Ινδία: Εργάτες σκότωσαν τον πρόεδρο του εργοαστασίου, ως αντίποινα για την καταστολή

Εργάτες της εταιρείας κεραμικών Regency Ceramics, στην μικρή πολή της ανατολικής ακτής της Ινδίας, Yanam, που απεργούσαν από την 1η Ιανουαρίου διεκδικώντας αυξήσεις μισθών και επαναπρόσληψη απολυμένων συναδέλφων τους, σκότωσαν τον πρόεδρο της εταιρείας.

Την Πέμπτη, η διοίκηση του εργοστασίου πέτυχε να εκδοθούν περιοριστικά μέτρα κατά πέντε εργατών και κάλεσε την αστυνομία να διαλύσει τους απεργούς.

Στις 6 το πρωΐ της Παρασκευής, οι εργάτες μαζί με τον πρόεδρο του σωματείου, M. Murali Mohan, επιχείρησαν να προβούν σε αποκλεισμό του εργοστασίου. Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τουλάχιστον 20 εργάτες, μεταξύ των οποίων και ο Murali, ο οποίος πέθανε κατά τη μετακομιδή του στο νοσοκομείο.

Ακολούθησαν γενικευμένα επεισόδια. Η αστυνομία επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας, ωστόσο σημειώθηκαν επεισόδια και εργάτες μαζί με χωρικούς μπήκαν στο εργοστάσιο και σκότωσαν τον πρόεδρο της εταιρείας.

[Πηγή: Forbes]

[μετάφραση: Η Λέσχη]

Λουκάς Σταμέλλος
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://libretooth.gr/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460 Mastodon

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο