυτό επήλθε ως συνέπεια των σχολίων του την περασμένη εβδομάδα σε στήλη της εφημερίδας, όπου ανέφερε πως το Ισραήλ εξετάζει τη δολοφονία του Προέδρου Ομπάμα ως μια πιθανή απάντηση στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας John McCurdy έχει αναλάβει την προσωρινή διαχείριση της εβραϊκής Τimes, σύμφωνα με την αναφορά της εφημερίδας, η οποία αναφέρει επίσης ότι ο Adler θα γράψει μια τελευταία στήλη στην οποία θα ζητάει συγνώμη για τα πρόσφατα σχόλιά του. 

Δεν υπήρχε καμία αναφορά για την παραίτηση του Adler στην εβραϊκή  ιστοσελίδα Times ως τα μέσα του απογεύματος της Δευτέρας.

Η κίνηση αυτή του Adler ήρθε λίγο μετά, αφού  η εβραϊκή ομοσπονδία της Ατλάντα ανακοίνωσε νωρίτερα την Δευτέρα, ότι θα διακόψει προσωρινά τις σχέσεις της με την εβραϊκή Times και υπογράμμιζε, πως επείγει ο Adler να προχωρήσει σε πώληση της εφημερίδας. 
Σε μια δήλωσή της η εβραϊκή ομοσπονδία είπε,  πως τα σχόλια  του Adler ήταν “απεχθή”  και “ανεύθυνα” και ότι ακόμα κι αν Adler έχει ζητήσει συγγνώμη, “η ζημιά που έγινε στο λαό του Ισραήλ, τον παγκόσμιο εβραϊκό λαό, και ιδιαίτερα στην   Εβραϊκή Κοινότητα της Ατλάντα είναι ανεπανόρθωτη. 

Η ιστορία έχει προκαλέσει θύελλα και έχει κινήσει το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.  Τα σχόλια του Adler έχουν καταδικάσει κορυφαίες εβραϊκές οργανώσεις ανάμεσα του η Anti-Defamation League και η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή, καθώς και η Jerusalem Post, μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες του Ισραήλ.

Το CNN ανέφερε αργά την Κυριακή, ότι η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ ερευνούσε τον  Adler εξαιτίας των αρνητικών συχνά σχολίων του για τον πρόεδρο Ομπάμα. 

http://eastcobb.patch.com/articles/atlanta-jewish-times-publisher-resigns

alt

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο